Cauta in 20.697 retete
6 oua, o cutie ton, 100 gr. unt, 1 dl vermut, sare, piper Mod de preparare: Se sparg ouale intr-o farfurie si se bat cu furculita. Se pun pe foc foarte mic si se incorporeaza putin cite putin 50 gr. de unt. Cind ouale incep sa se prinda, se adauga pestele. Se pune piper ceva mai mult ca de obicei. La sfirsit, se pune vermutul si se mai lasa putin la foc.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pachet foi de napolitana, 200 gr. miere, 200 gr. zahar, 200 gr. nuci macinate, 2 linguri cacao, 100 gr. unt, 100 gr. margarina Mod de preparare: Se pun foile de napolitana putin in cuptorul caldut, sa se usuce, altfel nu se pot taia. Intre timp, se amesteca toate ingredientele la foc mic intr-o craticioara. Se lasa sa se raceasca. Se intinde compozitia omogena pe foi. Se pune o foaie peste alta, ultima raminind neunsa deasupra. Peste foi se pune un fund de lemn si o greutate sa preseze. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pachet de unt, 1 pachet de margarina, 200 gr. nuci, 6 oua, 3 lingurite de ness, 600 gr. zahar, 100 gr. faina, rom, vanilie Mod de preparare: Blat: Margarina se amesteca cu 200 gr. zahar, cu nucile macinate, cu rom, iar apoi se pun albusurile batute spuma si faina. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Glazura: 200 gr. zahar se freaca cu cele 6 galbenusuri, care au ramas de la blat. Crema: Pachetul de unt se freaca spuma cu 100 gr. zahar si cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 oua, faina, 1 kg. lapte, 250 gr. zahar, 3 pliculete vanilie, stafide, ciocolata, fructe sau dulceata Mod de preparare: Se face un blat normal de pandispan din 6 oua, faina si zahar, se coace la foc mic si cind este gata se raceste si se taie cubulete. Separat se amesteca 4 galbenusuri cu 4 linguri de lapte si cu cele trei vanilii si se tine la foc pana se ingroasa putin. Intr-un vas adinc de yena se pune un strat de bucatele de blat, se presara stafide si bucatele de ciocolata, apoi se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 g unt, 250 g zahar, 250 g faina, 6 oua, 150 g stafide, 50 g migdale sau nuci Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se pun pe rand galbenusurile si zaharul. Dupa ce sunt bine frecate, se adauga stafidele alese si usor date prin faina si migdalele (ori nucile), curatite si taiate in lung. Apoi se pun cate putin si alternativ faina si albusurile spuma.Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa cu unt. Se coace la foc potrivit. Cad este gata, se rastoarna si dupa ce s-a racorit, se taie...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluatul: 500 gr. faina, 3 linguri ulei, 1 ceasca apa calda, sare; Umplutura: 1 kg. visine, 150 gr. zahar pudra, 1 lingura pesmet, 2 linguri unt; unt pentru uns tava Mod de preparare: Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca intii cu lingura, apoi cind incepe sa se lipeasca se framinta cu mina, pana se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Dupa ce...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 kg. ardei, 2 kg. rosii, frunze de telina si patrunjel, 2-3 radacini de hrean, sare Mod de preparare: Se spala bine ardeii, se curata de cotoare si lamelele albe, se oparesc 2 minute in apa clocotita si putin sarata, apoi se pun sa se scurga. Din rosiile trecute prin separatorul de seminte, se pregateste un suc obisnuit, se fierbe 5 minute in clocote si se combina in parti egale cu apa in care s-au oparit ardeii. Se mai lasa sa clocoteasca lichidul inca 5 minute. Se ia vasul de pe foc si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. ciuperci, 250 gr. sunca slaba, 4 oua, faina, lapte, unt, cascaval Mod de preparare: Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte. Se lasa sa se odihneasca si intre timp se prepara umplutura astfel: se toaca foarte marunt sunca si se taie ciupercile. Se caleste in putina grasime sunca, apoi se adauga ciupercile amestecand continuu. Pentru ca umplutura sa se lege, se pun 2-3 linguri de ciulama (unt, lapte, faina fiarta 2-3 minute). Se pregatesc foile de clatite, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cei mai importanti i-as aminti pe: Jamie Oliver, Laura Calder, Ana Olson, Horia Varlan. De unde te inspiri in arta culinara: carti ...
