hencles cu smintina
Pagina 3 din 5
1 morcov, 1-2 patrunjei, 1/2 telina, 8-10 cartofi, 1 lingura ulei, 1 lingura faina, 1 ceapa, putina boia de ardei, patrunjel verde, 3 linguri smantana, sare Mod de preparare: Se fierb in doi litri de apa morcovul, patrunjeii si telina. Dupa ce au fiert circa 1/2 ora, se strecoara zeama in alta oala, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in mici cuburi, impreuna cu o lingura de sare si se lasa sa fiarba. Separat, se amesteca o lingura de ulei si una cu faina, se adauga ceapa taiata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 1/2 kg. smantana, 1 pahar vin alb, 1 lingurita faina, sare, o lingura unt Mod de preparare: Puiul taiat bucati se asaza intr-o cratita cu unt si sare. Se fierbe in abur, in cratita acoperita. Cind este fiert pe jumatate, se adauga un pahar mare de smantana batuta cu o lingurita de faina si un pahar de vin alb de buna calitate. Dupa ce a fiert pe deplin, se adauga restul de smantana. Mod de servire Se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pahar smantana, 1 pahar untura sau unt, 1 pahar zahar pudra, 4 galbenusuri, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 praf vanilie, faina cat cuprinde, 50 nuci curatate si pisate, 6 albusuri batute spuma, 1 pahar zahar, marmelada Mod de preparare: Se freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau untura si patru galbenusur, se adauga smantana, bicarbonatul si vanilia, se amesteca bine si se framinta cu faina o coca potrivit de moale. Se intinde cu vergeaua o foaie de marimea tavii de copt, se pune in tava si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. rosii, 250 gr. morcovi, o capatina de telina, o ceapa, ulei, 200 gr. smantana, o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se fierb legumele, taiate in bucati mari, in 2 litri de apa cu sare si putin ulei. Cind sunt gata, se trec prin sita si se paseaza. Se potriveste de sare, dupa gust. Daca supa nu e suficient de groasa, dupa pasare se mai lasa sa fiarba putin. Mod de servire Se serveste supa calda sau rece, cu adaos de smantana si patrunjel fin tocat. Nu se adauga smantana decit la masa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 limba, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 1 pahar smantana Mod de preparare: Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita. Se curata de pielita, se lasa sa se raceasca. Se taie felii, se asaza in cratita cu putin unt, se prajeste putin si se toarna pe deasupra un pahar de smantana amestecat cu o lingura de faina. Se mai fierbe inca 10 minute si se serveste.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 buc. castraveti, 1/2 pahar smantana, 2 linguri zeama de lamiie sau otet, verdeata, sare, piper Mod de preparare: Cu 1-2 ore inainte de pregatire, castravetii se pun in apa rece, apoi se curata, se gusta capetele sa nu fie amare, se taie in doua de-a lungul pentru a li se scobi mijlocul unde sunt seminte, deoarece chiar la castravetii tineri acestea sunt indigeste, apoi se taie felii foarte subtiri, se sareaza si se lasa o ora intr-un tifon atirnat de un cui, sau intr-o strecuratoare ca sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 cartofi medii, 1 cana ciuperci, 1 cescuta smantana si telemea dupa preferinta Mod de preparare: Se pun cartofii la prajit intr-un ceaun cu ulei incins. Cind acestia sunt aproape gata se adauga ciupercile si se mai lasa la prajit cca. 5 min. Se scot pe o farfurie plata, se rade telemea deasupra si se toarna ceasca de smantana.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui, 1 ceasca smantana, 1/2 lingura faina, verdeata, 50 gr.unt, sare, zeama de carne Mod de preparare: Se inabusa in unt bucatile de pui, se toarna putina zeama de carne sau apa, se sareaza si se lasa sa fiarba incet pana ce se fragezeste carnea. Se adauga atunci smantana amestecata cu faina si verdeata taiata fin. Se lasa sa dea citeva clocote ca sa fiarba faina. In acelasi mod, se poate pregati si miel cu smantana.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg morcovi, 1 lingura untura, 1 lingurita zahar(facultativ), 1/2 pahar smantana, 1/2 lingurita faina, sare Mod de preparare: Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri de apa. Se lasa sa fiarba acoperit, inabusit, la foc mic, adaugind cite 2-3 linguri de apa pe masura ce scade. Cind morcovii sunt fierti, se adauga smantana amestecata cu 1/2 lingurita de faina. Se lasa sa mai dea 1-2 clocote Mod de servire Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 gaina fiarta, 150 g orez, 3 linguri cascaval ras, sos de rosii; S o s u l: 100 g unt, 2 linguri faina, 1 ceasca zeama de carne, sare, piper, zeama de lamiie, 2 linguri de smantana, 1-2 oua Mod de preparare: Se prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cat cuprinde grasimea, amestecand mereu. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa calda; se pune sare si piper dupa gust. Cit timp sosul fierbe, se bate cu telul pana se leaga. Se da ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 pahare smantana, 3 linguri faina, 3 oua, 1/2 pahar zahar, coaja rasa de la o lamiie Mod de preparare: Se amesteca faina cu smantana intr-un vas care se pune apoi pe foc mic. Se amesteca mereu pana cind incepe sa fiarba. Se ia imediat de la foc, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile frecate separat cu zaharul si coaja de lamiie. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt. Se lasa la cuptor 20 minute Mod de servire Se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7 oua, 200 gr. ficati de pasare, unt, o cana smantana, sare, piper, frunze de patrunjel, pesmet Mod de preparare: Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare fierti, precum si galbenusurile rascoapte. Se freaca totul impreuna cu putin unt, cu un galbenus crud, sare, piper si putina frunza de patrunjel tocat fin. La urma se adauga si un albus batut spuma. Cu acest amestec se umplu albusurile, iar restul de umplutura...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
supa de carne de vaca sau de pasare, 4 linguri orez, 6 linguri smantana buna, 6 felii de lamiie, sare Mod de preparare: Se face o supa de carne si se strecoara. Separat se fierbe orezul in apa sarata. Cind este fiert, se strecoara, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga bine. Se pun in castron orezul, feliile de lamiie si se toarna supa strecurata fierbinte. Se adauga smantana, amestecand bine.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ciuperci, 2 pahare smantana, 2 linguri unt, 5 cepe, 1 lingura faina, 3 legaturi verdeata, sare Mod de preparare: Se inabusa in unt ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile felii sau intregi; cind ciupercile sunt bine patrunse si apa le-a scazut, se adauga smantana amestecata cu faina. Se lasa sa fiarba, se pune sarea si verdeata taiata marunt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 salate, 1 ceapa, citeva linguri smantana, 2 rosii, sare, patrunjel, ulei, piper Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata marunt, se inabusa si se adauga salata felioare , sare si piper. Se lasa citeva minute sa fiarba inabusit in zeama de rosii Mod de servire Inainte de a se servi se amesteca cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 muschiuleti, 1 pahar smantana, 50 gr. grasime, 1 pahar mic cu vin, sare Mod de preparare: Se lasa muschiuletii de iepure o zi la marinat cu vin si cu tot felul de zarzavaturi taiate bucatele, boabe de piper, foi de dafin, usturoi si sare. Se scot si se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi. Se asaza muschiuletii in tava pe un strat din zarzavatul in care s-au marinat, se toarna deasupra grasime incinsa si se dau la cuptor. Se mai adauga putina apa si se stropesc cat mai des cu vin alb;...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 mere potrivit de mari curatate si taiate sferturi,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ou, 1 pahar apa, 1 pahar zahar, 1 pahar smantana, 2 pahare faina, 1 plic praf de copt, nuci, rahat, 1 plic zahar vanilat, unt (sau ulei) Mod de preparare: Se bate cu telul oul intreg, cu zaharul si smantana. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si vanilia. La sfirsit, se incorporeaza rahat divers colorat si nuci taiate subtiri (cantitatile sunt apreciate de fiecare). Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt sau ulei si se presara cu faina. Se coace in cuptor, la foc potrivit,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
700 gr. cartofi, 3 linguri unt, o lingura marar tocat, 1/2 pahar smantana, sare Mod de preparare: Se curata cartofii si se pun la fiert cu un pahar de apa si putina sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se adauga untul si smantana si se lasa sa fiarba incet, in continuare, pana scade zeama la jumatate, scuturind cratita din cind in cind. Se adauga mararul tocat si se da la cuptor 5 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com