scheda patente b 2013
Pagina 5 din 5
Se curata crapul, se spala bine si se taie in doua. Se piseaza usturoiul, se adauga sare si se freaca cu ulei pana se obtine o pasta. Se adauga in pasta, piper si boia. Crapul se aseaza in tava (cu pielea in jos), se unge cu pasta obtinuta mai sus, se adauga apoi sucul de rosii si se completeaza cu apa. Se coace apoi la foc potrivit, aproximativ 1 ora.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pregateste sosul astfel: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr-un wok se incinge uleiul de masline si se soteaza ceapa cu usturoiul; se adauga rosiile tocate, sucul de rosii, zeama de lamaie, zaharul, si se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana capata consistenta unui sos mai gros. Spaghettele se fierb intr-un vas cu multa apa, un praf de sare si putin ulei de masline, aproximativ 12 minute (al dente) sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Sosul se asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cu o seara inainte de preparare,se pune nautul in apa rece.A doua zi se scurge si se pune la fiert.iar cand boabele s-au inmuiat se scurge si se mixeaza. Se adauga sucul de lamaie si uleiul in timp ce se continua mixarea,apoi usturoiul pisat. Se scoate pasta intr-un bol sau o farfurie,se fac cateva santuri la suprafata si se pune ulei. Se aduce la masa cu patrunjel si lamaie.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam,curatam si taiem in cubulete mici zarzavatul.Le punem in oala si le calim in putin ulei.Dupa ce au devenit sticloase,adaugam 2,5 l apa fierbinte si lasam sa fiarba.Cand sunt fierte legumele,adaugam taiteii.potrivim gustul de sare,delikat si piper.stingem focul si adaugam verdeata taiata marunt.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se amesteca cu sosul facut din uleiul de masline si zeama de lamaie sau otet.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Coji:se pun pe foc apa si uleiul pana dau in clocot.se adauga faina si se da jos de pe foc.se amesteca pana se inglobeaza toata faina.se lasa la racit,apoi se adauga ouale,unul cate unul.se pun in tava la copt cu forma sau cu lingura. Crema:se pregateste budinca,conform instructiunilor de pe plic. Glazura:se pregatesteglazura,conform instructiunilor de pe plic. Se umplu cojile,apoi se dau prin glazura
Reţetă de pe retete.eva.ro
Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau prajiti in tigaie ca gogosile, acesti papanasi copti in cuptor o sa vi se para niste turtite ciudate, dar sunt extrem de deliciosi (va asigur!), mai ales daca alegeti o urda proaspata si buna; iar cu smantana si dulceata de cirese deasupra sunt foarte apetisanti! In plus sunt atat de usor de facut… ca si unui incepator in “ale bucatariei” o sa i se para floare la ureche. Se amesteca urda cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O combinatie minunata, un amestec de mirodenii ce te duce cu gandul la alte meleaguri, anason, ghimbir, scortisoara si cuisoare... 1/2 kg dovleac ras 4 oua 300 gr smantana grasa 200 gr zahar 1 vf cutit de cardamon 3 cuisoare pisate marunt 2-3 seminte de anason stelat 1 lgt ghimbir pudra sau proaspat ras 1 lgt nucsoara 1 lgt scortisoara vanilie Dovleacul ras sau taiat cubulete se caleste cu 1/2 cantitate de zahar, ouale se bat spuma cu restul de zahar si condimentele dupa care se incorporeaza...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
blat: 7 oua 7 lg zahar 175 gr unt 2 lg ulei 12 lg faina 1 plic pf de copt coaja de citrice esente glazura: 6 lg zahar 25 gr unt 1 kg prune scortisoara 150 gr nuca Ardem 6 lg de zahar (sau il facem direct in tava) si-l turnam imediat in tava de copt dupa care rotim astfel incat sa acoperim tot fundul. Topim untul impreuna cu uleiul, batem spuma albusurile cu putina zeama de lamaie si adaugam zaharul treptat. Cand au devenit spuma punem si galbenusurile cate unul. Adaugam si untul impreuna cu...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
500 gr aripi 500 gr pulpe superioare 4 cepe rosii 1 foaie de dafin 5 rosii mari 3 ardei capia rosii 3 polonice supa de pui 1 lgt curry 2-3 lg boia dulce 1 pahar de vin alb sau rosu sec patrunjel verde cativa catei de usturoi Ceapa se taie solzisori foarte subtiri dupa care se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam puiul si cand si-a schimbat culoarea punem in continuare la calit ardeiul taiat cuburi. Punem apoi rosiile taiete felii si lasam acoperit la inabusit. Stingem cu supa si ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Zilele trecute am pregatit niste clatite cu mac (urmeaza reteta si la ele) si cum nu vroiam sa ii dau Nataliei clatite goale, am pus in aplicare o idee vazuta pe undeva pe Pinterest (doar ca era cu unt de arahide). Ingrediente clatite (puteti folosi reteta de aici ) dulceata (eu am folosit de merisoare) banana optional: bucatele de cocos, merisoara uscate Asamblarea e extrem de simpla. Ungeti clatita cu dulceata si puneti banana mai in margine. Rulati clatita pe banana si taiati-o apoi felii....
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Daca ar fi sa descriu pe scurt acest tort, as spune doar atat : o explozie de culori! A fost tortul pe care si l-a dorit nazdravanul meu de ziua lui, s-a rugat de mine vreo doua saptamani, explicandu-mi ca trebuie sa aiba curcubeu peste tot, sa fie facut din curcubeu, sa aiba gust de curcubeu... Daca ar fi fost dupa mine, l-as fi lasat alb, pentru un effect WOOOW la taiere. Dar nici colorat nu cred ca arata rau :) Si cel mai important : nazdravanului meu i-a placut la nebunie. Si nu numai...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
Reteta aceasta a fost improvizata din cauza unei cutii de branza pe care nu o mai vroia nimeni. Nu vroiam sa o las sa ajunga mancare de caini (desi sunt convinsa ca ei ar fi apreciat gestul), asa ca am "rupt" jumatate din aluatul de paine, l-am indulcit putin si l-am transformat intr-o gustare ideala pentru micul dejun sau insotind o cana de ceai dupa-amiaza. Ingrediente - aluat obisnuit de paine; va dau gramajele mele, dar le puteti folosi pe pe ale voastre 400 gr faina 250 gr apa 4 lg de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... larg: http://www.caietulcuretete.com/2013/01/cum-se-fac-frunzele ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Acest chec poate sa va inspire in realizarea unui aperitiv sau a unei gustari intre mese pentru weekend-ul ce tocmai se arata. Tot ce pot sa va spun despre acesta este ca se face extrem de usor, este satios si spornic. Reteta am vazut-o pe blogul lui Miki si Sara dar am adaptat-o dupa ingredientele ce le aveam eu prin frigider. Ingrediente: - 4 oua - 220 g faina - 100 g sunca Praga - 100 g pastrama afumata - 1/2 ardei rosu - 200 g branza tip Fetta - 125 g lapte 125 g ulei - 3 linguri...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Mere, binele spalate, se razuiesc cu tot cu coaja si se pun alaturi de scortisoara si de zaharul vanilat. În paralel, zaharul, faina si grisul se amesteca si se împart în doua portii. Într-o tava se pune ulei, apoi o parte din praful preparat mai devreme si jumatate din mere, peste care se pune din nou, cealalta jumatate din praf si cealalta jumatate din mere. Deasupra se presara zahar si nuca macinata. Se lasa în cuptor circa 35 - 40 de munte si, de preferat, se serveste rece, este...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Din oua,faina ,zahar,zahar vanilat si praful de copt se face un blat.Se tapeteaza cu faina o tava rotunda de aproximativ 26 cm,se toarna in ea si se coace circa 30-40 min la 180 grade.Merele se curata se dau pe razatoarea mare peste ele se pune sucul de lamaie pentru a nu deveni rosiatice si zaharul.Toata aceasta compozitie se pune la calit cateva minute fara grasime,dupa ce s-au calit se lasa sa se raceasca.Intre timp se prepara budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dupa ce...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Untul moale se mixeaza pana devine cremos. Adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam. Se adauga esenta de vanilie, faina, praful de copt si cacaua. Se omogenizeaza. Se pune compozitia in forma cu inimioare si se coace 15 minute. Se scot cupcakes din forma si se lasa sa se raceasca. Se pot servi simple, sau cu bombonele de ciocolata, cu frisca sau spuma pentru deserturi. Oricum ar fi, sunt delicioase! Eu am ornat cateva cu glazura alba, un pic de frisca, stafide si bombonele de ciocolata....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Din ingredientele de mai sus am pregatit aluatul pe care l-am lasat apoi pret de aprox. 30 min. la dospit.Am impartit aluatul in 5 parti.Fiecare parte rezultata am intins-o pe masa de lucru si am taiat-o in 8 .Am adaugat cate putin gem si am rulat cornuletele. Cuptorul preincalzit le-a rumenit la temperatura moderata, timp de 15 minute. La final le-am pudrat cu zahar.
Reţetă de pe retete.eva.ro
-Se amesteca faina cu untura intr-un castron apoi in mijloc se pune laptele caldut cu drojdia dizolvata,oul,sarea si se amesteca energic pana avem un aluat ferm. -Separat jumarile se macina cu masina de carne apoi se amesteca cu piper si sare dupa gust rezultand o pasta. -Aluatul se lasa la dospit 30 min. apoi se intinde pe masa de lucru si pasta de jumari se pune pe aluat intinzand-o in mod egal.Se impatureste aluatul se pune 15 min. intr-o folie la frigider iar aceasta operatie se repeta...
Reţetă de pe retete.eva.ro