Reţetă de pe silvia-gusturisiarome.blogspot.com
4 oua, 200 gr. unt sau margarina, 200 gr. zahar pudra, 250 gr. faina, coaja de lamiie, un varf de cutit de sare, gem Mod de preparare: Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. Se adauga faina si la sfirsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie, intr-un strat nu prea gros. Se coace in cuptor la foc potrivit 20 minute. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua si se umple cu un gem fin. Deasupra, se pudreaza cu zahar...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa la crescut. Se intinde foaie subtire si se taie patratele. Se calesc 4 cepe mari, un morcov mare, un kg de carne tocata de vita, se pune vegeta si condiment de pizza, piper. Se pune in fiecare patratel cate o lingurita de umplutura, se unesc marginile la jumatate (se face un plic) si se coc in tava unsa cu ulei. Sunt foarte bune cu bere, atat calde, cat si reci. Daca se pune condiment de pizza, se poate intinde foaie rotunda, se lasa la...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 buc. sardele sarate, 2-3 linguri masline, 100 gr, peste conserva, patrunjel, usturoi, 2 linguri ulei, preferabil de masline Mod de preparare: Se dau prin masina de tocat sardelele sarate (numai fileurile), maslinele (fara simburi), pestele din conserva, patrunjel, putin usturoi. In amestec adaugati sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Se omogenizeaza bine pasta. Mod de servire Se serveste pe felii de piine prajita sau pe macaroane fierte
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. muschi de vaca, untura, sare, piper Mod de preparare: Se curata muschiul de pielite si de grasimea in plus, se taie in felii rotunde, se pune fiecare bucata intr-un tifon, se bate cu ciocanul si apoi se string capetele tifonului si se invirt ca sa dea muschiului forma rotunda. Se leaga cu sfoara ca sa pastreze forma si se presara cu piper. Se rumenesc apoi la foc viu intr-o tava cu untura bine incinsa. Se pune apoi tava la foc mic pentru ca bucatile de muschi sa se friga. Cind biftecul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 150 g unt, 150 g zahar, un ou, 50 ml lapte, 250 g faina, o lingura cacao. Mod de preparare: Pentru blat se amesteca toate ingredientele foarte bine. Se imparte coca in 2 si se intind 2 foi. Se bat albusele spuma tare cu zaharul si se amesteca usor cu nuca de cocos. Se pregateste o tava patrata cu hartie de copt. Se intinde prima foaie in tava apoi se pune umplutura de nuca de cocos. Se pune foaia a doua deasupra si se coace la foc potrivit prajitura. Se amesteca galbenusele si zaharul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
50 g miere, 1/2 l lapte, 1 galbenus, 1/2 baton vanilie, 1 lingurita sirop menta Mod de preparare: Se fierbe laptele, se adauga vanilia si galbenusul. Batem bine pentru a omogeniza oul cu laptele. Se adauga mierea si siropul de menta, apoi mai batem o data, strecuram si servim.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. zahar, 250 gr. unt, 250 gr. faina, 7 oua, coaja de lamiie sau portocala; crema : 3 albusuri, 250 gr. zahar oisat, 150 gr. nuci si un baton ciocolata Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, faina, coaja de lamiie rasa si la urma albusurile batute spuma. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se intinde compozitia de grosimea unui deget, se coace la foc potrivit. Se da la rece, in tava. Deasupra se pune urmatoarea crema. Se bat ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
pentru 1 1/2 pahar de faina se iau 100 gr. unt proaspat, 1 pahar zahar, 200 gr. nuci, 3 oua, 1/4 lingurita bicarbonat si sare Mod de preparare: Pe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in faina amestecata cu untul se face o adincitura in care se toarna 3 galbenusuri frecate cu 1/2 pahar de zahar, se adauga bicarbonat, sare si se framinta. Apoi aluatul se intinde, se pune pe o tava unsa cu unt se presara cu nuci ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 catei usturoi, 2 pahare vin, 300 gr. branza, piper, faina, 1/2 paharel coniac Mod de preparare: Se freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga branza taiata in cubulete si piperul. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, pana ce compozitia devine ca o crema. Se dizolva putina faina in crema, apoi se toarna, amestecand mereu in crema fierbinte. Se lasa sa mai dea un clocot, se adauga coniacul. Mod de servire Se serveste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru rulada: 250 gr. miere, 200 gr. gris, 50 gr. zahar pudra, 1 lingura cacao, 6 oua, 1 lingura apa calda, 1/2 praf de copt, un varf de cutit de scortisoara; Pentru crema de ciocolata: 2 linguri miere, 250 gr. unt, 2 oua, 70 gr. zahar pudra, 40 gr. ciocolata Mod de preparare: Mierea, galbenusurile, zaharul si apa se bat, pana cind compozitia se albeste si creste. Se adauga grisul cu scortisoara, praful de copt, cacaoa si albusurile batute spuma tare. Se amesteca pana la omogenizare. Se pune...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 oua, 300 gr. zahar, 5 linguri ulei, 0,5 litri lapte, faina, 200 gr. margarina Mod de preparare: pentru foi (5): se amesteca 3 oua cu 5 linguri de ulei, 5 linguri lapte si o lingurita stinsa de amoniac (praf de copt) si apoi se adauga faina cat cuprinde (astfel incit aluatul sa se poata intinde cu sucitorul). Se coc 5 foi pe dosul tavii. Fiecare foaie se coace la 150-200 grade pana devine aurie. Pt crema: se ard (se caramelizeaza) 300 gr. zahar nu foarte tare si se sting cu 250 gr. lapte ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com