ana olson euforia 12 04 2013
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
retetele anei olson, prajiturile anei olson, euforia prajiturile anei olson video, ceva gustos ana olson tarta ciocolata picanta pere inabusite, ceva dulce ana olson tort vienez nuci miere, prajiturile anei olson aluat de patiserie, prajiturile anei olson tarta de ciocilata
1 lingura miere, 1 cutie mica de iaurt, 200 ml lapte, 100 g gem de capsuni, 1 lingurita de zahar vanilat Mod de preparare: Gemul, iaurtul, laptele rece se bat in mixer, adaugind, in timpul mixarii, mierea si zaharul vanilat. Mod de servire Se serveste in castronase sau pahare cu capsuni.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 250 g frisca Mod de preparare: Se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul treptat, apoi se adauga galbenusurile iar dupa ce s-a omogenizat se adauga faina. Aceasta compozitie se pune intr-o tava captusita cu folie de aluminiu. Dupa ce s-a copt se desprinde folia de aluminiu, si se asaza pe un prosop rulandu-se impreuna cu acesta. Cand s-a mai racit se desface si se umple cu crema si se ruleaza iarasi. Cand s-a racit in intregime se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 oua, 3 linguri de zahar pudra, 1 pahar gris, vanilie, sirop din 2 linguri zahar cu 1/2 l lapte, 1 praf de sare, vanilie, unt sau margarina pentru uns forma Mod de preparare: Se amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga grisul, apoi albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava unsa si se pune la copt. In acest timp se prepara siropul. Se pune la fiert laptele cu zaharul, vanilia si putina sare. Cind prajitura este coapta, se toarna peste ea acest sirop fierbinte. Se lasa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 lamii, 3 oua, 300 g zahar, 100 g faina, 250 g gris, un plic praf de copt, 250 g gris, o cuisoara, 2 frunze de menta Mod de preparare: Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pana avem o masa cremoasa. Se adauga apoi faina, praful de copt, grisul si albusele spuma tare. Se amesteca usor. Se tapeteaza o tava(20x25cm)cu hirtie si se toarna aluatul. Se coace 40 min. Se storc 2 lamii cu mina apoi se taie in 15 felii. Se fierb...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blatul: 7 oua, 100 g nuca prajita si macinata, 70 g faina, 200 g zahar, zahar vanilat Mod de preparare: Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente Crema: Se fierb pe aburi galbenusurile cu zeama de portocale si cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga untul frecat,putina coaja rasa de potocala Sirop: Se fierbe apa cu zaharul si cu zeama de portocala. Cand se raceste, se adauga rom Blatul se insiropeaza, se pune crema deasupra si se presara nuca ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
12 ardei, 5 cepe, 500 gr. rosii, 3 linguri ulei, sare Mod de preparare: Se spala ardeii si dupa ce li sa-u scos cotoarele se taie in fisii subtiri, ca taiteii. Se taie ceapa pestisori si se prajeste in ulei pana ce incepe sa se moaie. Se adauga ardeii si bulionul din 1/2 kg rosii, se potriveste de sare si se lasa sa se prajeasca la foc domol pana cind scade bulionul. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
unt, sfecla sau boia, morcov sau galbenus de ou, spanac, masline Mod de preparare: Se freaca untul spuma, iar apoi se pregatesc culorile: rosu - zeama de sfecla sau boia de ardei dulce; galben-zeama de morcov sau galbenus de ou; verde-zeama de spanac; cenusiu-masline trecute prin sita. Se taie franzela felii si se unge fiecare felie cu diferite culori de unt: in linii oblice, in linii transversale, in mozaic etc. dupa imaginatie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluat: 300 g faina, 150 g unt rece, 70 g zahar, un ou, un praf de sare. Mod de preparare: Pentru aluatul de tarta se framanta faina cu untul, zaharul, oul si sare. Se infasoara in folie aluatul si se da la rece 60 min. Reventul se decojeste si se taie cuburi. Aluatul se pune pe fundul si marginile unei forme unse, se inteapa cu furculita si se coace 15 min. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale si coaja rasa de lamaie. Se inglobeaza reventul si se toarna in forma peste aluat. Se coace...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. margarina, 150 gr. zahar, zahar vanilat, sare, 3 oua, 250 gr. faina, 1 pachet praf de copt, 3 linguri rom, 3 linguri lapte, 50 gr. migdale pisate, 250 gr. finetti (crema de ciocolata cu nuci) Mod de preparare: Se bat margarina cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga sarea, ouale, praful de copt si faina. Apoi se adauga laptele, romul si migdalele. 2/3 din coca se pune in forma, iar restul se amesteca cu finetti si apoi se pune in forma. Se pune in cuptor (175
Reţetă de pe www.retete-bune.com
