Cauta in 21.294 retete
1 franzeluta mica, 1 lingura zahar pudra, scortisoara, 50g unt, lapte, 3 oua, migdale sau nuci, stafide, 2 linguri pesmet, 25g unt Mod de preparare: Se taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte fierbinte, cat primeste piinea, ca sa nu se moaie prea mult. Cind s-a racit, se sfarima cu lingura si se trece prin masina. Se adauga o mina de migdale sau nuci pisate, o mina de stafide, galbenusurile si albusurile batute...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg piersici sau caise, 250 gr zahar, 2 oua, coaja de la o lamiie rasa, 2 linguri rom, 25 gr unt Mod de preparare: Se taie fructele in jumatati si se rad pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu galbenusurile, zaharul, coaja de lamiie si romul. Albusurile batute spuma, cu 4 linguri din cantitatea de zahar prevazuta, se incorporeaza la sfirsit. Compozitia se pune intr-o forma inalta, unsa cu putin unt si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 1/2 ora. Se pudreaza cu zahar Mod de servire Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 mere, zeama si coaja de lamiie, 1/4 kg branza de vaca, 1-2 oua, 4 linguri zahar, 1 pumn de nuci macinate, 1 lingura gris, 1/2 praf de copt, citeva bucatele unt, sirop de fructe, pesmet Mod de preparare: Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Brinza se freaca bine, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, coaja de lamiie, nucile macinate, grisul, praful de copt. Se amesteca apoi cu merele si cu albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si presarata cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 200 gr.cascaval, 3 galbenusuri, 3 albusuri, 4 linguri smantana, 1/3 pahar apa, 1/2 pahar faina, 50 gr.unt Mod de preparare: In apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, smantana, branza de vaca data prin sita, cascavalul, o parte ras si o parte taiat bucatele, iar la urma albusul batut spuma. Aceasta compozitie se pune in vasul care merge la cuptor,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 albusuri spuma, 6 linguri zahar pudra, 500g nuci, 80g zahar tos Mod de preparare: Se prepara o nuga rumenita din zahar tos si nuci. Rece, se trece prin masina. Se bat albusurile cu zaharul pudra pe baia de apa pana ce se ingroasa. Se adauga nuga si se toarna in forma unsa. Se coace la cuptor potrivit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 cartofi, 2-3 linguri unt, 2 galbenusuri, sare, 100 g zahar pudra, coaja de lamiie, putin pesmet, 1/2 pahar smantana groasa Mod de preparare: Se rad cartofii cruzi prin razatoare, se scurg de zeama, se amesteca cu untul topit pana se obtine o pasta consistenta. Se adauga galbenusurile frecate cu putina sare si cu zaharul pudra, coaja rasa de lamiie, pesmetul si smantana groasa. Se adauga la urma albusurile batute spuma, se toarna in forma unsa si se coace la cuptor Mod de servire Se serveste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
125 gr. unt, 2 oua, 2 linguri praf de biscuiti sau pesmet, 1 borcan pireu de castane de 1/2 kg din comert, zahar vanilat, 100 gr. zahar pudra, 1 praf de copt Mod de preparare: Se freaca spuma untul, se amesteca cu pireul de castane, se adauga galbenusurile, zaharul pudra, praful de copt amestecat cu zaharul vanilat, iar la urma albusurile batute spuma si praful de biscuiti sau pesmetul. Se coace intr-o forma unsa, la foc slab.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 2-3 oua, 1/2 pahar smantana, 2 linguri faina sau pesmet, putina sare, 1 lingura unt, 3 linguri zahar Mod de preparare: Se freaca bine branza cu galbenusurile si cu zahar, pana nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se coace la cuptor incins.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ou, 100 gr. sunca, 2 lingurite unt, 2 lingurite faina, 5 linguri lapte, sare Mod de preparare: Se taie sunca in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin fierbere, un sos alb. Se amesteca sosul, galbenusul, sarea,sunca si albusul batut spuma. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu putin unt si se fierbe in cuptor la bain-marin, 40 de minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/4 kg gem de prune, 4 albusuri, 1/2 lamiie Mod de preparare: In gemul de prune, se adauga albusurile batute spuma, stropite cu zeama de lamiie. Se coace 25 minute intr-o forma neunsa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina mica, o mina pastai de fasole verde, 2 buc. cartofi, 6-7 buchetele de conopida, 1 lingura faina, 100 gr. unt, 1 ceasca lapte, 4 oua, 100 gr. cascaval, sare, piper Mod de preparare: Legumele bine fierte se paseaza obtinindu-se un pireu care se amesteca cu sosul alb (preparat din lapte, faina si unt), cu cele 4 galbenusuri, batind bine, apoi cu cascavalul ras si albusurile batute spuma. Se pune intr-un vas uns cu unt, se presara deasupra cascaval...