hencles cu smintina
Pagina 2 din 5
Faina se framanta cu ulei zahar si drojdia dupa care se lasa la dospit. Se fierbe laptele si se adauga grisul,zaharul si zaharul vanilat,dupa gust,se amesteca pana devine o pasta mai groasa.Dupa ce aluatul este dospit,se intinde o foaie groasa de un deget,se pune intr-o tava tapetata,peste aceasta foaie se intinde un strat din pasta de gris,se unge cu smantana amestecata cu ou si zahar.Se presara nuca macinata si se da la cuptor circa 30-40 minute la foc potrivit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
600-700 g cartofi, 100 ml lapte, 200 ml smantana, 30 g faina, 30 g unt, 50 g cascaval ras sau branza telemea rasa. Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja, taiatai in cuburi mai mari (3 cm), se pun in apa clocotita (cit sa-i cuprinda) putin sarata si se fierb circa 15 minute.Cind sunt fierti, se scurg de apa si apoi se rastoarna intr-o cratita de 1 1/2 l care a fost unsa cu unt sau margarina.Faina se freaca cu laptele rece, adaugat cite putin, ca sa nu se formeze cocoloase; apoi, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 gulii mari, sare, piper, 2 linguri unt, 1 lingurita faina, 1/2 pahar smantana, patrunjel, marar, putin zahar Mod de preparare: Guliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul, sarea, piperul si se lasa sa mai dea citeva clocote cu verdeata tocata Mod de servire Se servesc cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 limba de vaca sau 3-4 limbi de porc (cca 1kg), zarzavat de supa, 1 pahar smantana, 1 lingura plina de unt, 1/2 lingura faina, 1/2 pahar din zeama in care a fiert limba, 1/2 ceapa, marar tocat Mod de preparare: Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la fiert la foc mic. Dupa ce se ia spuma, se adauga zarzavatul de supa si citeva condimente ca foaie de dafin, citeva boabe de piper, sare. Se lasa sa fiarba la foc...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. conopida, 150 gr. smantana, 50 gr. unt, o lingura faina, sare, 1 ou, 2 l apa Mod de preparare: Se spala bine conopida, se curata de frunze si se rupe buchetele, apoi se pune cu apa si sare la foc. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pun citeva linguri de supa, se lasa sa clocoteasca si se toarna in supa. Se continua fierberea la foc domol, pana cand conopida este bine fiarta. Se drege cu ou si cu smantana si se presara patrunjel verde tocat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg andive, 8 linguri smantana, 1 lingurita mustar, sare, 1 lingura ulei, 1/2 lamiie, verdeturi tocate, 1 ceapa Mod de preparare: Andivele curatate si spalate se sareaza si se pun intr-o salatiera. Se presara sosul: se amesteca smantana cu mustarul, uleiul, zeama si coaja rasa de la 1/2 lamiie, marar, patrunjel, tarhon si ceapa taiate marunt. Se bat toate cu telul pana cind se obtine un sos gros. Se amesteca andivele cu acest sos.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 l apa, 1/2 l bors, 1 ceapa, 1 morcov mic, 1 patrunjel, 2 dovlecei mari, 3-4 rosii, 1 lingurita unt, 1/2 lingurita faina, smantana, sare, patrunjel, marar Mod de preparare: Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se adauga borsul fiert, dovleceii curatati si taiati bucati, sarea, patrunjelul, mararul si rosiile fierte separat si strecurate. Se lasa sa fiarba la foc incet. Cind dovleceii sunt aproape gata,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. branza de vaci, o lingura faina, o lingura gris, 1-2 oua, 1/2 pahar smantana, o lingura unt, sare Mod de preparare: Brinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se amesteca bine. Se ia din aceasta compozitie de papanasi cite o lingurita si se scufunda unul cite unul in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba. Papanasii sunt fierti atunci cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau citeva clocote. Se scot cu o ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 conopide mijlocii, 2-3 linguri de faina, 100 gr. de margarina, 1/4 l de lapte, 200 gr. de smantana, sare, patrunjel verde Mod de preparare: Se spala conopida, se desface in buchetele, se fierbe in apa clocotita. In acest timp, se prepara un sos alb din margarina, faina, lapte. Cind e bine legat se adauga conopida scursa de apa. Se mai lasa sa fiarba impreuna cu sosul 10 minute. Cind e gata, in afara focului, se adauga smantana. Mod de servire Se serveste cu cascaval ras si patrunjel verde...