ana olson euforia 12 04 2013
Pagina 5 din 5
Te-ar mai putea interesa:
retetele anei olson, prajiturile anei olson, euforia prajiturile anei olson video, ceva gustos ana olson tarta ciocolata picanta pere inabusite, ceva dulce ana olson tort vienez nuci miere, prajiturile anei olson aluat de patiserie, prajiturile anei olson tarta de ciocilata
6 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, vanilie sau coaja de lamiie, marmelada, unt si faina pentru forma Mod de preparare: Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin cite putin. Se toarna compozitia in strat uniform intr-o tava de copt dreptunghiulara, unsa cu unt si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Se incearca cu paiul. Cind este gata se scoate pe un fund de lemn acoperit cu un servet muiat in...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluat: 4OO gr faina, 150 gr zahar pudra,150 gr untura, 3 galbenusuri, 1 praf de copt, o cescuta cu lapteCrema: 100 gr nuci macinate, 150 gr zahar, o lingura cacao, 4 linguri gem de caise, coaja rasa de lamie, 3 albusuri batute spuma Mod de preparare: Aluatul rezultat din amestecarea ingredientelor se imparte in doua parti. Dintr-una se face o foaie care se pune in tava unsa si tapetata cu faina, peste care se pune crema. Aluatul ramas se rade peste crema. Se coace la foc potrivit. Dupa ce se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Coca: 250 g unt, 250 g zahar, 4 oua, un zahar vanilat, un praf de copt, 400 g faina, 4 linguri lapte, 1 kg de caise Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra caisele jumatati si ornamentul. Pentru ornament se amesteca untul foarte rece cu zaharul si cu faina. Se presara pe prajitura. Se coace la foc...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
90 gr.unt, 6 oua, 175 gr. zahar,150 gr. faina, 3 portocale, 400 gr. gem de portocale, 2 linguri zahar pudra Mod de preparare: Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma galbenusurile impreuna cu 4 linguri de apa calda si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat spuma albusurile cu restul de zahar, apoi se incorporeaza frisca in amestecul de galgenusuri. Se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 4 oua, 120 g zahar, 60 g faina, 60 g amidon, un plic praf de copt. Mod de preparare: Se separa ouale. Albusul se bate cu zahar, se amesteca cu galbenusele, faina, amidonul, praful de copt. Se pune in tava pregatita cu hartie si se coace 15 min. Se rastoarna pe un prosop cu zahar si se ruleaza. Branza de vaci se amesteca cu siropul, sucul si coaja de lamaie, zaharul. Se inglobeaza gelatina dizolvata si frisca. Blatul se unge cu gem si pune crema. Se ruleaza si se da 2 ore la rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. branza dulce de vaci, 6 oua, 1 punga cu stafide, 3 linguri margarina, 3 linguri faina, apa, otet, zahar, gris Mod de preparare: Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cat cuprinde, ca sa iasa o coca care sa se poata intinde pe fundul vasului de Jena. Coca trebuie sa aiba aprox. 1 cm. grosime si nu se intinde decit pe fundul vasului si nu pe margini. Peste coca se presara un strat subtire de gris. Separat, branza de vaci se amesteca cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 675 gr. zahar, 300 gr. faina, 3 fiole esenta vanilie, 2 pachete crema vanilie, o lamaie Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi se pune faina si o esenta de vanilie. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu putin ulei si faina. Se lasa la foc potrivit cca. 20 min. Dupa ce se scoate tava de la cuptor se prepara zaharul caramel din...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluat: 10 linguri suc de rosii, 10 linguri ulei, 6 linguri zahar, 1 lingura bicarbonat de sodiu sau de amoniu stins, faina cat inghite astfel incat sa iasa o coca ce se poate intinde (sa nu fie vartoasa Mod de preparare: Aluatul: Se amesteca toate ingredientele si se coc 4 foi pe dosul tavii. Crema: Se fierbe grisul in apa (sa nu fie prea vartos) care se adauga peste pachetul de margarina alifiat cu zaharul. Grisul se pune caldut peste margarina. Se adauga vanile dupa gust. Peste prima foaie...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 g miere, 75 g unt, 550 g faina, un ou, 20 ml rom, praf de copt, scortisoara, 120 g zahar pudra; Mod de preparare: Se amesteca mierea cu untul, oul, romul si zaharul praf pana se obtine o compozitie alba si cremoasa. Se adauga scortisoara si praful de copt amestecat cu faina. Se pune aluatul in folie de aluminiu si se tine la rece doua ore. Se intind apoi 2 foi. Se pune o foaie in tava unsa. Pentru umplutura se amesteca nucile macinate cu stafidele care au stat 30 min in rom, ciocolata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 6 linguri lapte, o lingura untura, o lingurita faina, 100 gr. cas, sare, piper Mod de preparare: Galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa. Mod de servire Se serveste fierbinte, presarata cu cas ras
