hencles cu smintina
Pagina 4 din 5
1 pui mare, 1/2 kg. de rosii, 1 kg. de fasole verde, 100 ml de ulei, 50 ml de vin alb, piper, sare, patrunjel, o lingurita de faina, 100 gr. smantana Mod de preparare: Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele fete in grasime. In aceeasi grasime se caleste ceapa, si optional se pun si 2-3 catei de usturoi. In continuare, se pun in acest vas fasolea fiarta, apoi carnea prajita, verdeata, rosii si restul de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. urda, 2 linguri smantana, 50 gr. unt, marar, sare Mod de preparare: Se pune untul intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn. Se adauga urda trecuta prin sita, smantana, sare dupa gust si se bate bine cu lingura de lemn pana devine ca o crema. La sfirsit se amesteca cu mararul. Se aseaza pe farfuria de servit. Se da forma dorita. Mod de servire Se pastreaza timp de 2-3 ore la rece, dupa care se serveste. Cine doreste poate adauga ceapa verde, taiata marunt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. praz nu prea gros, 2 l apa, 2 linguri faina, 2 linguri branza burduf rasa, 1 lingura unt (margarina), 3 oua, ulei pentru prajit, 1 ceasca smantana, sare Mod de preparare: Se curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si se trece prin masina de tocat carne. Se sdauga ouale puse pe rind, branza, untul, sarea, faina. Compozitia va fi ca o ciulama groasa. Se incinge ulei intr-o tigaie adinca si se ia cu lingura din compozitie si i se da drumul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Un pui de cca 1 kg, 1/2 kg zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, telina, ceapa), 1-2 linguri cu varf de hrean ras fin , 400-500 ml smantana groasa, proaspata, o lingurita mustar, 1/2 lingurita sare fina, patrunjel taiat marunt. Mod de preparare: Zarzavatul curatat, taiat in sferturi, se pune la fiert intr-un vas, in 2 l apa clocotita.Puiul bine curatat se adauga intreg la supa clocotita, ca sa se coaguleze repede carnea la suprafata, formindu-se un strat intarit care nu va permite sucului ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. zahar, 200 gr. smantana, 2 oua, 1/4 ceasca unt usor incalzit, 300 gr. faina, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 lingurita praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat Mod de preparare: Se bate spuma zaharul cu ouale. Se adauga smantana, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie. Se amesteca bine, apoi se pune untul si faina putin cite putin, amestecandu-se bine sa nu se formeze cocoloase. Se pune compozitia intr-o forma de chec unsa si presarata cu faina,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. varza, 1-2 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 1 buc. pastirnac, o radacina patrunjel, 150 gr. smantana, 60 gr. unt, 2 l apa, 2 linguri orez, sare Mod de preparare: Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se sting in apa calda sau cu zeama de carne si se toarna in oala, unde se adauga si restul de apa si sare. Se lasa sa se fiarba la un foc potrivit 30-40 de minute. Separat, se fierbe orezul in apa cu sare, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. zahar pudra, 6 oua, 100 gr. unt, 325 gr. faina, 200 gr. smantana, 1 plic praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat, coaja de lamiie, 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga pe rind galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cernuta de 2-3 ori. Se adauga apoi bicarbonatul, amestecat cu smantana, aromele si la sfirsit se incorporeaza usor albusurile facute spuma. Se toarna compozitia in...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 buc. fileuri de piept de pui, 2 buc. pulpe (fara pielita si os), sare, piper, 80 gr. ceapa, 20 gr. unt, 200 gr. smantana, 300 ml lapte, o lingurita amidon sau faina pentru legat sosul, 300 gr. ciuperci, 5 fire tarhon, o cutie de boabe de porumb, grasime pentru uns tava Mod de preparare: Se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smantana si lapte. Se adauga faina sau amidonul si se mai lasa 2-3 minute. Se incorporeaza in sos ciupercile, porumbul scurs...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. legume fierte(telina, morcov, cartofi, pastirnac), 250 ml smantana, 30 gr. faina, sare, 50 gr. telemea sau cascaval, 50 gr. unt, marar sau patrunjel tocat Mod de preparare: Se fierb legumele, se pun intr-un vas termorezistent, se pune untul taiat bucati. Se combina faina cu smantana, se pune sare, se toarna peste legume, fara sa se amestece. Deasupra se pun cascaval ras, verdeata tocata si se da pentru 10 minute la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. miere, 500 gr. faina, 1/2 pahar de smantana, 1 pahar lapte, 2-3 galbenusuri de ou, 10 gr. zahar ars, 1 lingurita de scortisoara pisata, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat Mod de preparare: Se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smantana. Se bat galbenusurile si se amesteca totul foarte bine. Se adauga faina si se framinata bine aluatul. Se decupeaza aluatul in forme ce se pun in tavi in prealabil unse cu unt si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 litri de apa, 1 buc. morcov, 1 buc. telina mica, 1 buc. radacina patrunjel sau pastirnac, 1 buc. ceapa, 2 buc. cartofi, 1 buc. ardei gras, 1 buc. dovlecel, 10-12 pastai de fasole verde, putina mazare, 2-3 foi de varza, 4-5 buc. rosii, 1 buc. sfecla mica, 2-3 linguri smantana, 1 ou, zeama de la 1/2 lamiie, sare, verdeata Mod de preparare: Se curata si se spala zarzavaturile bine, apoi se taie dupa preferinta (sub forma de taitei, cuburi sau se dau pe razatoarea mare), ceapa se taie marunt....