retete delicioase pentru bolnavii de ciroza hepatica
Pagina 4 din 5
Te-ar mai putea interesa:
salate pentru iarna cu gogonele gogosari si ceapa, fasole congelata pentru iarna, garnituri pentru friptura de porc, retete blender, crema de menta pentru prajituri, sosuri pentru spaghete din bulion, cauta retete, compot de gutui pentru iarna, gogosele pentru umplut, retete usoare de pui
Unul înmuiat se amesteca bine cu scortioara, nucsoara si coaja de portocala. Din aceasta compozitie, putin se foloseste la unsul tavi în care se va face budinca, iar cu restul de ung feliile de pâine, care mai apoi se taie pe diagonala si se aseaza în vas. În urmatorul pas se bat oul si galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna laptele clocotit si esenta de vanilie, amestecând în continuu, iar toate acestea se toarna, la final, peste feliile de pâine. Vasul în care am asezat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam fructele, le indepartam coditele si samburii (unde este cazul), si le le pastram la rece pana in momentul servirii. Marul , para, se curata de coaja si se taie in forma dorita. Nectarina se feliaza. Pepenele rosu se poate taia in triunghiuri mai mari. Pe post de salatiera o sa folosim pepenele galben.Acesta se taie pe lung, in jumatate si se curata de samburi. Cu ajutorul unei forme speciale sau a unei lingurite scoatem o parte din miez si dantelam pepenele pe margine. Miezul scos se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
6 oua, 300 gr zahar, 300 gr faina, 100 ml ulei, un pliculet praf de copt, 2-3 linguri cacao si dupa preferinte: nuci, stafide, rahar Mod de preparare: Dupa ce se bat bine albusurile se adauga treptat 6 linguri de apa rece apoi pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt stins. Se amesteca cu nuca taiata (sau rahatul, stafidele) si se toarna mai bine de jumate din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina. Restul se coloreaza cu cacao si se toarna in tava peste cea alba....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Carnea se amesteca si se framânta cu celelalte ingrediente, dupa care se formeaza patru chiftele cât mai plate si subtiri. Se lasa la frigider timp de 30 de minute, dupa care chiftelele se prajesc aproximativ 5 minute pe gratar sau în tigaie. Chiflele se taie în doua, se scobesc putin de miez si se pun pentru câteva secunde pe gratar. În interiorul chiflei se pun maioneza, ketchup-ul, ceapa taiata fin, salata si rosiile, apoi se adauga chiftelele. Se poate servi cu garnitura de cartofi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb cartofii, dar trebuie sa aveti grija sa nu se sfarâme. În paralel cu acestia, se fierb si ouale de prepelita. Dupa ce sunt gata cartofii, se taie cubulete si se lasa la racit. Într-un vas mare se pun: cartofii, ouale întregi, maslinele, ceapa taiata subtire, si felii din ardeiul murat. Se asezoneaza cu ulei, de preferat de masline, otet, sare si piper. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Am expus acest desert traditional , pentru ca sa va amintesc de el - mere implute cu dulceata de visina si zahar, pere imbatate cu coniac si umplute cu coacaza neagra si toate coapte la cuptor la temperatura de 200C timp de 15-20 de minute . Iar daca va este dor de PRUNE UMPLUTE CU NUCA , puteti sa le aranjati pe platou si sa le serviti la masa reci .
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
1 kg capia, 1 kg gogosari, 1 kg conopida, 1 kg morcov, 1 buc. telina mare -cu frunze, 650 ml otet, 250 ml. ulei, 150 g sare, 250 g zahar, piper boabe, foi dafin Mod de preparare: Capia, gogosarul se toaca marunt, conopida, morcovul si telina se dau prin razatoarea mare. Se amesteca toate legumele si apoi se amesteca bine cu otet, ulei, sare, zahar, piper si foi de dafin. Se lasa 24 h si se amesteca din cand in cand, apoi se pune in borcane, se preseaza bine si se completeaza cu lichid, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ziua frumoasa Se cunoaste la masa Cand ai, acasa, Prajitura delicioasa. INGREDIENTE pentru blat 8 albusuri 180 gr faina 150 gr zahar 3 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 praf sare (pt batut albusurile) ingrediente pentru crema 8 galbenusuri 800 ml lapte 4 linguri faina 4 linguri amidon 200 gr zahar 400 ml [&] Post-ul PRAJITURA DELICIOASA CU CREME PATISSIERE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Pastravul eviscerat se asezoneaza cu sare, piper, ulei si se umple cu rondelele de lamâie si marar maruntit. Se pune într-o foaie de copt si se împacheteaza. Se lasa la cuptor 10-15 minute. Între timp se pune mazarea cu putina apa la fiert 5 minute. Se paseaza cu blenderul, adaugând menta, usturoiul, untul, zeama de lamâie si condimentele. Se mixeaza pâna când obtii consistenta dorita. Piureul de mazare cu menta merge de minune cu pastravul la cuptor.