Cauta in 20.697 retete
Codul se acopera cu sarea grunjoasa si se lasa la frigider pentru 24 de ore. Dupa aceea, se clateste cu apa rece si se acopera din nou cu apa rece, lasând pestele pentru înca 12 ore în frigider, schimbând apa de câteva ori. Se marunteste codul cu mâinile, sau se taie bucatele mici, scapând de piele sau oase. Ceapa se taie inele si se pun în apa fiarta timp de 10 secunde. Se scot, se racesc în apa cu gheata si se scurg bine de tot. În bolul în care se afla codul se adauga ceapa,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toate ingredientele pentru blat se amesteca cu telul sau cu mixerul, iar compozitia se pune în tava la foc mediu pentru aproximativ jumatate de ora. Când e facuta, prajituta se crapa fin la suprafata. Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, având grija sa nu se lipeasca si asteptam pâna se topeste zaharul. Se lasa la racit 4, 5 minute si se adauga 2 lg de unt/ margarina. Între timp, blatul se lasa la racit, apoi se taie marginile si bucatile ca pentru servire,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vara, stie orice gospodina, se prepara dulceturile si gemurile pentru iarna: gemuri din toate fructele de sezon, care abia asteapta iarna, sa fie savurate de intreaga familie. Daca iti este dor de marmelada copilariei, acum ai propria reteta pentru ea. Se prepara foarte usor si poti aprecia singura cantitatea necesara, in functie de apetitul celor dragi... Iti uram spor la treaba si... pofta buna! Ingrediente: 1/3 stafide (fructe uscate); 1/3 curmale; putine caise. Mod de preparare: Se taie...
Reţetă de pe retete.eva.ro
125 gr. faina, 125 gr. zahar pudra, 125 gr. nuci taiate, 4 oua, 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema consistenta. Se adauga, apoi, treptat, faina, zaharul vanilat si nucile. Albusurile batute spuma se incorporeaza usor in compozitie, la sfirsit. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si presarata cu faina, se coace la cuptor, la foc potrivit, cca 35 minute. Se taie patratele sau romburi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 ml lapte, 1 lingurita sare, 45 ml apa, 3 oua, 450 gr faina, 2 linguri zahar, 3/4 cub de drojdie Mod de preparare: Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu faina pt a nu se lipi si se face un dreptunghi din tot aluatul. Acesta poate fi intins destul de subtire, deoarece va mai dospi si in cuptor. Dreptunghiul astfel obtinut se unge cu untul (margarina) topit(a), dupa care se presara cu zaharul amestecat cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 piept de pasare (200-300 gr.), 6-7 buc. cartofi mijlocii, 2 buc. mere mari, 1 buc. telina potrivita, 3 linguri cu varf de maioneza, o lingura de mustar, 3 linguri de coniac, 3 oua fierte tari, un pahar de aspic, sare Mod de preparare: Taiati, ca fideaua, urmatoarele ingrediente: cartofii fierti si curatati, merele si telina crude, apoi carnea de pasare fiarta. Jumatate din cantitatea de carne puneti-o in amestec. Adaugati peste cartofi merele, carnea si maioneza, apoi mustar, coniac, piper...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blatul: 5 oua, 3 linguri apa, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 varf cutit bicarbonat Mod de preparare: Blatul Se amesteca galbenusuri cu apa si zaharul, se pune bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Separat se bate spuma din cele 5 albusuri, se amesteca cu compozitia de mai sus si se presara cealalta jumatate din cantitatea de faina, amestecand incet. Se coace la foc potrivit. Se intoarce tava dupa 20 de minute si se mai lasa inca 20-25 de minute. Crema Batem putin ouale,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 chifle, 600 gr. muschi de porc, 1 buc. varza mica, 2 buc. ceapa, 3 linguri maioneza, 3 linguri ketch-up, ulei, usturoi, unt Mod de preparare: Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in tigaie si se caleste impreuna cu carnea. Se pun 2 linguri de ulei, usturoi dupa gust. Varza se toaca fin si se fierbe 6-7 minute in apa clocotita si putin sarata, dupa care se scurge si se tine sub jet de apa rece. Maioneza se amesteca cu ulei, cu condimente si apoi cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 l de apa 300 gr de apa 350-400 cascaval un praf de sare Se face o mamaliga din apa si malai ,spre sfirsitul fiertului se adauga sarea si cascavalu taiat in cuburi mari. Se amesteca astfel incat cascavalul sa se inmoie si sa se intinda. Se serveste pe farfurie cu un cub de unt sau un pic de smatina,se poate folosi si ca garnitura.
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
250 gr. nuci date prin masina, 150 gr. unt proaspat, 5 oua, 1 lingurita praf de copt, coaja rasa de la o lamiie, unt pentru forma Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile adaugate unul cite unul, pana cind se face spuma. Se adauga coaja de lamiie, praful de copt si nucile, amestecand bine. Apoi se adauga si cele cinci albusuri batute spuma. Se captuseste tava cu hirtie unsa cu unt, se toarna repede toata compozitia si se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute. Se taie...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6-8 buc. cartofi mari, 4 oua, o cana cu smantana sau lapte, 5 linguri branza de vaci, 2 linguri telemea rasa, 4 linguri bune cu unt netopit, 2 linguri cu faina, marar verde si sare Mod de preparare: Se curata cartofii si se fierb in apa clocotita si putin sarata. Cind sunt gata, se scot intr-un castron, se paseaza si se amesteca impreuna cu branza de vaci, telemeaua si untul. Se adauga apoi galbenusurile, smantana, laptele, faina si mararul verde. Se omogenizeaza compozitia, apoi se amesteca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se curata cartofii de coaja, se taie in cubulete ca pentru piure si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, se scurg de apa, se trec prin sita si se amesteca cu galbenusurile de ou, smantana si cascavalul ras. Se formeaza cu o lingura cocoloase sau se fac cu cornetul de rozete care se asaza pe tava din aragaz, unsa cu grasime. Se baga in cuptor si se coc 20 de minute, pana se auresc. Se presara, la alegere, cu boia sau cu chimen pisat si se servesc calde. Merg de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb ouale tari (10 min), dupa care se dau printr-un jet de apa rece, se decojesc si se taie in jumatati cat se poate de atent. Din 3 galbenusuri se face maioneza. Restul de galbenusuri se dau prin sita si se amesteca cu branza topita, pateul de ficat, mustarul, o lingurita de smantana, o lingura de maioneza si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust(atentie sa nu se faca o compozitie prea moale). Se face un dressing din smantana si maioneza ramasa care se condimenteaza dupa gust cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... il amestecam cu bulionul si delicatul si amestecam pana se obtine ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
calesti ceapa,pui ciupercile si lasi sa se caleasca putin ompreuna,dupa 10 minute adaugi un pahar de apa calda in care s-a dizolvat un cubulet de delicat legume..se lasa pana nu mia ramane foarte multa apa,dupa care se pune orezul si se adauga apa cat este nevoie pana cand orezul este gata.La sfarsit de adauga putin unt.Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mere. Pentru ca sosul este delicios, este de indicat sa nu ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... . Dupa 5- 10 min se adauga delicat si piper dupa gust si ... - 40 min. Placinta va arata asa si este delicioasa. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -20 minute. La final, adaugi delicat si presari verdeata fin tocata ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... supa cu galbenus si smantana. Pur si simplu,delicioasa! Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ca mancarea nu e grea si e delicioasa. Pofta mare! Tipareste pagina (fara ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com