zama gaina moldoveneasca
Pagina 4 din 5
Se taie parizerul cubulete si cascavalul se rade prin razatoarea mare. Se bat ouale cu smantana si faina, se amesteca sau se mixeaza . Se adauga patrunjelul spalat si taiat marunt, sarea si piperul. Se pune jumatate din compozitie in doua tavi de chec, unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se fierb 6 oua, se curate de coaja si se adauga cate 3 in fiecare tava. Se completeaza fiecare tava cu compozitie pana se acopera ouale fierte. Se unge compozitia la suprafata cu un ou moale si se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte. Se aduna spuma si cand sunt fierte pe jumatate se adauga ficatul spalat si scurs bine. Cand sunt fierte se lasa la racit apoi se toaca marunt , se vor toca si pulpele,ceapa si verdeata. Se amesteca toate intr-un castron cu ouale crude,ulei,delikat si piper dupa gust. Se unge o forma de cozonac si se aseaza un strat din compozitia obtinuta,se pun ouale fierte apoi se aseaza si restul compozitiei. Se da la cuptorul incins...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Asezoneaza pulpele de pui cu sare si piper. Încinge uleiul într-o cratita din fonta. Prajeste pe rând pulpele de pui pâna se rumenesc pe ambele parti, fara sa se gateasca complet si scoate-le pe o farurie. Prajeste feliutele de chorizo în cratita pâna începe sa curga putina grasime din ei si se curbeaza putin. Scoate din cratita. Adauga ceapa si ardeiul în cratita si caleste-le timp de aproximativ 20 de minute, pâna când se înmoaie, amestecând frecvent. Adauga usturoiul si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Maruntaiele se spala in cateva ape reci, dupa care se oparesc in apa clocotita. Apa rezultata de la oparirea maruntaielor de miel se arunca, apoi acestea se se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa clocoteasca timp de aproximativ 30 de minute. Maruntaiele se scot din apa in care au fiert si se lasa la racit. Carnea se fierbe separat in apa cu putina sare. Dupa ce s-au racit, se toaca la cutit, foarte marunt. Ceapa arpagic si ceapa verde se toaca marunt. Jumatate din cantitatea totala de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
CUM PREPARAM BLATUL : Galbenusurile se separa de albusuri si frisca se bat. Zeama din compotul de ananas se amesteca cu 100 g zahar si cu continutul sticlutei de rom. Se freaca galbenusurile cu sarea si 100 g de zahar, pâna obtinem o crema spumoasa. Separat se bat albusurile, adaugând treptat restul de zahar pâna când arata ca o bezea.Pentru ca blatul sa iasa cât mai pufos, în spuma de albusuri se adauga câteva picaturi de zeama de lamâie, pentru a se întari. Se toarna albusurile...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Caleste ceapa în unt. Adauga faina si lasa la foc 3-4 minute, timp în care mesteci. Toarna apa fiebinte si cuburile concentrate si lasa la foc mic câteva minute, apoi adauga si laptele. Adauga brânza si da focul mare. Orneaza cu patrunjel prospat tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
CUM PREPARAM BLATUL : Galbenusurile se separa de albusuri si frisca se bat. Zeama din compotul de ananas se amesteca cu 100 g zahar si cu continutul sticlutei de rom. Se freaca galbenusurile cu sarea si 100 g de zahar, pâna obtinem o crema spumoasa. Separat se bat albusurile, adaugând treptat restul de zahar pâna când arata ca o bezea.Pentru ca blatul sa iasa cât mai pufos, în spuma de albusuri se adauga câteva picaturi de zeama de lamâie, pentru a se întari. Se toarna albusurile...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pieptul de pui, ceapa, usturoiul, morcovii si verdeata se dau prin masina de tocat (painea, nemuiata se da la urma pentru a curata masina).Se adauga cele 2 oua si se sareaza si pipareaza dupa gust.Se omogenizeaza bine.Se adauga faina(o lingura)si pesmet.Se tavalesc prin susan si se prajesc in uleiul incins,dupa care se scot pe hartie absorbanta, pentru a indeparta surplusul de ulei incins
Reţetă de pe retete.eva.ro
... avut pastrat ficatul de la 2 gaini de casa) o cana de orez ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... trebuie sa fie de la gaini crescute la curte, foarte proaspete ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... maruntaie de pasare* (curcan, gasca, gaina, etc) 4 l apa 4 l zeama de varza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... la ficati niste pui de gaina. langa ei am mai pus ...
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
... mofturosi copii! Ingrediente: 4 oua de gaina 4 oua de prepelita 200 gr ... le pastram intregi, cele de gaina le taim un capacel la ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... vitel, 2.carnea din piept de gaina si 3.carne din porc.Toate ... fasii lungi din piept de gaina fasii lungi taiate din partea ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... compara cu un blid de zama aburinda, nu-i asa? Ca e supa ... e ciorba, ca e crema...nu conteaza, zama sa fie. Sau cel putin ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... , "de pui" :P Ingrediente: Pentru supa: - 1 gaina de casa sau 2, 3 bucati piept ... care se strecoara. Carnea de gaina/pui se taie fasii si ... eu, deoarece nu am avut gaina de casa, cu grasime suculenta ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... le vom vedea ulterior macelareasca, moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum ne ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ce inseamna meniul saptamanii? Cititi aici . Luni - Ciorba de gulii cu carne de curcan Marti - Salata de vara - Leto Miercuri - Tochitura moldoveneasca Joi - Chiftelute de conopida Vineri - Tocanita de ciuperci cu smantana Sambata - Cotlet tiganesc Duminica - File de crap cu rosii si ciuperci + Bonus: Prajitura cu visine Branza cu rosii
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... sau si mai bine de gaina sau cocos consta intr-o supa ... ) si foarte lung daca pasarile (gaina, cocos) sunt batrane. Curatati ceapa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com