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 cartofi, 2-3 morcovi, o radacina de patrunjel, 2 cepe mai mari, 200 g fasole verde, 200 g mazare boabe, 2-3 buchete de conopida, 2 ardei grasi, 4-5 rosii, putina fidea, smantana, sare, verdeata. Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii, morcovii, ceapa si patrunjelul taiate mai marunt, apoi, dupa timpul de fierbere, celelalte legume: conopida, fasolea verde, mazarea, ardeiul gras, pastele fainoase, rosiile taiate. Se lasa sa fiarba si se serveste atit calda, cat si rece, cu verdeata si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. tocatura fara orez, 5 linguri de lapte, 1 varf de cutit de boia, 5-6 linguri smantana, 2 linguri grasime, 3 linguri faina Mod de preparare: Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se scot intr-o cratita. Separat se face un rintas din untura sau ulei, faina si stins cu lapte fierbinte. Se adauga 1/2 din cantitatea de smantana cite putin si amestecand mereu. Se presara putina boia pentru culoare si se lasa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 varza, 1 lingura pesmet, 50 gr. unt, 3 oua, 2 linguri ulei, resturi de mezeluri, de carne fiarta sau fripta (sau 250 gr. branza framintata), sare, sos de rosii (sos alb sau smantana) Mod de preparare: Se taie varza fisii subtiri, se freaca cu o lingurita de sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita cu uleiul incins, pana se fragezeste. Se ia de pe foc si se amesteca cu galbenusurile, resturile de carne taiate cuburi mici sau cu 250 gr. branza framintata si amestecata cu albusurile...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 1/2 pahar smantana, 1 galbenus, putina zeama de lamiie, sare, piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si reci se taie felii. Separat se prepara sosul: se dizolva sarea in zeama de lamiie, se adauga piper, galbenusul si la urma smantana. Se amesteca totul bine. Se toarna acest sos peste cartofi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 salate, 2 oua, 3 linguri smantana, 75 g unt, 1 lingura faina, sare, 1 ceapa Mod de preparare: Salata curatita se taie in patru si se fierbe 20 minute. Separat, se face un sos din faina si o lingura de unt, la care se adauga doua cesti din apa in care a fiert salata, sare, ceapa taiata si se pune salata sa mai dea citeva clocote. Se scoate apoi pe farfurie si se acopera cu sosul legat cu galbenusurile si smantana.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6-12 oua, 3-6 oua, 1/2 pahar smantana, 1 lingura unt Mod de preparare: Se pune smantana sa clocoteasca si se pun feliile de rosii taiate rotund, se mai lasa putin si peste fiecare felie se sparge cite un ou. Se lasa pana ce se intareste albusul de ou Se servesc fierbinti cu sosul deasupra.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. carne de pasare tocata, 2 felii piine, 4 linguri lapte, 3 oua, 1 lingura smantana, sare, piper, 2 cepe rosii, usturoi, 2 linguri faina Mod de preparare: Se omogenizeaza carnea cu piinea inmuiata in lapte, 2 oua, smantana. Se condimenteaza. Se modeleaza turtisoare de 1 cm. grosime, se trec prin oul batut cu faina si se prajesc. Separat, se caleste ceapa taiata ineluse pana se rumeneste bine. Cind s-a racit, i se adauga usturoi pisat. Pe turtisoarele preparate, se pune din compozitia de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 100 gr. sunca, 2 linguri smantana, sare, faina cat primeste (citeva linguri), 1 ou, pesmet si ulei pentru pane Mod de preparare: Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smantana, apoi cu atita faina cat sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se face un sul care se imparte in bucatele egale, se formeaza crochete de grosimea unui mititel, se tavalesc fiecare in faina, apoi in ou si la urma in pesmet. Se prajesc in ulei pe ambele parti. La fel...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. spanac, 100 gr. smantana, 50 gr. unt, 2 cepe, 1 lingura faina, 1 ou, sare Mod de preparare: Spanacul curatit si spalat si cepele tocate marunt se inabusa cu untul in oala, pana se inmoaie spanacul. Se adauga faina si 1 1/2 l apa clocotita. Se lasa la fiert 20 minute si se gusta de sare. Se amesteca in castron galbenusul si smantana, oparite la inceput cu putina zeama de supa clocotita. Dupa aceea, se toarna toata supa in castron si se serveste.
Reţetă de pe www.retete-bune.com