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cafeaua este potiunea magica ce ne trezeste dimineata si aduga un plus de savoare vietii noastre. Afla cum sa transformi acesta rutina intr-o adevarata desfatare, invatand trei retete noi de de preparare a cafelei. Caffee Frape Suntem deja familializati cu acesta specialitate de cafea, din baruri si restaurante. Afla cum ti-o poti prepara acasa, pe gustul tau. Ingrediente 1/2 cana cafea foarte tare de filtru (sau ibric) racita 4 cuburi de gheata Frisca sau lapte, dupa gust 2 lingurite de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nimeni nu poate rezista unei bucati de ciocolata. Nici unor prajituri preparate in casa, cu ciocolata. De ce? Pentru ca ciocolata este o sursa de placere, un afrodiziac, o sursa de energie si de antioxidanti. Consumata in cantiati mici, beneficiile sunt mai mari decat dezavantajele. In plus, prajiturile preparate in casa, din ingrediente cat mai "curate" sunt mult mai sanatoase, comparativ cu surorile lor gata preparate din cofetarii sau supermarketuri. Recomandate si copiilor si adultilor,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
lapte, capsuni(fragi,zmeura, banana), Mod de preparare: Se pune laptele (foarte rece, chiar cu citeva ace de gheata) impreuna cu fructele (cantitatile se apreciaza dupa gust sau din ochi), se mixeaza si se adauga o lingurita sau doua de coniac, lichior, vermut sau gin
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se pun la fiert pastele în apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Uleiul se pune într-o tigaie sa se încinga. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste pâna devine sticloasa. Se adauga smântâna, galbenusul de ou, vinul si putina sare. Se fierbe pâna se înmoaie ceapa si se formeaza un sos. Se amesteca pastele cu sosul si se pun felii de somon. La sfârsit se adauga patrunjelul tocat si parmezanul. Pastele se servesc cu putin piper proaspat macinat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Carnea de porc este temelia celor mai bune fripturi. Dar, de cele mai multe ori, o preparam in acelasi fel, dupa retetele pe care le-am invatat de la bunica si mama noastra. Nu spun ca nu sunt bune, ba dimpotriva. Dar, pe de alta parte, nu ar fi foarte rau daca am incerca sa pregatim carnea de porc altfel, folosind aceleasi ingrediente (cu mici diferente), dar care sa aiba alta savoare si cu totul alt gust. In loc de friptura de porc traditionala, iti propun o friptura cu nuca, alune si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 ml lapte proaspat si foarte rece, 200-300 gr capsuni, 200-300 gr ananas cuburi, nuca de cocos rasa, capsuni intregi, miere dupa gust Mod de preparare: Intr-un blender electric se introduc toate ingredientele, cu exceptia nucii de cocos si a capsunilor intregi. Se maruntesc foarte bine ingredientele pana cand pulpa fructelor devine omogenizata in continut. Se toarna in pahare, se decoreaza cu felii de capsuni, se presara cu nuca de cocos in abundenta si se serveste rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Un week-end prelungit si pe deplin meritat... Ne-am obisnuit sa sarbatorim ziua de 1 Mai la picnic sau la gratar, unde ne putem relaxa in voie. Tocmai de aceea, ti-am pregatit o serie de retete excelente pentru aceasta minivacanta, in care speram ca vremea va tine cu noi. Frigaruile, fripturile si carnatii vor fi la mare pret cu aceasta ocazie, dar nu evita nici legumele la gratar, extrem de gustoase, sau deserturile aromate, care pot fi pregatite rapid. Mai jos, vei regasi retete pe care le...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge o tava dreptunghiulara de aproximativ 20 de centimetri lungime cu ulei sau unt. Topeste untul într-o cratita, ia de pe foc si adauga zaharul amestecând. Adauga apoi rapid ouale si bate bine pâna când compozitia devine omogena. Amesteca laptele batut cu bicarbonatul de sodiu si adauga peste amestecul din cratita. Toarna treptat malaiul, faina si sarea peste compozitie si amesteca bine pâna când nu mai sunt deloc cocoloase. Toarna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg rasol alb, 100 g slanina afumata, 1 picior de vitel, 200 g morcovi, 12 cepe arpagic, 1 pahar cu vin, 2 linguri ulei, verdeata, sare, piper Mod de preparare: Se impaneaza carnea cu slanina si se leaga cu sfoara. Apoi se rumeneste in ulei incins. Se scurge uleiul, se adauga vinul si se fierbe pana ce vinul scade la doua linguri. Se adauga piciorul de vitel, fiert putin mai inainte, verdeata, sare, piper si apa cat sa cuprinda bine toata carnea. Se spumeaza, se acopera si se da la cuptor....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... calitatii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer din Romania si ... calitatii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui ... de supravietuire a acestui grup de bolnavi. In 2006, Asociatia Little People ... pentru a confectiona peruci pentru copiii bolnavi de cancer care si-au ... parul ca sa-l donez copilasilor bolnavi de cancer: DPC a inceput colaborarea ... in...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com