Cauta in 20.697 retete
se amesteca ingredintele pentru blat se tapeteaza tava cu unt si faina jumatate din compozitia de blat se pune in tava dupa care se pun merele rase si calite si se pune deasupra restul compozitiei
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se pune apa într-o cratita, se aduce la punctul de fierbere si se adauga 8 oua. Se fierb constant 6 minute. Se scurg si se racesc sub jet de apa rece. Se curata de coaja cu grija, pentru ca galbenusul este înca moale. Între timp, se amesteca laolalta carnea de la cârnati si ceapa. 2. Se întind foile de 500g de aluat suficient de mult astfel încât din fiecare sa se taie câte patru cercuri cu diametrul de 18cm. Se presara doua tavi de copt cu putina faina. 3. Cu mâna umeda, se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
De ceva vreme am primit un pachet de la echipa Dr. Oetker, pe motivul ca, citez: "...echipa Dr. Oetker te-a remarcat si de-a lungul anului 2013 ne-ai facut sa zambim". M-a bucurat sa aud asta, pentru ca intr-adevar, unul dintre obiectivele blogului este sa aduca zambete si bucurie celor care-l viziteaza. Iata si fotografia produselor primite: Multe dintre produsele primite le folosesc in
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
... cate carti am citit in 2013 si acum imi dau seama ... fac o scurta centralizare a cartilor lui 2013. Sunt primele 10 care mi ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
se curata merele, se ras si se calesc cu zahar. se iau de pe foc se adauga scortisoara, coaja de lamaie, stafidele. se lasa la decongelat putin foaia de aluat si se pune amestecul din mere. se pune si cealalta foaie de aluat. se unge cu untul amestecat cu putin iaurt si se da la cuptor
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se incingecuptorul la 190 c grad ,se unge cu unt o forma de copt rotunda, cu fund detasabil, de 20cm diametru si se captuseste cu hartie pergament. Folosind un mixeri electric se bate restul de unt cu zaharul tos , intr-un castron pana se face pufos , se adauga oauile unul cate unul, apoi se incorporeaza faina. Se adauga stafidele si laptele si se amesteca foarte bine, se toarna mixtura in forma de copt. Se coace checul pe raftul din centrul cuptorului., 15- 20 minute pana creste frumos,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul.S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina.Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt. Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm. Fiecare foaie se intinde pe hartie de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul,amoniacul stins cu o lingurita de suc de lamaie sau otet,esenta si faina turnata in ploaie.Se amesteca usor,de jos in sus,pana la incorporarea ingredientelor apoi se toarna aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si se presara deasupra,pe toata suprafata,miezul de nuca si se da la cuptor,la foc potrivit,cca40min.la foc potrivit,dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mai intai pregatesti varza. O speli cu apa calduta, apoi incepi sa desfaci frunzele una cate una si sa le tai cotorul, astfel incat sa pastrezi numai partea subtire a frunzei. In functie de cat de mari vrei sa faci sarmalele, frunza o tai in doua sau in patru. Pui frunzele intr-un vas cu apa calduta si le lasi la desarat. Miezul verzelor il toci marunt si pastrezi varza tocata intr-un castron. La fel procedezi si cu frunzele care iti mai raman dupa ce impachetezi sarmalele, adica le toci ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva ape dupa care o punem la fiert circa 30 - 40 de minute. Separat curatam tot zarzavatul, il punem la fiert cam 45 de minute si apoi il pasam (eu una nu il pasez, il tai la o dimensiune de 2 cm). Dupa ce au fiert si carnea si legumele, le punem intr-o oala de 6 l. Amestecam smantana cu cele 3 galbenusuri de ou intr-un castron separat. Punem un polonic de ciorba si o amestecam ca sa nu faca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa si se vantura sau se trec sub un jet de apa rece. Le amestecam cu 2 linguri de ulei. Stafidele le lasam cateva momente in apa fierbinte. Ouale le mixam, dupa care adaugam laptele, zaharul si esenta de vanilie. Amestecam macaroanele cu ouale si stafidele si le punem intr-un vas termorezistent pe care l-am tapetat cu hartie de copt unsa cu unt. Dam la cuptor pana se rumenesc macaroanele. Cand sunt gata, rasturnam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Taie pestele în bucati, stropeste-le cu lamâie si presara sare. Asaza-le într-o tava, toarna 100 ml de ulei si lasa la cuptor sa se patrunda bine. 2.Separat, înabusa ceapa în restul de ulei. Adauga faina dizolvata în 100 ml de apa. 3.Pune rondele de morcov si usturoi, cubulete de rosie si ardeiul iute tocat fin. Toarna pasta de rosii dizolvata într-un litru de apa calduta. 