Cauta in 21.294 retete
Acest preparat dietetic va fi dat sugarului dupa varsta de 7 luni. Se recomanda sa fie servite numai in ziua in care au fost preparate. Ingrediente: - Branza vaci 250 g - Oua 1-2 - Smantana 3 linguri - Faina sau pesmet 1 lingura - Unt 2 lingurite - Zahar 3 lingurite - Sare 1-2 g Mod de preparare: Branza, galbenusul de ou si zaharul se freaca bine, se adauga apoi praful de sare, faina, pesmetul, albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o forma unsa cu unt si se coace la foc incins....
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
1 kg. spanac, 50 gr. unt, 1 lingurita faina, 1 cescuta smantana, 3 linguri branza rasa, 3 oua, sare Mod de preparare: Spanacul, curatat si spalat bine, se fierbe intr-o oala. Cind este gata, se scurge de apa si se toaca. Separat, se infierbinta intr-o cratita o lingura de unt, se pune faina si se rumeneste putin, dupa care se adauga spanacul, amestecand mereu sa nu se prinda. La sfirsit, se adauga treptat smantana. Se ia de pe foc, se amesteca cu branza si cind s-a racorit se incorporeaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
125 gr. gris, 1/2 l lapte, 4-5 linguri zahar, 2 linguri unt, putina sare, 1/2 lamiie, 1/2 lamiie, 300-400 gr. mere, o lingura scortisoara pentru sos, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte coaja de lamiie, 3 linguri zahar, o lingura faina Mod de preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina sare. Merele taiate felii, se pudreaza cu zahar si se stropesc cu zeama de lamiie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 albusuri, 4 linguri zahar, vanilie sau coaja de lamiie, 2-3 linguri fructe din dulceata sau marmelada de caise, putin unt pentru forma Mod de preparare: Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si vanilia sau coaja de lamiie, batind mereu pana se intaresc bine. Intr-un vas de sticla de Jena, bine uns cu unt, se asaza pe fund, fructe din dulceata sau un strat de marmelada. Deasupra, se toarna albusul batut. Se da la cuptor la foc potrivit 25-30 minute. Mod de servire Se serveste cald.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 3 linguri de faina, 2 linguri bune cu unt (netopit; poate fi si margarina), 1 pahar mic cu lapte, 2 linguri de zahar, zeama si coaja rasa de la o lamiie, sare Mod de preparare: Intr-un vas se pune la fiert, pe foc mic, laptele cu untul, zaharul si foarte putina sare. Cind incepe sa clocoteasca, se toarna toata faina in acelasi timp si se amesteca repede pana cind aluatul se desprinde de pe vas. Se ia vasul la o parte, si cind compozitia s-a racit, se pun ouale unul cite unul, apoi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se scurg. Intr-o forma de sufleu se pun 4 linguri de smantana ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o telina, 1/4 l lapte, sare, piper, o lingura unt sau ulei, o lingura faina, o lingura gris, 2 oua Mod de preparare: Se fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si laptele. Se amesteca pireul de telina cu acest sos, se leaga cu grisul, galbenusurile, piperul, iar la urma albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si presarata cu pesmet, se da la cuptor si se coace la foc domol.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg prune, 1 ceasca lapte, 2 linguri unt, 8 biscuiti, 2 oua, coaja de lamiie, 4 linguri zahar tos, 3 linguri nuci macinate, zahar vanilat, zahar pudra si scortisoara pentru prune Mod de preparare: Se incalzeste bine laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa de lamiie, zaharul vanilat, nucile macinate, untul si la urma albusurile spuma. Jumatate din aceasta compozitie se pune intr-o forma unsa cu unt, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 albusuri, 5 linguri zahar pudra, 2 linguri zahar tos, 2 linguri nuci prajite si pisate Mod de preparare: Se caramelizeaza intr-o cratita potrivita zaharul tos. Se imbraca toata cratita cu zaharul ars. Separat se bat albusurile, adaugind treptat zaharul pudra si nucile. Se toarna in cratita imbracata in caramel. Se fierbe pe baia de apa pana se intareste sufleul. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu hirtie pergament o forma de sufleu (pentru a adera mai bine de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr unt, 3 linguri faina, 1/2 l lapte, 150g parmezan ras(sau cascaval), 5 oua, pesmet Mod de preparare: Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pana ce capata culoare aurie. Se toarna laptele si se amesteca bine. Pasta obtinuta se lasa sa se raceasca. Cind este rece, se adauga galbenusurile pe rind, unul cite unul, parmezanul, si se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Se pune in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 g unt, 2 linguri faina, 2 cesti lapte, sare, 3 linguri zahar tos, 100 g ciocolata, 4 oua, zahar pudra Mod de preparare: Se prepara un sos alb din 75 g unt, sare, faina si lapte, in care se adauga zaharul tos. Cind s-a racit se pun pe rind galbenusurile, ciocolata rasa si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu restul de unt si se da la cuptor fierbinte 25 de minute. Mod de servire Se serveste imediat pudrat cu zahar.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 cartofi, 2 linguri unt, 1 lamiie, 2-3 galbenusuri, 1 pumn de nuci macinate, 5-6 linguri zahar, 4-5 mere, 2 linguri pesmet, 1 lingura faina Mod de preparare: Cartofii, fierti in coaja, se curata, se rad, se inabusa in unt si se racesc. Se adauga zeama de lamiie si coaja rasa, galbenusurile, nucile tocate marunt, faina, zaharul, merele taiate felioare si pesmetul. Se amesteca toate usor cu albusurile spuma. Se toarna compozitia in forma unsa, se coace la cuptor potrivit o ora. Mod de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg fasole, 3 linguri unt, 3 oua, 2 linguri faina, 1 pahar lapte, 3 linguri branza de oi rasa sau zdrobita, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se pune la fiert fasolea cu putina sare. Cind este gata, se strecoara si se lasa la o parte. Intr-un vas se pune pe foc untul sa se infierbinte, se adauga faina, se prajeste usor si se stinge cu laptele, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Se ia de la foc si se adauga galbenusurile unul cite unul. Cind este aproape rece se adauga si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... si iaurtul.Ungem forma pentru sufleu cu unt apoi incepem sa ... de culoare. Asezam forma de sufleu intr-o tava in care turnam ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
Ingrediente pentru 4 portii: unt, zahar pentru ungerea formelor 20 gr unt moale la temperatura camerei 20 gr faina 125 ml lapte 1 ciocolata neagra (80% cacao) 2 galbenusuri 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker 2 lingurite esenta de rom Dr. Oetker 60 gr zahar 3 albusuri inghetata Ungem formele cu unt si zahar Intr-un bol amestecam faina cu untul Daca este nevoie - se mai adauga faina (maiaua nu trebuie sa se lipeasca de bol ) Se incalzeste laptele --> cand incepe laptele sa fiarba adaugam...
Reţetă de pe blogulbucatareseiincepatoare.blogspot.com
1/2 kg spanac, 2 felii piine alba, 2 oua, 1/2 pahar lapte, 2 linguri ulei, sare, pesmet, cascaval Mod de preparare: Se curata spanacul, se spala, se opareste cu apa clocotita, se scurge bine, se toaca si se inabusa pe foc cu putin ulei. Se amesteca cu feliile de piine muiate in lapte si stoarse, cu sarea, cu galbenusurile si la urma cu albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa si presarata cu pesmet. Se da la cuptor potrivit 30 minute. Mod de servire...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta din cartea regala de bucate a Principesei Margareta care merita toata atentia...mie mi-a placut tare mult asa ca va invit sa o probati! Ingrediente: 300 ml lapte 100 gr spanac 50 gr branza Gruyere rasa 3 oua( galbenusurile separate de albusuri) 40 gr unt 40 gr faina 50-100 gr parmezan ras 250-300 gr smantana sare, piper, nucsoara dupa gust Mod de preparare: ntr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul( nu mult). Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
1 kg de mere, 200-300 gr. zahar, 4 albusuri, 4 linguri de zahar vanilat Mod de preparare: Se fierbe zaharul intr-un litru de apa. Dupa ce s-a legat, se adauga merele curatate si taiate felii, se fierb bine, apoi se aseaza intr-un vas Jena numai fructele, fara sirop, iar deasupra se acopera in forma de piramida cu albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat. Se dau la cuptor 15-20 de minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 kg. dovleac, 50 gr. margarina, o lingura faina, 1/4 l lapte, 1 ou, piper, nucsoara Mod de preparare: Dovleacul curatat de coaja si simburi se taie in cuburi si se pune intr-o cratita cu 40 gr. margarina, amestecand mereu pana se inmoaie putin. Se da apoi prin masina de tocat. Pireul obtinut trebuie sa fie pastos. Daca are prea multa apa se mai scade putin la foc mic, amestecand mereu. Intr-o cratita se topeste restul de margarina, se adauga faina si se tine pe foc 2-3 minute dupa care se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com