Cauta in 21.294 retete
200 gr. peste alb, o lingura faina, 1/2 pahar lapte, lamiie, o lingurita margarina, 2 albusuri Mod de preparare: Pestele curatat de pielita si oase se da prin masina de tocat. Se prepara un sos alb din lapte, margarina si faina care se amesteca cu pestele, albusurile batute spuma si lamiie dupa gust. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu putina margarina si se fierbe la cuptor la bainmarie timp de 40 minute. Sufleurile pot fi pregatite si din diferite legume (conopida, spanac, dovlecei, ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3-4 buc. dovlecei mijlocii, 3 linguri de unt (netopit), 3 linguri de faina, 3 oua, 3 linguri de telemea rasa, o ceasca de lapte, 2 linguri de smantana Mod de preparare: Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din unt, faina, lapte si smantana, care se clocoteste 10 minute. Se ia apoi vasul de pe foc si, cind s-a racit, se pun telemeaua rasa, pe rind, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma tare. Se potriveste de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 conopida de marime potrivita, 3 oua, 1/2 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 linguri unt, un varf de lingura de sare Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu laptele, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga galbenusurile unul cite unul, fara sa se inceteze amestecatul. Dupa ce s-a racit bine, se unge o forma cu unt, se asaza conopida si se toarna peste ea compozitia cu oua...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 chifle vechi, 1/2 litru lapte, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar, putin unt, sare, 1 varf de cutit praf de copt, 1/2 ceasca nuci macinate, citeva stafide, coaja rasa de lamiie, 1 lingura faina, 1/2 kg fructe proaspete sau din compot Mod de preparare: Chiflele taiate felii se inmoaie in laptele fierbinte si se amesteca apoi cu galbenusurile batute. Se pune intr-o forma unsa un strat din aceasta compozitie, apoi un strat de fructe proaspete sau din compot scazute pe foc. Se bat albusurile spuma...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr unt, 100 gr ciocolata sau cacao, 200 gr zahar pudra, 1 lingura faina, 4 oua, unt si faina pentru forma; Sos de vanilie: 2 pahare lapte, 3 galbenusuri, 100g zahar, 1 lingura faina, 1/2 baton vanilie Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao, faina, iar dupa ce se amesteca, si albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma speciala cu capac, ermetic inchisa(forma se unge cu unt si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 kg. cartofi, 250 gr. branza, 2 linguri unt, 1 ceasca lapte, 2-3 oua, smantana Mod de preparare: Piureul de cartofi se amesteca cu putina branza rasa, doua galbenusuri, o ceasca cu lapte, sare si se bate bine. Se adauga albusurile batute spuma. Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se toarna compozitia si se coace. Mod de servire Cind se serveste, se adauga deasupra smantana si unt proaspat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 buc. cartofi mari fierti, 3 felii sunca, 2 oua, 2 linguri unt, sare, cascaval ras, pesmet Mod de preparare: Se toaca sunca si se dau cartofii prin masina. Se amesteca totul cu galbenusurile si sarea. Se adauga la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma unsa bine cu unt si presarata cu pesmet sa se coaca la cuptor potrivit. Deasupra se pun bucatele de unt sau se presara cascaval ras. In loc de sunca se pot pune mezeluri, pastrama sau limba fiarta.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza, 2 oua, 4-5 linguri smantana, 2 linguri faina, 3 linguri unt, 1/2 pahar lapte Mod de preparare: Se pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind este aproape rece se adauga galbenusurile, branza bine sfarimata si smantana, apoi albusurile batute spuma (se pot pune si ouale intregi). Se unge o forma in care se toarna compozitia si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 albusuri, 2-3 linguri dulceata de visine, zmeura, fragi etc Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu dulceata la un loc. Se toarna in forma unsa si se coc la cuptor incet, timp de 10 minute si apoi la cuptor tare 20 minute. Mod de servire Se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 felii de piine, 2 cesti lapte, 2 oua, 1/2 kg branza telemea amestecata cu branza de vaca, 2-3 linguri unt, coaja de lamiie, 1 lingura zahar Mod de preparare: Se moaie feliile de piine in laptele indulcit. Se freaca untul, se amesteca cu galbenusurile, se bat spuma, se amesteca bine cu piinea muiata, se adauga branza, coaja de lamiie, la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt, se da la cuptor incins 30-40 minute pana cind prinde o coaja...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 piersici mari frumoase, 2 linguri unt, 4-5 linguri zahar, 2 oua, 1/2 pahar lapte, coaja rasa de lamiie, zahar vanilat, 200 gr. faina, sare, 1/2 praf de copt, 1 pumn de nuci macinate Mod de preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, laptele, faina, sarea, nucile macinate si zaharul vanilat amestecat cu praful de copt. La urma se amesteca cu albusurile spuma. Se taie piersicile bucatele, se pun in forma unsa, iar deasupra se intinde aluatul. Se coace o ora la foc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ciuperci, 3 linguri unt, patrunjel, zeama de lamiie, 2 oua, 2 linguri smantana, 4 linguri pesmet, sare Mod de preparare: Se taie ciupercile felii, se inabusa in unt cu patrunjel taiat marunt si zeama de lamiie. Cind s-au muiat, se amesteca cu galbenusurile, sarea, pesmetul. Dupa ce se racesc, se adauga smantana si albusurile spuma. Se toarna intr-o forma unsa si se dau la cuptor la foc mic 30 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cite 250 g conopida si broccoli, 4 dovlecei, sare, 4 linguri unt, 2 linguri faina, 800 ml lapte, 100 g cascaval ras, 3 galbenusuri, 4 linguri smintana, 250 g sos tomat din conserva. Mod de preparare: Spalati legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste conopida si broccoli in apa cu sare apoi se lasa la scurs. Pentru sos se topesc 2 linguri de unt, se pune faina, laptele si se fierbe 5 min. Se adauga 50 g cascaval ras, condimente. Se ia oala de pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 g zahar, 2 portocale, 100 g nuci sau migdale, 4 oua, 25 g unt Mod de preparare: Se taie coaja de la portocala, se freaca zaharul cu zeama si coaja portocalelor timp de o ora. Se dauga nucile sau migdalele pisate, un ou intreg si trei galbenusuri. La urma se adauga albusurile batute spuma. Se toarna in forma unsa si se coace la cuptor 1/2 ora.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 g cartofi, 400 g cirnati, 300 g cascaval, sare, piper, o cutie smantana, usturoi pisat. Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert in coaja. Se curata si se taie felii potrivit de groase. Cirnatii se taie felii subtiri, 150 gr. de cascavalul se taie bucati si jumatatea cealalta se rade. Intr-o forma unsa se pun cartofii, usturoi pisat, cascaval cuburi si feliile de cirnati. Se repeta. Fiecare strat se condimenteaza cu sare si piper. Se bate smantana si se toarna peste cartofi. Se pun la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ceapa, 1 felie piine alba muiata in lapte, 2 linguri branza telemea rasa, 4-5 cartofi fierti, sare, piper, 1 galbenus, albusul batut spuma, patrunjel si marar tocat Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se fac pireu. Se amesteca cu piinea stoarsa si frecata bine, cu ceapa tocata, galbenusul, sare, piper, branza rasa, verdeata tocata si la urma albusurile spuma. Se toarna in forma unsa si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 mere mari, 6-7 albusuri, 1/2 pahar zahar, scortisoara pisata Mod de preparare: Se bat spuma albusurile si se amesteca cu zaharul si cu o pasta de mere obtinuta prin coacerea merelor si trecerea lor prin sita. Se adauga scortisoara pisata, se pune intr-o forma si se tine la cuptor 15-20 minute Mod de servire Se serveste cald in forma
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ou, 100 gr. peste, 2 lingurite unt, 2 lingurite faina, 5 linguri lapte, 2 felii lamiie, sare Mod de preparare: Se spala pestele, se curata de pielita si de oase si se taie in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin fierbere, un sos alb. Se amesteca sosul, galbenusul, sarea, zeama de lamiie, pestele si albusul batut spuma. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu putin unt si se fierbe in cuptor la bain-marin, 40 de minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. pireu de cartofi, sare, 50 gr. unt, 2 oua, 250 gr. carne tocata, citeva linguri de pesmet alb Mod de preparare: Se freaca untul. Se amesteca cu cele doua galbenusuri, sarea, pireul de cartofi si albusurile batute spuma. Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet, se asaza jumatate din compozitie si se presara cu pesmet, apoi se pune un strat de carne tocata preparata dinainte ca pentru placinta. Se presara cu pesmet si se umple forma cu restul compozitiei. Se coace la cuptor aprox....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6-8 mere, zeama de la o lamiie, coaja rasa de la o lamiie, 6 linguri branza de vaci, 3 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de nuci macinate, o lingura buna de gris, 2 linguri de unt netopit, sirop de fructe, pesmet, 1/2 pachetel de praf de copt Mod de preparare: Se spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama de lamiie sau apa cu putin otet. Separat, se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com