4.Da sosul în câteva clocote, dupa care pune-l peste bucatile de peste si baga la cuptor. Spre final,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se da pestele prin masina de tocat-eu l-am pus la robot. Ah, si punga era de 600 de g de cod, dar cred ca daca aveam 1 kg era mai bine... Se amesteca cu albusurile, se asezoneaza cu sare si piper. Eu l-am stropit cu putina zeama de lamaie dupa ce l-am decongelat, sters, uscat... Spanacul, fiert in apa cu sare pentru a-si mentine culoarea verde se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt. Intr-un vas Jena, uns cu ulei si tapetat cu folie de aluminiu sau pergament- eu n-am avut vas Jena...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Se spala pestele apoi se sareaza si condimenteaza,se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa o ora la marinat. 2.Rosiile se oparesc ,se decojesc apoi se taie cubulete,ardeii se feliaza.Fileurile condimentate se prajesc in uleiul in care am zdrobit un catel de usturoi si apoi l-am scos,se scot pe servetele absorbante,apoi se ruleaza usor si se prind cu scobitori. In uleiul ramas calim un pic ardeiul ,adaugam rosiile cubulete si sucul,lasam sa clocoteasca un pic si stingem cu paharelul de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un platou festiv minunat pregatit in 5 minute! Ingredientul principal, branza cu usturoi si ierburi pe care o puteti face din branzica proaspata de vaci, in care adaugati 2-3 catei de usturoi si ceapa verde, patrunjel si frunze de telina. Pe fiecare chips se pune o gramajoara de branzica , o fasie de somon afumat si se decoreaza cu marar.Atat? Atat! Ati vazut cat de rapid e? ;-) Feliile de sunca se taie in doua, rezultand doua triunghiuri, se prind cu cate o jumatate de scobitoare, ca sa nu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nu cred ca mai e nevoie sa explic cum se face pestele pe gratar sau mujdeiul de usturoi. Este cel mai sanatos mod de are al prepara. Il recomand cu mare drag.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata cartofii,se spala si se trec pe razatoarea cu ochiuri mari.Se pun intr-un castron si se amesteca cu faina si condimente,sare si piper.Se ia cate o lingura din compozitie,se aplatizeaza in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se cerne faina. Se pregateste maiaua : 100ml de lapte caldut care se amesteca cu drojdie si 4linguri de faina.Se lasa maiaua la loc cald sa creasca. In faina cernuta se pune restul de lapte in care s-a dizolvat zaharul si restul de arome,se adauga maiaua dupa ce a crescut si ouale,se framanta foarte bine iar apoi se pune cate 1 lingurita de ulei,se framanta pana cand se inglobeaza bine in aluat.Se acopera cu un servetel si se lasa la dospit pana cand se dubleaza volumul.Apoi se imparte...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un deliciu pe masa de paste. Prepara pasca, o reteta de Pasti din bucataria romaneasca. Posteza si tu retete culinare, retete cu poze aici! Se face o coca din: lapte caldut,unt topit, 2 galbenusuri de ou, 150 gr de zahar, sare, drojdie, faina si coja de lamaie. Aluatul se framanta cca 30 min,apoi il acoperim cu un prosop si il punem intr-un loc cald la dospit. Cat aluatul dospeste noi pregatim branza astfel: 700 gr branza de vaci,2 oua,4 galbenusuri de oua,150 gr zahar,coaja de lamaie,esenta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pregatim aluatul: asezam faina intr-un bol, incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, margarina o topim si amestecam cu sarea, zaharul apa minerala si oul. Framantam aluatul bine apoi il lasam sa dospeasca trei sferturi de ora. Pregatim tava pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu ulei si modelam din aluat un iepuras dupa imaginatie. Pentru décor am folosit cereale la ochi si gura precum si seminte de susan si chimen. Am uns iepurasul cu ou si l-am copt in cuptorul in prealabil...
Reţetă de pe retete.eva.ro