coaja a doua portocale mari, 1 litru vin vechi, 200 gr. zahar, scortisoara, felii lamiie Mod de preparare: Cojile de portocala se incalzesc bine in cuptor, se pun intr-un vas si se toarna vinul, se adauga zaharul si scortisoara. Se pastreaza o zi, apoi se incalzeste din nou. Mod de servire Se serveste in pahare, cu o felie de lamiie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri zahar, 150 g orez, 500 g visine fara samburi, 2 linguri zahar, un plic zahar vanilat, 200 g fursecuri sau biscuiti, 125 ml frisca, ciocolata rasa. Mod de preparare: Laptele, 2 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat se dau in fiert. Se adauga orezul si se fierbe la foc mic. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca visinele cu 2 linguri zahar si un plic zahar vanilat. Pe fundul unei tavi tapetate cu celofan se pun biscuitii, se stropesc cu visinata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. zahar, zeama si coaja a 2 lamii, 2 pliculete zahar vanilat, 1 1/2 litru vin alb, rom Mod de preparare: Se freaca zaharul cu coaja de lamiie impreuna cu un pahar de apa si zaharul vanilat. Se lasa 12-24 ore sa se dizolve. A doua zi dupa ce s-a dizolvat zaharul bine se adauga zeama a doua lamii, vinul si putin rom dupa plac. Se amesteca toate foarte bine si se pun intr-o sticla bine astupata si sigilata. Se pune la rece pana la intrebuintare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente (pentru 20 de bucati): Pentru aluat: 300 gr. faina, 100 gr. alune macinate, 200 gr. unt sau margarina, 100 gr. zahar, 1 zahar vanilat, un varf de cutit de sare, un ou. Pentru umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600 gr. orez fiert in lapte. In plus: grasime pentru tava, 8 piscoturi, 600 gr. prune (rosii), 600 gr. mere Mod de preparare: Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 2-4 oua, 1 lingura unt, 4-5 linguri smantana, 1 lingura pesmet, 1 lingura faina, sare Mod de preparare: Brinza se farima bine sau se amesteca cu putin lapte, smantana, faina, pesmet, sare si ouale bine batute (intregi). Se asaza in vas si se fierbe in baie de apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 17 de linguri de faina, 20 de linguri de zahar, 20 de linguri de lapte, 20 de linguri de ulei, 3 linguri de cacao, 2 oua, un praf de copt ( sau bicarbonat de amoniu alimentar) stins cu zeama de lamiie sau otet Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc iute, iar dupa 10 minute se reduce focul la moderat. Se mai lasa la copt inca 10 minute. Dupa ce se raceste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluatul: 2 oua, 80 gr. de unt, o cutie cu iaurt, 1 1/2 lingurita bicarbonat, sare de lamiie, 2 cani de faina, 1 1/2 cana de zahar, vanilie, o lingurita zeama sau sare de lamiie. Umplutura: 800 gr. de caise Mod de preparare: Intr-un castron curat, se freaca zaharul cu untul pana se obtine o crema. Se adauga apoi ouale pe rind, iaurtul, aromele, bicarbonatul (stins in putina apa cu sare de lamiie) si faina. Se unge tava cu unt sau ulei. Se coace compozitia la foc iute 5-7 minute, se scoate...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 oua, 250 gr zahar, 300 gr faina, 5l g ulei, 1 praf copt; crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet unt, 250 gr zahar pudra, nuca de cocos Mod de preparare: Se bat albusurile pana devin tari se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt. Se pune blatul la cuptor. Pentru a vedea cand este gata, se infinge o scobitoare, iar daca nu s-a lipit coca de scobitoare inseamna ca este gata.Crema: 100 ml lapte si 200 gr smintana se fierb cu 3 linguri...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 oua, o cana cu gris,100 grame cacao,600 ml lapte, o cana zahar Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma iar galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar. Apoi se amesteca bine albusul cu galbenusul si cu grisul. Se tapeteaza o cratita cu faina, se toarna compozitia si se introduce la cuptor unde se lasa sa se coaca aproximativ 15 minute pana cand suprafata devine aurie. Se scoate din cuptor, se inteapa cu furculita toata suprafata si se toarna laptele...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pachet margarina, 3 oua, zahar vanilat, 500 gr. zahar, 300 gr. nuci taiate bucatele, esenta de rom, foi de napolitana Mod de preparare: Se topeste margarina, dupa care se adauga 250 gr. zahar, se amesteca in continuu pana se topeste zaharul, se lasa putin la racit. Se adauga ouale "intregi" si nucile taiate. Separat se ard cele 250 gr. zahar pudra, dupa ce s-a rumenit zaharul, se adauga peste compozitia de mai sus. Se face pe foc mic, amestecandu-se mereu pentru a nu se arde. Se pune calda...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne de porc si vitel, 50 ml untdelemn, 100 g franzela, 100 ml lapte, 200 ml smantana groasa, 30 ml rom sau coniac, 4 oua, 100 g ciuperci, 100 g ceapa, cite un varf de cutit sau de lingurita din fiecare condiment de pasteta, o lingurita de sare. Mod de preparare: Ceapa taiata in felii se caleste, 2 minute, in tot untdelemnul, se adauga apoi ciupercile bine spalate si taiate in felii si se lasa acoperite, la foc mic, pana cind scade apa ce o contin.Carnea, franzela inmuiata in laptele...
Reţetă de pe www.retete-bune.com