cornulete cu untura si smintina
Pagina 4 din 5
... faina si se prajesc in untura incinsa. Se scot intr-o cratita ... se face un rintas din untura sau ulei, faina si stins ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. carne, 6 dovlecei mari sau 50-60 dovlecei mici in floare, 2 linguri grasime, 3-4 cepe, 6-7 rosii sau bulion, sare, marar, 1 lingura faina Mod de preparare: Se prepara cu pui, vitel, vaca. Dovleceii curatati si taiati bucati si carnea de asemenea taiata bucati, se asaza in cratita un rind de carne, un rind de dovlecei. Se presara faina, sare, ceapa si verdeata printre rinduri. Se adauga grasimea si se umple cu apa sau cu zeama de carne. Se fierbe pe jumatate si se adauga rosiile...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 oua, 6 linguri ulei, 3 linguri zeama de lamiie, 2 lingurite mustar, 2 linguri smantana groasa, o salata de laptuci, o legatura ridichi de luna, 1 buc. castravete murat, sare Mod de preparare: Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in sferturi. Doua galbenusuri sarate din timp ca sa capete o culoare frumoasa se freaca fara intrerupere, mereu in aceeasi parte, cu uleiul turnat picatura cu picatura. Se prepara o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
blat: 300 g aluat de foi, umplutura: 5 oua,75 g zahar, 500 ml smantana, sucul unei lamii si al unei portocale, fulgi de migdale Mod de preparare: Se intind foile de aluat pe toata tava unsa, usor suprapuse. Se separa ouale. Galbenusle se amesteca cu smantana si zaharul praf cu ajutorul mixerului. Se pune sucul de lamiie si de portocala, coaja de la 1/2 lamiie si 1/2 portocala. Se bate albusul spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia de smantana. Se toarna in tava peste aluat iar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zarzavat de supa, 1 sfecla, 1/4 kg cartofi, 1/2 litru bors, 1 galbenus, 2 linguri smantana, sare Mod de preparare: Se curata si se rade zarzavatul si jumatate din sfecla. Se fierb cu 1 1/2 litru de apa cu sare si se adauga cartofii. Cind legumele au fiert, se toarna zeama si borsul clocotit printr-o strecuratoare in care s-a pus restul de sfecla rasa. Se drege cu un galbenus batut cu smantana.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
16-20 ciuperci marisoare, 150 g smantana, 2 galbenusuri, 100 g unt, 1/2 lamiie, sare, piper Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala, se taie cotoarele si se sareaza. Se asaza intr-o cratita unsa cu unt. Se dau la cuptor 20 minute si cind se scot se acopera cu smantana sau cu sos de smantana pregatit astfel: se bate untul cu galbenusurile si smantana pe baia de apa pana se leaga. Se adauga sare, piper si zeama de lamiie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Peste cu sos de smintina, reteta culinara, modalitate de preparare reteta, instructiuni pentru gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 l apa, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 mina fasole verde, 2 cartofi, 3-4 rosii, 1 lingurita faina, 1 lingura unt, 1 lingurita patrunjel si marar tocat, 1/2 pahar smantana, sare Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, taiate ca fideaua, fasolea bucatele, cartofii cuburi. Dupa ce dau citeva clocote, se adauga rosiile curatat4e de pielita si seminte, taiate bucati mici si sarea. Se face un rintas de faina cu unt si se adauga la supa, amestecand incet. Se pune...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. spanac, 50 gr. unt sau margarina, 200 ml smantana, 30 gr. pesmet, usturoi, ulei, sare Mod de preparare: Se spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se pune in strecuratoarea din plastic. Intr-o cratita, se infierbinta ulei sau unt, se pun doi catei de usturoi tocat; dupa 1 minut se adauga spanacul si se amesteca folosind o lingura de lemn. Deasupra puneti smantana, apoi pesmetul putin rumenit cu ulei si sare. Se da...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 linguri miere, 130 g zahar, 150 g alune tocate, 250 g faina, un praf de copt, 2 oua, 8 linguri ulei, 375 g smantana acra Mod de preparare: Mierea zaharul si smantana se freaca bine. Se adauga ouale pe rind si uleiul. Se amesteca foarte bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in masa de oua. Se pun alunele in aluat. Cu o lingura se umplu pe jumatate formele de muffins si se coc 25 min.