Cauta in 28.471 retete
Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se iau parti mai mici din aluat si se intinde, se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval ras. Sunt delicioase, rapide si foarte dragastoase mai ales ca merg de minune cu o sticla de vin rosu de la rece. Un aperitiv delicios pentru o seara in doi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca faina, apa, ouale. Apoi se adauga untura topita cu sarea, zaharul si coaja de lamâie. Aluatul se framânta bine si se pune ântr-un vas la frigider timp de jumatate de ora. Dupa aceea se scoate aluatul si se fac bilute mici de dimensiunea unei nuci, care se întind sub forma de cerc. Cu cutitul, cercul se taie în 10 triunghiuri care se ruleaza cu rahat. Cornutele se pun la cuptor în tava pe hârtie de copt si se lasa pâna maxim 20 de minute la foc mediu. Dupa ce sunt gata, se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
300 g faina 150 g unt untura sau margarina 1 ou intreg si un galbenus 1 praf vanilie putin praf de copt 1 lingura apa 100 g zahar, din care o lingura se pune la coca, iar in rest se tavalesc cornulete1e, dupa ce s-au copt; marmelada.
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
140 gr. unt, 60 gr. nuci macinate, 70 gr. zahar, 170 gr. faina Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul si nucile, se adauga faina si se framinta. Se ia cite o bucata din coca obtinuta si se face un rulou de grosimea unui deget. Se taie ruloul in bucati lungi de 1-5 cm, se curbeaza fiecare bucata dindu-i forma unui cornulet. Se asaza pe o tava unsa cu unt si se coc la foc moale. Cind se scot din cuptor, se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Varianta tiparibila Retete > Prajituri > Cornulete cu nuca Informatii Dificultate: Timp necesar: 90 minute Portii: 30 fursecuri Cornulete cu nuca Ingrediente 2 galbenusuri 200 ... de 5 cm si se fac cornulete de grosimea unui deget. Daca ...
Reţetă de pe www.vulpeabucatar.com
250 gr. unt, 250 gr. smantana, 1 ou, 1 lingurita zahar, 5 gr. drojdie, faina cat cuprinde, rahat Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smantana si faina cat cuprinde. Se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie mai subtire, se taie triunghiuri mai mici, pe partea de baza a triunghiului se pune rahatul, se ruleaza, dindu-se forma de cornulete. Se pun in tava si se dau la cuptor. Se pot prepara fara ou si fara drojdie Mod de servire Se servesc...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. faina, 150 gr. unt, untura, un ou, un galbenus, 1 praf de vanilie, praf de copt, 1 lingura apa, 100 gr. zahar, marmelada Mod de preparare: Se framinta toate ingredientele (in afara de marmelada) bine, se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm, se taie in patrate care se umple cu marmelada groasa. Se ruleaza si se dau la cuptor, la foc potrivit, sa nu se rumeneasca prea tare. Calde, se tavalesc in zahar pudra vanilat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluatul: 1 ceasca caimac, 1 ceasca faina, un praf sare; Umplutura: sunca tocata, 1 ou Mod de preparare: Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se taie cu paharul forme rotunde. Se pune peste fiecare bucata o lingurita de sunca tocata, se fac suluri, intorcind capetele in forma de corn. Se ung cu ou batut si se coc in tava bine unsa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. faina, 200 gr. smantana, 200 gr. unt, sare, rahat Mod de preparare: Se cerne faina pe o planseta, la mijloc se pune untul taiat in bucate, smantana si sarea. Se framinta un aluat care se da la rece o noapte. Se intinde o foaie care se taie in patrate cu laturile de cite 4 cm, pentru a se obtine cornulete foarte mici, si la mijloc se pune o bucatica de rahat. Se rasucesc incepind cu un colt al patratului. Se coc la foc potrivit si se tavalesc fierbinti in mult zahar...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pana se ingroasa. Se fac cornulete care se pot umple cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu crema de branza) Clatite Cornulete cu gem, jeleu sau rahat Cornulete cu nuca Cozonac Crema de zahar ars Cremsnit (Cremes) Capsuni ...
Reţetă de pe www.vulpeabucatar.com
... , se pot rula ca niste cornulete, se pot indoi in forma ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pe limba, dulci si aromate, cornuletele cu vanilie fac parte din ... ascund sub aparenta inofensiva a acestor cornulete delicate le face remarcabile. De ... ] Vezi aici si reteta de Cornulete fragede cu gem. [/readalso] Reteta ... pergament intr-o tava si puneti cornuletele peste. Introduceti tava la cuptor ... . Scoateti tava din cuptor, asezati cornuletele pe o suprafata uscata (de preferinta ......
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Intr-o gramajoara de faina se toarna apa clocotita,se framanta ,apoi se incorporeaza margarina.Se intinde o foaie din care se taie patrate,pentru a se forma cornulete umplute cu nuci,rahat sau magiun.Se coc la foc iute.Se tavalesc calde prin zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pas consta in realizarea efectiva a cornuletelor, astfel.. In fiecare triunghi se ... garde C. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scot din cuptor si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... weekend va las o reteta de cornulete cu silvoita si nuca. Desi aluatul este de post, aceste cornulete sunt foarte puhave si aromate ... aluat. Cand avem pofta de cornulete, eu prefer sa le fac ...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
... faci, ies 30-40 de cornulete). Ingrediente: o cana de zahar pudra ... formeaza, cu mana umezita usor, cornulete. Coace-le maxim 15 minute ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... va garantez ca astfel de cornulete niciodata nu ati gustat pana ... nu incercati aceasta reteta de cornulete fragede . Pur si simplu se ... fi placut surprinsi de aceste cornulete fragede . Ingrediente : 500 g faina 200 ... rulam, le dam forma de cornulete apoi le asezam in tava ... lasa un pic la racorit cornuletele , apoi se dau prin zahar ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Din ingredientele de mai sus am pregatit aluatul pe care l-am lasat apoi pret de aprox. 30 min. la dospit.Am impartit aluatul in 5 parti.Fiecare parte rezultata am intins-o pe masa de lucru si am taiat-o in 8 .Am adaugat cate putin gem si am rulat cornuletele. Cuptorul preincalzit le-a rumenit la temperatura moderata, timp de 15 minute. La final le-am pudrat cu zahar.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ii dam forma de cornulet . Asezam cornuletele in tava si le ... le scoatem din cuptor tavalim cornuletele in zahar pudra in care ... fraged , budinca de vanilie , cornulete , cornulete fragede , cornulete umplute , miez de ... , Eu abia acum am vazut cornuletele astea .Nici nu stii de ... mi-am adus aminte de cornuletele copilariei. Multumesc si te...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro