Cauta in 20.697 retete
500 gr. fasole verde, 250 gr. maioneza, 100 ml smantana, frunze de patrunjel si de telina Mod de preparare: Se alege fasole verde cu pastai fine, delicate. Se spala, se curata si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care se pune o lingurita de sare. Cind este gata, se pune fasolea intr-o strecuratoare din plastic si se lasa sa se raceasca. Se combinati fasolea cu maioneza, se pune in castron si se decoreaza cu frunze de patrunjel si telina tocate bine. Mod de servire Daca se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. fasole verde, 2 linguri unt, 1/2 pahar smantana, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se fierbe in apa sarata fasole foarte tinara. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita pe foc impreuna citeva minute, scuturind mereu ca sa se amestece cu untul fierbinte. Mod de servire Se asaza fasolea pe farfuria de servit, se toarna deasupra smantana si se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg tocatura fara orez, 5 linguri lapte, 1 varf de cutit boia, 5-6 linguri smantana, 2 linguri grasime, 3 linguri faina Mod de preparare: Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari, ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se scot intr-o cratita. Separat se face un rintas din untura sau ulei, faina si stins cu lapte fierbinte. Se adauga 1/2 din cantitatea de smantana cite putin si amestecand mereu. Se presara putina boia pentru culoare si se lasa sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. ficat, slanina, otet, 1 buc. ceapa, 1 fir de cimbru, patrunjel, foaie de dafin, unsoare, zeama de carne, sare, o lingura smantana Mod de preparare: Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 linguri otet, ceapa taiata felii, cimbru, patrunjel si frunza de dafin. Se unge ficatul de 2-3 ori, la inceput cu unsoare, apoi cu zeama de carne. Se acopera cu o hirtie unsa, tinindu-se apoi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 lingura unt, 4 linguri faina, 3 oua, 100g sunca, 100g cascaval, 300g smantana, putin lapte, sare Mod de preparare: Se face un sos alb mai gros dintr-o lingura unt si 3-4 linguri faina. Se stinge cu lapte fierbinte si se fierbe bine. Se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusurile, albusurile spuma si sare. Se coace in tava unsa si presarata cu faina. Dupa ce s-a copt se rastoarna si se unge cu 2-3 linguri de smantana amestecata cu 100g sunca sau parizer taiat bucatele si 2 linguri de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. branza de vaca, 3 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri unt, sare, pesmet Mod de preparare: Se trece branza prin sita si se amesteca cu ouale batute, smantana, untul si sarea. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor sa se rumeneasca. Mod de servire Se serveste calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. carne, 4 vinete mari, 6-7 rosii, 2 linguri grasime, 1 lingura faina, 3-4 cepe, verdeata, putin usturoi, sare, smantana sau iaurt Mod de preparare: Se poate prepara din carne de pui, vitel, porc sau vaca. Se inabusa carnea cu ceapa si se fierbe pe jumatate. Se scoate carnea pe o farfurie si se asaza in aceeasi cratita un rind de rosii curatate, verdeata, vinetele oparite separat(pentru a le scoate gustul amar) si taiate bucati in lungime, un rind de carne, toate presarate cu faina si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 l apa, 1 buc. ceapa, 1/2 buc. morcov mic, 1/2 buc. radacina patrunjel mic, o mina fasole verde, 1 buc. cartof, 2 buc. rosii, o lingurita faina, 2 linguri unt, 2 lingurite patrunjel si marar tocat, 3-4 linguri smantana, sare Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua, fasolea taiata bucatele si cartofii taiati cuburi. Dupa ce dau citeva clocote, se adauga rosiile curatate de pielita si de seminte si taiate in bucati mici. Se amesteca faina cu untul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg cartofi, 2 linguri unt sau untura, 1 lingura marar tocat, 1 pahar smantana, sare, salata verde Mod de preparare: Se curata cartofii noi si se pun la fiert cu un pahar cu apa si putina sare, timp de 10 minute. Se adauga untul si smantana si se lasa sa fiarba incet pana cind zeama scade la jumatate. In tot timpul fiertului se scutura cratita din cind in cind, iar dupa ce au fiert cartofii se adauga mararul tocat si se dau la cuptor pentru 10 minute Mod de servire Se asaza pe farfurie si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400-500 gr. de paste, 300 ml smantana, 50 gr. parmezan ras, nucsoara, piper, sare Mod de preparare: Se fierbe smantana, se adauga parmezanul si se lasa pe foc pana se topeste. Se condimenteaza si set oarna sosul peste pastele fierte in prelabil al dente, trecute prin jet de apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg peste, 3 Mod de preparare: Se unge bine o cratita. Se toarna ouale intregi, batute ca pentru jumari, cu sare si piper. Se acopera cu bucatelele de peste fierte si curatite de oase si pielita. Se toarna smantana amestecata cu faina si cascavalul ras. Se pune deasupra restul de unt taiat bucatele mici si se rumeneste la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 morcovi, 2 mere, 1 telina, 1 pastirnac, 2 castraveciori, 1/2 sfecla mijlocie, 1/4 varza cruda mica, 2-3 linguri zeama de lamiie, 4 linguri smantana, 2 rosii, 1 salata verde, sare, piper Mod de preparare: Morcovii, merele, telina, pastirnacul si sfecla se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, castraveciorii se taie rondele, varza se taie fin. Se pune totul intr-un castron, se potriveste de sare si piper, apoi se amesteca cu zeama de lamiie si smantana. Se niveleaza frumos...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. muschi de miel, o cana smantana, 3 linguri marar tocat, o lingurita faina, o ceasca ulei, sare Mod de preparare: Se scoate cu grija muschiul, se spala si se tamponeaza cu un prosop foarte curat. Se taie apoi in felii groase, care se pun in uleiul fierbinte. Cind carnea s-a albit, se scoate pe un platou. In aceeasi grasime se adauga faina dezlegata intr-o ceasca de apa calda si amintina. Se pun apoi in vas feliile de muschi, se sareaza si se adauga mararul tocat. Se acopera vasul cu un...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8-9 buc. ardei grasi, 1/2 kg. branza de vaca amestecata cu 100 gr. telemea, o lingura gris, o lingura ulei, 2 linguri smantana, 1-2 oua, sare. Sosul alb: o lingura unt, o lingura faina, 1 pahar lapte Mod de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine se amesteca cu telemeaua rasa, cu grisul si cu smantana. Se adauga sosul preparat din unt, faina si lapte, sarea, galbenusurile si albusurile batute spuma. Cu acest amestec se umplu ardeii. Se fierb putin pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 legaturi loboda, o lingurita orez, 2 linguri smantana, 1/4 l bors, sare, marar verde, leustean Mod de preparare: Se curata loboda, se spala si se fierbe o data cu orezul, in apa cu sare. Cind este aproape gata, se adauga borsul, leusteanul si mararul tocat. Se drege cu smantana.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg spanac, 2 oua, 8 linguri smantana, 2 linguri zeama de lamiie, sare Mod de preparare: Spanacul proaspat se curata, se spala in cat mai multe ape si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si cind a dat in clocot se pune spanacul. Dupa 5 minute se scoate, se scurge si se taie ca taiteii lati de un deget. Separat se fierb ouale tari si cind sunt gata se racesc, se curata si se taie felii subtiri. Se pune spanacul intr-o salatiera, se gusta de sare, daca mai este...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. carne (piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata ), 1 ou, 100 gr. ceapa, o felie de piine, ulei, o lingurita de faina. Pentru sos: ulei, unt sau untura, o ceapa rasa, 25 gr. de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml de smantana, marar verde, piper, sare Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, se potriveste de sare, se pun piper,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. sfecla mare, 3 buc. cartofi, 1 buc. morcov, 1 buc. ceapa, sare, verdeata, 1 l bors, smantana, 1 ou Mod de preparare: Se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Cind sfecla e aproape fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati subtiri, se adauga sare dupa gust. Cind zarzavatul incepe sa se moaie se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea citeva clocote. Pentru ca ciorba sa aiba o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 vinete frumoase, 2 linguri unt sau untura, 1 lingura faina, 1 pahar smantana, 1 lingurita marar tocat, sare Mod de preparare: Se spala vinetele, se inlatura cotorul si se taie in sferturi in lungime, apoi fiecare sfert in doua(pe latime). Bucatile de vinete se oparesc cu apa fierbinte si sarata, lasindu-le in apa timp de 5 minute, apoi se scurge apa si se lasa 5-10 minute in strecuratoare ca sa se scurga. Fiecare bucatica de vinata se da prin faina si se prajeste in untul sau grasimea ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1,5 kg cartofi, 250 gr. smantana, 300 gr. branza telemea, 100 gr. unt, sare Mod de preparare: Se fierb cartofii intregi si necuratati cam jumatate de ora la foc mediu. Dupa ce s-au terminat de fiert, se descojesc si se taie felii cam 0.5 cm latime. Se da branza de telemea pe razatoarea mare. Se ia o cratita de marime mijlocie si se unge cu unt sa se vada. Se pun cartofi felii intinse pe fundul cratitei, (aceasta mincare va fi compusa din straturi) se adauga un praf de sare dupa care se ung cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com