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 litru vin negru, 5 galbenusuri, 60 gr. zahar, 2 pachetele vanilie Mod de preparare: Se freaca cele 5 galbenusuri cu zaharul cca 1/2 ora, apoi se adauga incet vinul si cele 2 pachetele de vanilie. Se pune apoi vasul pe foc si se lasa sa se infierbinte bine, fara sa clocoteasca amestecand mereu Mod de servire Se serveste fierbinte sau rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluat: 250 g faina, o lingura ulei, 1 galbenus, sare, 125 ml apa. Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 min sa se odihneasca. Se separa ouale, albusele se bat spuma tare. Untul, zaharul, sucul de la o lamaie si galbenusurile se amesteca pana avem o masa cremoasa. Quark-ul se amesteca cu smantana si praful de budinca apoi se incorporeaza in masa de galbenuri. Se adauga albusurile spuma tare, stafidele si merele. Se pune compozitia pe foaia de aluat intinsa si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ceasca caimac sau smantana, 1 ceasca faina, 1 praf sare, 1/2 kg prune, 2 linguri zahar Mod de preparare: Se face un aluat potrivit de tare din caimac, faina si sare. Se intinde o foaie grosuta care se asaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina. Pe marginile tavii se pune un sul subtire de aluat. Prunele se spala, se desfac in jumatati, se scot simburii si se asaza uniform peste aluat. In fiecare jumatate de pruna se pune cite putin zahar.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Vermut, reteta culinara, modalitate de preparare reteta, instructiuni pentru gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. de faina, 2 pahare lapte, 2 oua, 1 pahar zahar, 100-150 gr. unt sau margarina, 3/4 lingurita sare, 30 gr. drojdie. Pentru umplutura se iau 400 gr. mac, 1 pahar zahar sau miere, 3 oua, nuci sau migdale, praf de vanilie sau coaja rasa de lamiie Mod de preparare: Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pana si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, vanilie sau coaja rasa de lamiie, marmelada sau dulceata, unt si faina pentru forma, zahar pudra Mod de preparare: Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia, se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor, adaugind faina, putin cite putin (in ploaie). Se toarna compozitia in strat uniform intr-o tava de copt dreptunghiulara, unsa cu unt si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Se incearca cu paiul. Cind este gata, se rastoarna pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, Mod de preparare: Se prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava aragazului cu unt, se tapeteaza cu faina si se pune blatul la copt timp de 20 de minute. Se insiropeaza blatul cu zeama compotului. Fructele se toaca si se aseaza peste blat. Se prepara crema de vanilie si se pune peste fructe; deasupra se aseaza frisca si se presara cu nuca de cocos sau cacaua. Se pune la frigider. Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
350 g zahar, 1 pachet unt, 6 oua, 100 g faina, 200 g nuci, esenta de rom Mod de preparare: 200 g zahar se freaca cu untul si se incorporeaza faina. 6 albusuri batute spuma se amesteca cu nucile si esenta de rom se pun in prima compozitie, se toarna in tava unsa si tapetata in prealabil si se da la cuptor. Galbenusurile se freaca cu 150 g zahar, pana se topeste zaharul si creste compozitia. Se intinde peste prajitura cand este coapta pe jumatate. Se da din nou la cuptor. Deasupra se cerne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
aluat: 30 g drojdie, 100 ml lapte caldut, 50 g zahar, 300 g faina, sare, 50 g unt moale, un ou, Mod de preparare: Se face un amestec din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul moale, oul si zaharul. Aluatul se pune intr-un castron acoperit si se lasa 35-40 min la dospit. Se intinde apoi in tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Prunele se spala, se taie jumatati si se scoate simburele. Se asaza prunele pe aluat, se presara cu zahar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o ceasca cu unt netopit, o ceasca cu zahar, 1 kg. de mere, o foaie de aluat fraged Mod de preparare: Se unge cu unt o cratita, apoi se tamponeaza cu zahar. Se spala merele, se taie in felii subtiri si se pun in vasul pregatit. Aluatul fraged se face din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina. Se pune apoi vasul la cuptorul fierbinte si se coace tarta. Cind se rastoarna tarta pe platou trebuie ca zaharul si untul, asezate la fundul vasului, sa fie rumenite, sa se fi format un caramel.
Reţetă de pe www.retete-bune.com