Cauta in 20.694 retete
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen(optional) si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina,margarina si coaja de lamaie se amesteca bine. Incorporam ,zaharul,smantana,laptele caldut,drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.Framantam un aluat bine lucrat,pe care il lasam sa se odihneasca 20-25 min. Impartim aluatul in bucati cam cat un ou mai mare din care intindem foi rotunde pe care le taiem in forma de triunghiuri.Punem dulceata la baza triungiului apoi rulam. Coacem la foc mediu si apoi le pudram cu zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 kg andive, 8 linguri smantana, 1 lingurita mustar, sare, 1 lingura ulei, 1/2 lamiie, verdeturi tocate, 1 ceapa Mod de preparare: Andivele curatate si spalate se sareaza si se pun intr-o salatiera. Se presara sosul: se amesteca smantana cu mustarul, uleiul, zeama si coaja rasa de la 1/2 lamiie, marar, patrunjel, tarhon si ceapa taiate marunt. Se bat toate cu telul pana cind se obtine un sos gros. Se amesteca andivele cu acest sos.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 l apa, 1/2 l bors, 1 ceapa, 1 morcov mic, 1 patrunjel, 2 dovlecei mari, 3-4 rosii, 1 lingurita unt, 1/2 lingurita faina, smantana, sare, patrunjel, marar Mod de preparare: Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se adauga borsul fiert, dovleceii curatati si taiati bucati, sarea, patrunjelul, mararul si rosiile fierte separat si strecurate. Se lasa sa fiarba la foc incet. Cind dovleceii sunt aproape gata,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. branza de vaci, o lingura faina, o lingura gris, 1-2 oua, 1/2 pahar smantana, o lingura unt, sare Mod de preparare: Brinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se amesteca bine. Se ia din aceasta compozitie de papanasi cite o lingurita si se scufunda unul cite unul in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba. Papanasii sunt fierti atunci cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau citeva clocote. Se scot cu o ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 conopide mijlocii, 2-3 linguri de faina, 100 gr. de margarina, 1/4 l de lapte, 200 gr. de smantana, sare, patrunjel verde Mod de preparare: Se spala conopida, se desface in buchetele, se fierbe in apa clocotita. In acest timp, se prepara un sos alb din margarina, faina, lapte. Cind e bine legat se adauga conopida scursa de apa. Se mai lasa sa fiarba impreuna cu sosul 10 minute. Cind e gata, in afara focului, se adauga smantana. Mod de servire Se serveste cu cascaval ras si patrunjel verde...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg loboda, 2 cepe, 3 linguri orez, sare, verdeata, 4 linguri smantana, 2 galbenusuri, o lingura unt sau margarina Mod de preparare: Loboda curatata si bine spalata se fierbe in apa clocotita cu sare odata cu ceapa taiata marunt. Se adauga si orezul, iar cind totul este fiert, se drege cu galbenus de ou, smantana si se adauga patrunjel verde tocat. Se poate servi si fara a fi dreasa, iar untul se poate inlocui cu ulei.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1/4 varza, 2 cartofi, 1-2 linguri bulion, 1 litru bors, 1/4 sfecla rosie, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, verdeata, sare Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, 1/2 telina, toate taiate marunt, iar mai la urma sfecla taiata ca fideaua si varza, cartofii...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. creier, 1/4 kg. ciuperci, 75 gr.unt, 2 linguri faina, 1 lamiie, 1/2 ceasca smantana, 1 ceapa, sare, piper Mod de preparare: Se tine creierul in apa rece 1/2 ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o farfurie sau pe o planseta de lemn). Se pune la fiert intr-o cratita apa cu ceapa si sare. Dupa ce ceapa e aproape fiarta se adauga creierul si se mai fierbe 15-20 minute. Se scoate cu atentie si se lasa citeva minute pe o planseta de lemn....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300-500 g carne de miel, 50-80 ml untdelemn, cca. 80 g ceapa, 100 ml smantana, 25 g faina, lamiie, boia, marar, patrunjel sau tarhon taiat marunt, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, se caleste in untdelemn, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mai mici si se amesteca ca sa se prajeasca putin la suprafata; apoi se presara cu o lingurita rasa de sare si se pun 3-4 linguri cu apa. Carnea se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita, adaugand cite putina apa cind scade ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne de vitel sau de purcel, 1 felie de franzela, 1ceasca lapte, 75 g unt, 4 oua, sare, piper, salata, sos Mod de preparare: Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in lapte si stoarsa. Separat se freaca 50 g unt ca o spuma, se adauga galbenusurile, se amesteca cu carnea si albusurile batute spuma. Se unge o cratita cu restul de unt, se asaza carnea tocata, se acopera bine cu un capac si se fierbe incet 1...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7-8 oua, 200 gr. ciuperci, 100 gr. unt, 1 buc. ceapa, 4-5 linguri smantana, 1 lingurita faina, sare Mod de preparare: Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sunt patrunse, se sareaza, se adauga faina si se stinge cu smantana. Se lasa sa fiarba 5-10 minute ca sa scada. Separat se prepara o omleta din toate ouale sau 6 omlete mai mici. Cind sunt gata se umplu cu compozitia de mai sus, se intorc marginile inauntru (pentru a nu curge...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250g margarina 120gr zahar 1ou 450-500 gr faina , 1/2praf de copt, un virf de sare Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga oul, faina, praful de copt, sarea si se framinta bine, la nevoie se adauga putin lapte pana obtinem un aluat moale, nelipicios.. Se lasa la rece o ora . Se intinde o foaie subtire si se decupeaza cu o cana sau un pahar mai mare. Pe fiecare bucatica se pune nuca macinata amestecata cu zahar, esente, cacao. Se lipesc marginele apasind usor furculita. Se pot umple si cu...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
1/2 varza alba, 1/2 pahar smantana, 1-2 linguri zeama de lamiie, 1 buc. morcov mare, marar verde, sare Mod de preparare: Varza alba se curata de foile vestede din exterior, se scoate cotorul, se desfac foile, se spala si se ruleaza pentru a putea fi mai usor taiate ; se taie subtire ca fideaua, se freaca bine cu sare si se lasa deoparte pentru 10-15 minute, ca sa lase zeama. Se ia apoi varza, se stoarce bine cu ambele miini si se pune in salatiera. Se stropeste cu zeama de lamiie, se rade ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 salate de laptuci, 4 linguri smantana, 1/2 lamiie, 2 oua, sare, piper, putin patrunjel verde, eventual un varf de cutit zahar, eventual 1-2 cartofi Mod de preparare: Salatele se curata foaie cu foaie, cele vestede sau stricate se arunca, iar cele fragede se spala in cat mai multe ape ca sa se inlature pamintul. Se intinde apoi un servet curat pe masa si se pun frunzele sa se scurga. In timp ce se scurge salata, se fierb ouale tare si se prepara sosul din smantana, zeama de lamiie, sare,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 2-4 oua, 1 lingura unt, 4-5 linguri smantana, 1 lingura pesmet, 1 lingura faina, sare Mod de preparare: Brinza se farima bine sau se amesteca cu putin lapte, smantana, faina, pesmet, sare si ouale bine batute (intregi). Se asaza in vas si se fierbe in baie de apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10-12 clatite, 300 gr. branza de vaca, 1 ou,150 gr. zahar, coaja de lamiie, 1/2 pahar lapte, 2 linguri smantana Mod de preparare: Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu branza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de lamiie. Se ruleaza si se asaza in forma sau intr-o cratita astfel: pe fundul cratitei se asaza o clatita nerulata, apoi celelalte clatite rulate se asaza in forma de cerc, mai multe rinduri. Deasupra se toarna 1/2 pahar de lapte indulcit sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 morcov, 1-2 patrunjei, 1/2 telina, 8-10 cartofi, 1 lingura ulei, 1 lingura faina, 1 ceapa, putina boia de ardei, patrunjel verde, 3 linguri smantana, sare Mod de preparare: Se fierb in doi litri de apa morcovul, patrunjeii si telina. Dupa ce au fiert circa 1/2 ora, se strecoara zeama in alta oala, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in mici cuburi, impreuna cu o lingura de sare si se lasa sa fiarba. Separat, se amesteca o lingura de ulei si una cu faina, se adauga ceapa taiata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... si le rulam pentru a forma cornulete. Le asezam in tava acoperita ...
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com