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 1 lamiie, unt pentru uns forma, 100 gr zahar, 100 gr faina, 1/4 baton vanilie, 2 cesti smantana, sare, sos ciocolata Mod de preparare: Se freaca 6 galbenusuri cu 100 gr. zahar si 1/4 baton vanilie, se adauga 100 gr. faina si 2 cesti de smantana, sare si coaja de lamiie. Se amesteca bine totul, si la urma se adauga albusurile facute spuma. Se unge o forma cu unt, se presara faina, se toarna compozitia, se acopera. Se coace o ora la cuptor, in bain-marie. Se rastoarna pe un platou. Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 litru apa, 4 buc. cartofi, 1/2 buc. morcov, 1/2 buc. radacina patrunjel, 1 buc. ceapa, 4 buc. rosii mari, 1/2 lingurita faina, 2 linguri unt sau ulei, patrunjel tocat, sare, 2 linguri smantana Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se prajeste usor in unt sau ulei, adaugind si faina. Se toarna apa, se adauga cartofii taiati cuburi nu prea mari, sarea si se lasa sa fiarba incet pana cind cartofii sunt aproape fierti. Se adauga rosiile oparite si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 verze, 1/2 kg rosii, 1 pahar smantana, 3 linguri unt Mod de preparare: Se curata varza, se spala bine, se desfac foile si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se pun apoi foile una peste alta, se ruleaza si se toaca fin. Se asaza in cratita unsa cu unt, se toarna pe deasupra rosii trecute cu pielita cu tot prin masina de tocat carne, se adauga bors sau apa. Se fierbe bine, se adauga 1/2 pahar smantana si restul din rosii. Mod de servire Se serveste fierbinte.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg capsuni, 150 gr. smantana, 150 gr. zahar pudra Mod de preparare: Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se asaza intr-un castron de sticla, in straturi alternative cu zahar si smantana. Mod de servire Se dau la rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 pui mijlocii, 2 linguri unt, o ceasca smantana, o lingurita faina, o lingurita marar tocat, sare Mod de preparare: Se curata puii si se taie in bucati care se inabusa in unt. Se presara sarea si se toarna cite putina apa ca sa fiarba carnea. Cind carnea este aproape fiarta, se adauga smantana amestecata cu faina si se continua fierberea la foc mic. La sfirsit, se adauga mararul, se mai da un clocot si se trage cratita de pe foc. Mod de servire Se serveste fierbinte cu mamaliguta
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ciuperci, 3 linguri unt, patrunjel, zeama de lamiie, 2 oua, 2 linguri smantana, 4 linguri pesmet, sare Mod de preparare: Se taie ciupercile felii, se inabusa in unt cu patrunjel taiat marunt si zeama de lamiie. Cind s-au muiat, se amesteca cu galbenusurile, sarea, pesmetul. Dupa ce se racesc, se adauga smantana si albusurile spuma. Se toarna intr-o forma unsa si se dau la cuptor la foc mic 30 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600-700 g cartofi, 100 ml lapte, 200 ml smantana, 30 g faina, 30 g unt, 50 g cascaval ras sau branza telemea rasa. Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja, taiatai in cuburi mai mari (3 cm), se pun in apa clocotita (cit sa-i cuprinda) putin sarata si se fierb circa 15 minute.Cind sunt fierti, se scurg de apa si apoi se rastoarna intr-o cratita de 1 1/2 l care a fost unsa cu unt sau margarina.Faina se freaca cu laptele rece, adaugat cite putin, ca sa nu se formeze cocoloase; apoi, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 gulii mari, sare, piper, 2 linguri unt, 1 lingurita faina, 1/2 pahar smantana, patrunjel, marar, putin zahar Mod de preparare: Guliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul, sarea, piperul si se lasa sa mai dea citeva clocote cu verdeata tocata Mod de servire Se servesc cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 limba de vaca sau 3-4 limbi de porc (cca 1kg), zarzavat de supa, 1 pahar smantana, 1 lingura plina de unt, 1/2 lingura faina, 1/2 pahar din zeama in care a fiert limba, 1/2 ceapa, marar tocat Mod de preparare: Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la fiert la foc mic. Dupa ce se ia spuma, se adauga zarzavatul de supa si citeva condimente ca foaie de dafin, citeva boabe de piper, sare. Se lasa sa fiarba la foc...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. conopida, 150 gr. smantana, 50 gr. unt, o lingura faina, sare, 1 ou, 2 l apa Mod de preparare: Se spala bine conopida, se curata de frunze si se rupe buchetele, apoi se pune cu apa si sare la foc. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pun citeva linguri de supa, se lasa sa clocoteasca si se toarna in supa. Se continua fierberea la foc domol, pana cand conopida este bine fiarta. Se drege cu ou si cu smantana si se presara patrunjel verde tocat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com