Cauta in 20.697 retete
O reteta de post, simpla, dar delicioasa. Ciupercile inlocuiesc cu succes carnea, ceea ce va face ca rosiile tale umplute sa fie un preparat cu un gust bogat. Daca nu tii post, poti adauga smantana deasupra cand le servesti. Ingrediente: 10 rosii, 250 grame ciuperci, 2 cepe, 2 linguri cu ulei, 1 lingurita pasta de ardei, 1 catel de usturoi, 1 lingura cu pesmet, 1 lingurita cu zahar, sare si piper dupa gust Preparare: Se taie un capacel in partea de sus a rosiei, se scoate miezul cu grija si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
6 cesti cafea tare, 6 linguri smantana, 6 linguri coniac, 12 lingurite zahar, 6 cuburi gheata Mod de preparare: Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smantana, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se pune lichidul in termos, adaugindu-se cuburile de gheata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blaturile: 12 oua. 24 lg. zahar, 24 lg. faina, 1 praf copt ... foloseste pentru a insiropa blatul de 12 oua, astfel incat sa fie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
C o m p o z i t i a 1 : 8 oua, 150 g zahar, 150 g nuci macinate, 1 praf de copt, 2 linguri faina sau pesmet; C o m p o z i t i a 2: dulceata acrisoara de strugurei, visine etc; C r e m a: 200 g unt, 150 g zahar pudra, 2 linguri cafea naturala sau nes, 100 g nuci(alune) prajite Mod de preparare: Se face un blat din prima compozitie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. fidea, 150 gr. unt, 250 gr. zahar, 150 gr. nuci, vanilie, 1/2 kg zahar pudra Mod de preparare: Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde se coace bine. Se scoate, se toarna un sirop fierbinte preparat din zahar, vanilie si doua pahare de apa si se da din nou la cuptor pana absoarbe siropul. Se adauga pe jumatate din suprafata nucile macinate si amestecate cu zahar pudra. Se taie prajitura in doua, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe limpezita (zeama de zmeura, fragi, etc.). Cand zaharul s-a topit complet, se adauga incet laptele nefiert. Se mai freaca, se toarna in forme si se baga la congelator. - 1 pahar de zahar pudra, 1 pahar de zeama de fructe, 3/4 pahar de lapte crud (nefiert). Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 oua, 1/2 l lapte, 40 gr. gris, zahar dupa gust, 75 gr. unt, 1 varf cutit sare, zahar pudra, scortisoara Mod de preparare: Se bat ouale intregi adaugind laptele, grisul si zaharul. Se amesteca sa nu ramina cocoloase. Se acopera si se lasa sa stea o ora, apoi se toarna intr-o tava, in care s-a infierbintat untul, se da la cuptor si cind incepe sa se rumeneasca, se rupe coaja cu furculita (se trage cu furculita de la un capat la celalalt al tavii). Se lasa pana ce grisul este bine colorat Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. carne slaba, 50 gr. orez, 2 albusuri, usturoi, cimbru, piper Mod de preparare: Se da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper. Se adauga albusurile, se ruleaza intr-un tifon umed care se innoada la capete si se pune la fiert intr-un vas la aburi sau in foarte putina apa in boia marina. Mod de servire Se serveste rece, taiat felii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
apa clocotita, ceai negru, ceai verde Mod de preparare: Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai verde pentru fiecare ceasca. Se toarna apa clocitita si se acopera timp de 20 min. Se serveste fierbinte, atat vara, cat si iarna.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g faina, 280 g zahar, un cub drojdie, 150 ml lapte, 200 g unt, 6 oua, 500 g mac, 100 g stafide, 250 ml chefir, 750 g branza de vaci, 2 plicuri budinca de vanilie, praf, un kg caise din compot, coaja rasa de lamaie. Mod de preparare: Se cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la dospit. 2 linguri zahar, 100 g unt moale, 2 oua, restul de lapte se amesteca bine. Se lasa 30 min la dospit. Stafidele se amesteca cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 oua, 250 gr. zahar tos, 250 gr. faina, 150 gr. ulei, 100 gr. lapte rece, 1 1/2 kg. fructe, praf de copt, coaja de lamiie Mod de preparare: Se bat ouale intregi si zaharul, cu telul, pana se face o spuma. Se adauga treptat uleiul si la sfirsit faina, laptele, coaja rasa de lamiie si praful de copt (o jumatate de plic) dizolvat intr-o lingura de lapte. Se toarna compozitia intr-o tava, unsa cu untdelemn si tapetata cu faina. Deasupra, se presara fructele (caise, piersici taiate in patru,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 oua, 160 g zahar pudra, 400 ml lapte nefiert, 3 linguri rom, 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se freaca bine cu lingura de lemn, timp de 5 minute. Se adauga laptele rece. Se pune vasul la bain-marie, amestecand in continuare, pana cind compozitia s-a ingrosat. Se ia de pe foc, se toarna intr-un castron de portelan, amestecand pana se raceste crema. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza albusurile batute tare si romul. Se toarna apoi in caseta si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg cotlete, 1-2 oua, faina, pesmet, 2 linguri grasime, sare, piper Mod de preparare: Se desprind coastele de sira spinarii, lasind muschiul legat de coaste. Se despart cotletele una cite una. La fiecare cotlet, se dezlipeste carnea de pe coaste, incepind cu partea dinspre burta, de la cartilaj. Se trage pielita spre muschi, stringindu-se astfel toata carnea linga muschi, iar coasta ramine descarnata. Se pune sare si piper. Se ia fiecare bucata si se da prin faina, ou si pesmet si din nou...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 franzela, 2-3 oua, 150g unt, 1 litru lapte, 200 gr. zahar, fructe din dulceata Mod de preparare: Se taie franzela felii. Se unge forma cu unt. Se asaza un rind de felii de franzela, se ung cu dulceata de visine sau alta dulceata si se continua astfel pana se termina franzela. Se bat ouale intregi, apoi se adauga putin cite putin lapte indulcit si fierbinte si se toarna peste franzela. Se da la cuptor sa se rumeneasca. Nu trebuie sa se umple forma, deoarece piinea isi mareste volumul si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Foile: 400 g faina, 100g zahar, 1 ou, 130 g margarina(unt), 1/2 ceasca smantana, putin bicarbonat stins in otet sau zeama de lamiie; Crema: 300 g lapte, 3 linguri faina, 250 g zahar, 250 g unt, coaja si sucul de la 1 lamiie, marmelada acrisoara Mod de preparare: Se face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar cu 250 g unt pana se spumeaza si se pune in laptele fiert cu faina si racit si se adauga sucul si coaja de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O foaie de placinta, 1 kg visine (proaspete sau congelate) o ceasca zahar, Mod de preparare: Se pun visinele intr-un castron cu zahar. Se intinde foaia de placinta, se stropeste cu unt topit, se presara cu pesmet. Se pun visinele, scurse de zeama, peste toata suprafata, apoi se ruleaza, se tiae bucati de lungimea tavii si se pun in tava unsa cu unt. Se coc la cuptor timp de o ora. Cind sint gata, bucatile se pudreaza cu zahar.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Foile: 200 gr. faina, 100 gr. unt sau margarina, Mod de preparare: Foile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cat tava (unsa cu unt) si se coace. Nu se lasa sa se rumeneasca. Pandispan: galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar si amoniac stins in otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu restul. Se unge tava cu unt, se intinde compozitia si se pune la cuptor. Crema: Se opreste putin lapte rece ca sa se dizolve faina. Cind laptele a dat in...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. unt, 300 gr. zahar pudra, un ou, 5 galbenusuri, 320 gr. faina, un varf de cutit de sare, 200 gr. nuci, 4 albusuri, coaja de lamiie, zeama de lamiie Mod de preparare: Se freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti egale. Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava presarata cu faina. Deasupra, se toarna crema obtinuta din galbenusurile frecate cu zaharul, coaja si zeama de lamiie, la care se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg faina, 1 pahar lapte, 4 oua, 150 gr. unt sau margarina,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 100 gr. unt, 1 pahar cu vin alb, 1/2 ceasca zeama de carne, gogosele de cartofi, sare, piper Mod de preparare: Puiul curatit si spalat se taie in patru. Se pune sare si piper si se prajesc bucatile in unt, pe amindoua partile, intr-o tigaie acoperita. Picioarele se tin timp mai indelungat. Se scot bucatile, se clateste tigaia cu vinul si zeama de carne. Se lasa sa scada la jumatate, se adauga restul de unt si se toarna sosul peste bucatile de pui. Mod de servire Se serveste cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com