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. ciuperci, 1 buc. ceapa, 1 lingura unt,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg loboda, 2 cepe, 3 linguri orez, sare, verdeata, 4 linguri smantana, 2 galbenusuri, o lingura unt sau margarina Mod de preparare: Loboda curatata si bine spalata se fierbe in apa clocotita cu sare odata cu ceapa taiata marunt. Se adauga si orezul, iar cind totul este fiert, se drege cu galbenus de ou, smantana si se adauga patrunjel verde tocat. Se poate servi si fara a fi dreasa, iar untul se poate inlocui cu ulei.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1/4 varza, 2 cartofi, 1-2 linguri bulion, 1 litru bors, 1/4 sfecla rosie, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, verdeata, sare Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, 1/2 telina, toate taiate marunt, iar mai la urma sfecla taiata ca fideaua si varza, cartofii...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. creier, 1/4 kg. ciuperci, 75 gr.unt, 2 linguri faina, 1 lamiie, 1/2 ceasca smantana, 1 ceapa, sare, piper Mod de preparare: Se tine creierul in apa rece 1/2 ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o farfurie sau pe o planseta de lemn). Se pune la fiert intr-o cratita apa cu ceapa si sare. Dupa ce ceapa e aproape fiarta se adauga creierul si se mai fierbe 15-20 minute. Se scoate cu atentie si se lasa citeva minute pe o planseta de lemn....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300-500 g carne de miel, 50-80 ml untdelemn, cca. 80 g ceapa, 100 ml smantana, 25 g faina, lamiie, boia, marar, patrunjel sau tarhon taiat marunt, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, se caleste in untdelemn, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mai mici si se amesteca ca sa se prajeasca putin la suprafata; apoi se presara cu o lingurita rasa de sare si se pun 3-4 linguri cu apa. Carnea se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita, adaugand cite putina apa cind scade ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne de vitel sau de purcel, 1 felie de franzela, 1ceasca lapte, 75 g unt, 4 oua, sare, piper, salata, sos Mod de preparare: Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in lapte si stoarsa. Separat se freaca 50 g unt ca o spuma, se adauga galbenusurile, se amesteca cu carnea si albusurile batute spuma. Se unge o cratita cu restul de unt, se asaza carnea tocata, se acopera bine cu un capac si se fierbe incet 1...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7-8 oua, 200 gr. ciuperci, 100 gr. unt, 1 buc. ceapa, 4-5 linguri smantana, 1 lingurita faina, sare Mod de preparare: Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sunt patrunse, se sareaza, se adauga faina si se stinge cu smantana. Se lasa sa fiarba 5-10 minute ca sa scada. Separat se prepara o omleta din toate ouale sau 6 omlete mai mici. Cind sunt gata se umplu cu compozitia de mai sus, se intorc marginile inauntru (pentru a nu curge...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 varza alba, 1/2 pahar smantana, 1-2 linguri zeama de lamiie, 1 buc. morcov mare, marar verde, sare Mod de preparare: Varza alba se curata de foile vestede din exterior, se scoate cotorul, se desfac foile, se spala si se ruleaza pentru a putea fi mai usor taiate ; se taie subtire ca fideaua, se freaca bine cu sare si se lasa deoparte pentru 10-15 minute, ca sa lase zeama. Se ia apoi varza, se stoarce bine cu ambele miini si se pune in salatiera. Se stropeste cu zeama de lamiie, se rade ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 salate de laptuci, 4 linguri smantana, 1/2 lamiie, 2 oua, sare, piper, putin patrunjel verde, eventual un varf de cutit zahar, eventual 1-2 cartofi Mod de preparare: Salatele se curata foaie cu foaie, cele vestede sau stricate se arunca, iar cele fragede se spala in cat mai multe ape ca sa se inlature pamintul. Se intinde apoi un servet curat pe masa si se pun frunzele sa se scurga. In timp ce se scurge salata, se fierb ouale tare si se prepara sosul din smantana, zeama de lamiie, sare,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 2-4 oua, 1 lingura unt, 4-5 linguri smantana, 1 lingura pesmet, 1 lingura faina, sare Mod de preparare: Brinza se farima bine sau se amesteca cu putin lapte, smantana, faina, pesmet, sare si ouale bine batute (intregi). Se asaza in vas si se fierbe in baie de apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10-12 clatite, 300 gr. branza de vaca, 1 ou,150 gr. zahar, coaja de lamiie, 1/2 pahar lapte, 2 linguri smantana Mod de preparare: Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu branza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de lamiie. Se ruleaza si se asaza in forma sau intr-o cratita astfel: pe fundul cratitei se asaza o clatita nerulata, apoi celelalte clatite rulate se asaza in forma de cerc, mai multe rinduri. Deasupra se toarna 1/2 pahar de lapte indulcit sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com