Cauta in 20.697 retete
5 oua, 4 linguri nuca macinata, 400 g zahar, praf de copt, 3 linguri cacao, 170 g faina, 250 g unt, 200 g zahar pudra, 100 ml lapte, 1-2 linguri ness sau inka. Mod de preparare: Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute. Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina. Se coace intr-o tava intinsa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 2 x 5 albusuri, 100 g nuca macinata,200 g zahar, 2 linguri faina; Crema: 500 ml lapte, 33 linguri (cu varf) faina, 10 galbenusuri, 1 cana zahar, 1 lingura de ness, 200 g unt Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecandu-se prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Intr-o tava de aragaz se pune hirtie de pergament imbibata in ulei. Se toarna compozitia unei...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blatul: 6 oua, 150 gr miere, 30 gr cacao, 1 plic zahar vanilat, 80 gr faina si 1/2 dintrun plic de praf de copt. Mod de preparare: Pentru blat se freaca galbenusurile cu mierea, praful de cop si zaharul vanilat, dupa care de adauga treptat cacao, faina si albusurile batute spuma. Se pune intr-o tava unsa bine cu margarina sau unt si tapetata cu faina.(Atentie nu prea multa faina) Pentru crema se freaca zaharul cu galbenusurile si ness-ul. Dupa aceea punem untul, cacaua si alunele prajite (si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 8 oua, 5 linguri ulei, 8 linguri zahar, 10 linguri faina, esenta rom; crema: 4 oua, 15 linguri zahar, 1 l lapte, 8 linguri faina, 1 lingura unt, esenta; pentru ornat: frisca, ciocolata rasa Mod de preparare: Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul amestecand usor. Se da la cuptor la foc potrivit cca.15 min. Crema: se amesteca ouale cu zaharul, faina, esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
pentru crusta: 1 1/4 cana de biscuiti graham zdrobiti marunt, 2 linguri zahar Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 170 C/350F Se amesteca biscuitii intr-un bol cu zaharul, apoi cu untul, cu ajutorul unei furculite. Apoi se apasa intr-o forma de tarta de 20 cm diametru - pe fund si laterale. Se coace in mijlocul cuptorului 10 minute, apoi se lasa la racorit (in forma). Lasati cuptorul sa mearga. Se bate cu telul laptele condensat si galbenusurile pana sunt combinate bine. Se adauga...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. faina, 300 gr. unt sau margarina, 300 gr. zahar, 6 oua, 1 plic cu zahar vanilat, fructe Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma. Se incorporeaza in compozitie unul cite unul galbenusurile si se freaca dupa fiecare. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma tare. Se unge tava mare a aragazului cu unt, se toarna compozitia si deasupra se pune un rind de visine (sau cirese), fara simburi, una linga alta, scurse bine de suc. Se da tava la cuptor...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2,5 dl ulei, 2,5 dl bors, 300 gr. faina, 30 gr. drojdie de bere, 100 gr. zahar, 1 kg. mere, 1 lingurita scortisoara, unt cat o nuca; zahar pentru pudra prajitura Mod de preparare: Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, apoi se imparte in doua si se intind foi de marimea tavii in care se coace prajitura. Merele se curata de coaja si de simburi si se taie rondele nu prea groase. Tava se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 oua, 12 linguri zahar, 12 linguri ulei, 12 linguri faina, 1 cana iaurt sau smantana, 1 vf. cutit sare, 1 lingurita bicarbonat stins Mod de preparare: Foile: Se freaca cele 2 oua cu zaharul si apoi se adauga restul de ingrediente, se imparte aluatul in 2 si se intind foi. Se unge si se tapeteaza o tava, se pune prima foaie si se coace pe jumatate, apoi se pune crema de branza si cea de-a doua foaie si se da la cuptor. Se taie rece si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru aluat : 6 oua, 100 gr. zahar, 80 gr. migdale macinate, 60 gr. biscuiti, 40 gr. unt, vanilie, scortisoara. Pentru crema : 1 pahar lapte, 1 ou, 20 gr. faina, 240 gr. zahar tos, 200 gr. unt, dulceata de visine Mod de preparare: Blatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din albusul batut, migdalele, biscuitii pisati, aromele. Se amesteca, se pune restul de albus si 30 gr. unt topit. Se toarna in forma unsa cu unt...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi rasi, 500 gr. faina, sare, 2 oua, 2 linguri ulei, 1 bucatica drojdie, coaja rasa de lamiie, 5 linguri zahar, marmelada, zahar vanilat Mod de preparare: Cartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea, zahar vanilat, drojdia farimitata si faina. Se face o coca. Se lasa sa creasca o ora. Se imparte in doua. Pe masa de aluat unsa cu ulei, se intinde o foaie dreptunghiulara de marimea tavii. Se unge tava. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru foi: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina; Pentru crema: 150 ml lapte, 3 linguri cacao, 2 linguri faina, 4 linguri zahar, 1 lingura margarina, 4 galbenusuri; glazura de ciocolata Mod de preparare: Foile: se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se incorporeaza in albusuri, amestecand usor. Se adauga faina, dupa care compozitia se imparte in doua. Se coc doua foi, la foc potrivit, pe fundul unei tavi. Crema: se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 6 linguri zahar pudra, 1 lingura cu varf faina, 3 lingurite cacao, 350 gr frisca pentru umplutura, ulei si faina pentru forma Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Cind s-a rumenit frumos, se rastoarna pe o planseta de lemn acoperit cu un servet ud si bine stors, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr unt, 1 1/2 pahare zahar, 2 oua, un pahar lapte, 1/4 kg faina, 3 linguri cacao, un pachet praf de copt. CREMA: 1/4 kg nuci, 1/4 kg smantana(un borcan mare), un pachet zahar vanilat, 8 linguri zahar pudra. GLAZURA: 1/2 pachet unt, 5 linguri de zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri apa Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In continuare se pune praful de copt si cacao (cuisoare). Se coace la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 oua, 100 gr. faina, 100 gr. ciocolata, 150 gr. zahar pudra, crema de ciocolata sau dulceata Mod de preparare: Galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul 1/2 ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai freaca bine. Se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor. Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Cind prajitura este coapta, se rastoarna pe un servet sau pe o hirtie. Se unge cu crema de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 oua, 250 gr. zahar pudra, coaja de la o lamiie, 300 gr. faina, 90 gr. nuci fara coaja, sare Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si coaja rasa de lamiie. Se amesteca totul cu faina, nucile si albusurile batute spuma. Cind pasta este omogena, se aseaza cu lingurita, in tava, la distanta intre ele, mici gramajoare. Tava trebuie sa fie unsa. Se coace la foc potrivit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 mere potrivit de mari curatate si taiate sferturi,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 albuse de ou, 200 g nuci macinate, o cana de zahar, o lingura faina pentru tapetata tava. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic. Se lasa apoi la racit si se taie in 2. Separat se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe foc amestecand incontinuu, pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se amesteca cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, o cana zahar, o lingurita vanilie, 2 albusuri, o cana faina, 2 lingurite praf de copt, un praf de sare, 1/4 cana zahar praf; crema: 3/4 cana (175ml) zahar, 8 linguri amidon, 3/4 cana suc lamaie, 2 doua, 50 ml unt, 1 cana afine (sau alt fruct) Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 350*F(180*C). Se intinde o foaie de pergament intr-o tava de 40x25 cm. Se amesteca ouale cu zaharul si vanilia. Intr-un alt bol se bat albusurile spuma si se amesteca usor in prima compozitie. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pt foi: 1 pachet de unt, 2 cesti cu smantana, Mod de preparare: Foile: Aluatul rezultat se imparte in 6 foi,care se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina, la foc iute Crema: 1 pahar cu zahar se fierbe impreuna cu laptele (tot un pahar). 1pahar cu zahar se caramelizeaza si se stinge cu laptele fiert impreuna cu zaharul, se da un clocot si se ia de pe foc. Se adauga pachetul de unt Crema se toarna calda intre foi, ultima foaie se faramiteaza si se pune peste ultimul strat de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com