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru copii de peste 7 luni Ingrediente: - 250-300 g mere - 1-2 linguri zahar - 1 lingurita faina sau gris - 100 g taietei - 500 ml lapte - 1 ou - 2-3 lingurite pesmet - zahar vanilat - coaja de lamaie Mod de preparare: Se pun taieteii in laptele cu jumatate din cantitatea de zahar, cand acesta clocoteste si se fierb pana ce absorb complet laptele. Separat se fierbe jumatate pahar de lapte cu faina sau gris pana se ingroasa. Se da deoparte, se adauga galbenusul, restul de zahar, coaja de ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
20 gr. faina, 1 litru lapte, 200 gr. miere, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare, 6 oua Mod de preparare: Se incorporeaza faina in laptele fiert si racit in prealabil si se adauga mierea, zaharul vanilat si sarea. Se pune totul pe foc moale amestecand continuu. Cind incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine si se adauga si albusurile batute spuma. Se toarna totul intr-o forma si se pune la cuptor 20 minute. Se lasa sa se raceasca Mod de servire Cind...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ciuperci, sare, piper, 1-2 linguri unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 albusuri spuma Mod de preparare: Ciupercile curatate se trec crude prin masina de tocat, se amesteca cu sosul alb preparat dinainte, cu sare, piper, apoi se adauga albusurile spuma. Se pun intr-o forma unsa si se dau la cuptor la foc mic
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr.pesmet, Mod de preparare: Se amesteca pesmetul cu branza (sau cascaval razuit) si se adauga laptele cald. Se adauga galbenusurile, untul, sare, piper si patrunjelul(sau ardei felii) si se amesteca bine. Separat, se bat albusurile spuma si apoi se amesteca cu restul compozitiei. Se toarna intr-o forma unsa si se da la cuptor la foc mare. Se lasa pana are o culoare aurie. Mod de servire Se serveste fierbinte, cu o salata
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg cartofi copti, 40 gr. unt, 2 oua, sare, 300-350 gr. branza de vaca, 1 lingurita zahar, 1/2 pahar smantana(iaurt), pesmet Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se sterg si uscati se dau la cuptor. Cind sunt copti, se curata si se zdrobesc cu presa. Se freaca untul, se adauga galbenusurile, cartofii presati, branza farimitata, zaharul, albusurile batute si putina sare. Se amesteca toate si se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min. la foc potrivit Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr.pesmet, Mod de preparare: Se amesteca pesmetul cu branza (sau cascaval razuit) si se adauga laptele cald. Se adauga galbenusurile, untul, sare, piper si patrunjelul(sau ardei felii) si se amesteca bine. Separat, se bat albusurile spuma si apoi se amesteca cu restul compozitiei. Se toarna intr-o forma unsa si se da la cuptor la foc mare. Se lasa pana are o culoare aurie. Mod de servire Se serveste fierbinte, cu o salata
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 - 2 kg rosii, 100 gr. macaroane, 250 gr. cascaval sau branza, 2 linguri unt, 2 linguri faina, 2- oua Mod de preparare: Se prepara un piureu mai gros de rosii, punindu-le sa fiarba taiate bucati si apoi strecurate. Separat se fierb 100 g macaroane bine sfarimate si dupa ce au fiert se amesteca cu o parte din cascavalul ras, sau cu branza si cu unt. Se prepara sosul alb, care se amesteca cu rosiile si cu restul din cascavalul taiat in cuburi. Se adauga galbenusurile unul cite unul si la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg mere, 4-5 linguri zahar, 1 lingurita gris sau faina, coaja de lamiie, 200 g taitei, 1 litru lapte, 1 ou, 2 linguri pesmet, zahar vanilat, citeva nuci macinate Mod de preparare: Se fierb taiteii in laptele clocotit cu jumatate cantitate de zahar, pana cind absorb complet laptele. Separat se ingroasa un pahar lapte cu o lingurita faina sau de gris. Se ia de pe foc, se amesteca cu galbenusul, cu restul de zahar si cu zaharul vanilat si coaja de lamiie. Se amesteca taiteii strecurati cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pahar orez, 3 pahare lapte, 2 linguri unt, 2 oua, 3 linguri zahar, coaja de lamiie, sare Mod de preparare: Se fierbe orezul in laptele clocotit cu sare si zahar, pana cind scade complet. Se raceste, se amesteca cu untul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-un vas uns sa se coaca la foc slab Mod de servire Se serveste cu compot sau cu gem
Reţetă de pe www.retete-bune.com