Cauta in 21.294 retete
3 oua, 3 linguri faina, 2 cesti mari de lapte, 2 linguri cacao, 100 gr. zahar, 50 gr. unt Mod de preparare: Se fierbe laptele. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cacao si apoi putin cite putin laptele clocotit. Se amesteca pe masina pana ce se ingroasa, fara sa fiarba prea mult. Se adauga untul si se da la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga albusurile batute spuma. Se toarna in vas uns si se coace la foc potrivit o jumatate de ora.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 200 gr.cascaval, 3 galbenusuri, 3 albusuri, 4 linguri smantana, 1/3 pahar apa, 1/2 pahar faina, 50 gr.unt Mod de preparare: In apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, smantana, branza de vaca data prin sita, cascavalul, o parte ras si o parte taiat bucatele, iar la urma albusul batut spuma. Aceasta compozitie se pune in vasul care merge la cuptor,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg spanac, 1 lingura faina, 1 pahar smantana, 2 linguri unt, 2 oua, 100g sunca, sare, pesmet Mod de preparare: Se fierbe spanacul in apa sarata, se scurge, se toaca marunt si se lasa la o parte. Intr-un vas se prajeste putin faina cu untul, se pune spanacul sa se prajeasca citeva minute, se adauga smantana. Se ia de la foc si se amesteca bine, adaugind si sunca taiata patratele. Se lasa sa se raceasca, apoi se pun galbenusurile unul cite unul si la sfirsit albusurile batute spuma. Se asaza...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg mere, 2 linguri unt, 4-5 linguri zahar, 2 galbenusuri, citeva linguri nuci macinate, coaja si zeama de lamiie, 3 chifle vechi, 1/2 l lapte, pesmet, zahar vanilat Mod de preparare: Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nucile macinate si coaja rasa de lamiie. Se taie chiflele felii, se moaie repede in laptele cald, se farimiteaza cu furculita si se amesteca cu merele si cu celelalte ingrediente. La urma se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
800 gr. varza alba, 100 gr. unt, o lingura faina, 25 gr. cascaval, 100 gr. smantana, 3 oua, 20 gr. pesmet, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se fierbe varza, dupa care se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 gr) frecat cu faina, smantana (75 gr), cascavalul ras, sarea, galbenusurile si la urma albusurile batute spuma. Intr-o forma unsa si tapetata cu pesmet, se toarna compozitia, se adauga deasupra restul de unt, smantana si pesmet, se pune in cuptorul incins de un...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ma bucura tare mult sa vad ca zucchini devine tot mai popular si in Romania si este crescut de taranii nostri si vandut la preturi foarte bune in piete. De aceea, in aceasta vara am gatit destul de mult cu zucchini, dar aceasta reteta simpla a devenit una din favoritele mele. Ingrediente 2 linguri de unt 1 zucchini marisor 100 gr cascaval 2 linguri de smantana 50 ml lapte 2 oua sare, piper Intr-o tigaie, sotati in unt zucchini taiat felii pentru aproximativ 5 minute. Luati de pe foc si...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... unge cu unt o forma de sufleu si se tapeteaza cu pesmet ... . Se toarna in forma de sufleu, se niveleaza cu o lingura si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
5 dovlecei potrivit de mari, 3 oua, 2 linguri faina, 1/2 pahar smantana, 2 linguri branza de oaie, 1 pahar lapte, marar tocat, sare, unt Mod de preparare: Se taie dovleceii bucati si se fierb in apa sarata citeva minute, se strecoara bine si se dau prin masina de tocat, se amesteca cu branza si se lasa la o parte. Intr-un vas se prajeste usor faina cu untul si se stinge cu lapte, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Se ia de la foc si se adauga galbenusurile unul cite unul, smantana, ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 pahare smantana, 100g unt, 4 oua, 1 pahar faina, 50 g ciocolata, 1/2 pahar zahar, vanilie, 2 linguri rom Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul si ciocolata rasa adaugind cite putin din smantana amestecata separat cu faina. Se pune vasul la foc mic si se amesteca continuu cu lingura pana ce compozitia se ingroase. Se ia de la foc, se lasa sa se raceasca apoi se pun galbenusurile si romul, iar dupa ce se amesteca bine, albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma de budinca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 125 gr. lapte, 25 gr. unt, 1-2 oua, sare, pesmet Mod de preparare: Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min. Se rastoarna pe un platou si se taie felii. Mod de servire Se serveste linga fasole verde, spanac, mazare sau orice alta leguma fiarta si oparita cu unt
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg mere, 1/2 pahar zahar, 2 linguri unt, 1/2 pahar apa Mod de preparare: Sufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se putin cite putina apa. Daca este posibil se adauga si 1-2 linguri de vin. Se fierbe pana devine ca o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu albusurile spuma. Se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Sufletul cu dovlecei este o reteta recomandata pentru bebelusi peste 1 an. Ingrediente 1 ou 2 dovleceii 1/2 lingura cu unt 100 ml de lapte 30g branza de vaci verdeata Mod de preparare: Se rad dovleceii pe razatoarea mare si se oparesc si apoi se scurg. Se amesteca bine laptele cu faina si cu branza, apoi se adauga dovleceii si oul batut bine. In final se adauga verdeata maruntita si se unge cu unt o tava de teflon preferabil. Se presara continutul cu verdeata si se coace in cuptor la foc ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
Se moaie feliile de piine in laptele indulcit. Se freaca untul, se amesteca cu galbenusurile, se bat spuma, se amesteca bine cu piinea muiata, se adauga brinza, coaja de lamiie, la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt, se da la cuptor incins 30-40 minute pina cind prinde o coaja aurie. - 8 felii de piine, 2 cesti lapte, 2 oua, 1/2 kg brinza telemea amestecata cu brinza de vaca, 2-3 linguri unt, coaja de lamiie, 1 lingura zahar. Livrare...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... minute. Se unge o forma de sufleu cu unt, in care se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se tine creierul in apa rece ca sa iasa tot sangele. Se scot apoi toate firisoarele si se fierbe in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet. Se scoate si se lasa sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu untul, ouale, faina si laptele si se sareaza. Se da la cuptor 10-15 min. - 1 creier mare, 1/2 pahar lapte, 3 linguri unt, 3 oua, sare, 2 linguri faina. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe spanacul in apa sarata, se scurge, se toaca marunt si se lasa la o parte. Intr-un vas, se prajeste putin faina cu untul, se pune spanacul sa se prajeasca cateva minute, se adauga smantana. Se ia de pe foc si se amesteca bine, adaugand si sunca taiata patratele. Se lasa sa se raceasca, apoi se pun galbenusurile unul cate unul si la sfarsit albusurile batute spuma. Se aseaza in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet fin. Se pune la cuptor, la foc potrivit, sa creasca. - 1 kg spanac,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Mazarea se fierbe in apa cu sare, se scurge bine si se pune intr-o cratita unsa cu unt. Intre timp, se prepara un sos alb din faina, lapte si unt, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu albusurile batute spuma, se toarna peste mazare, se presara cu cascaval ras si se pune la cuptor la foc iute aproximativ 20 minute. Se serveste imediat. - 500-600 g mazare boabe, 150 unt, 1 lingura faina alba, 1 ceasca lapte, 150 g cascaval, 4 albusuri, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind este aproape rece se adauga galbenusurile, brinza bine sfarimata si smintina, apoi albusurile batute spuma (se pot pune si ouale intregi). Se unge o forma in care se toarna compozitia si se da la cuptor. - 1/2 kg brinza, 2 oua, 4-5 linguri smintina, 2 linguri faina, 3 linguri unt, 1/2 pahar lapte. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Vinetele se spala si se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presara cu sare si se lasa sa stea 10 minute. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca fin si se calesc intr-o lingurita de ulei incins. Se scot si se pun intr-un vas. Rosiile spalate si mozzarella se taie in felii rotunde. Cartofii se curata si se taie tot in felii rotunde. Feliile de vinete se clatesc, se zvanta si se prajesc in restul de ulei incins, pe ambele parti. Se pun sa se scurga pe o hartie absorbanta. Se unge un vas...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca pesmetul cu brinza (sau cascaval razuit) si se adauga laptele cald. Se adauga galbenusurile, untul, sare, piper si patrunjelul, eventual ardeiul felii, si se amesteca bine. Separat, se bat albusurile spuma si apoi se amesteca cu restul compozitiei. Se toarna intr-o forma unsa si se da la cuptor la foc mare. Se lasa pina are o culoare aurie. Se serveste fierbinte, cu o salata. - 150 g pesmet, 100 g brinza sau cascaval razuit, 150 ml lapte cald, 125 g unt, 2 oua, sare, piper, 2 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro