Cauta in 21.294 retete
Brânza se amesteca cu stafidele,iaurtul, ouale batute usor, vanilia si zaharul. Foile se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se unge o tava cu unt si se aseaza 2 foi, intre care se pune o lingura de unt.Se pun câteva linguri de brânza apoi alte doua foi stropite cu unt. Se alterneaza straturile de foi si brânza astfel ca ultimul sa fie de foi. Se unge cu unt si se coace la foc mediu.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingredientele pentru foi se amesteca in ordinea data apoi la lasa ca sa se aseze jumatate de ora . Intre timp se amesteca ingredientele pentru compozitie . Dupa jumatate de ora se imparte pasta pentru foi in 4 parti egale ; se ia fiecare bucata , se ,,intinde ,, bine cu sucitorul si se umple cu compozitia de branza , punandu-se apoi intr-o tava unsa bine cu ulei . Placinta se pune la cuptorul bine incins timp de 50 minute , se presara zahar vanilat apoi se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cine s-ar fi gandit la aceasta combinatie intre frunzele de vita de vie murate bine pentru sarmalute si branza fina camembert? Dar o asemenea combinatie este posibila si chiar foarte gustoasa. Reteta de camembert in foaie de vita se prepara la gratar pentru un plus de savoare. Vezi aici si reteta de Ghidul branzeturilor. Reteta: Camembert in foaie de vita la gratar Ingrediente: 1 frunza de vita de vie mare (de la saramura) 1 bucata de branza camembert de 125 grame 1 lingura de miere 15 grame...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 kg carne macra tocata (de porc sau combinata cu vita), 6 - 8 legaturi de frunza de vita (in functie de marimea frunzei), 1 ceapa, 2-3 linguri de orez, 3 cesti de apa, sare, 1 l bors, pasta de tomate Mod de preparare: 1. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se oparesc frunzele de vita care au fost spalate inainte. 2. Dupa ce au fost oparite, frunzele se scurg de apa si li se taie codita. 3. Carnea tocata se sareaza, se amesteca cu orezul si ceapa tocata marunt. 4. Se adauga apa necesara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intii, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intii pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea in fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cind ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai inainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tigaie zaharul se caramelizeazain culoarea maro deschis dupa asta se stinge cu 150 ml apa fierbintepina se topeste tot zaharul. Untul se amesteca cu oul, smintina si siropul de zahar ars apoi se adauga faina si praful de copt amestecind bine toate fara sa se framinte prea mult. Se imparte aluatul in 4 parti se coc. Foile reci se ung cu crema sau cu orice crema de tort. Se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar. - 450 g faina, 75 g zahar tos, 125 g unt, 100 ml smintina, un...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Frunzele de vita, curatate si spalate, se oparesc in apa clocotita, apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt sau se da prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Orezul, ales si spalat, se fierbe 5 minute, se scurge si se amesteca cu carnea si cu ceapa; se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare frunza de vita se pune cate o lingurita de umplutura si se infasoara sarmalele. Se acopera fundul unei cratite cu frunze de vita, se asaza sarmalele, se presara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ulei asezi un strat de foi unse cu ulei,dupa care ... calite,un alt strat de foi unse,gemul de caise si ultimul strat de foi si ele unse.Intepi in cateva locuri ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... varza este bine patrunsa,adaugi foiile de dafin,cimbrisorul ,mararul uscat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Asezi pe rand, in tava, 6-7 foi, presarand pe fiecare putin zahar. Torni umplutura peste foi, o netezesti si acoperi cu foile de placinta ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
-se amesteca branza cu oul batut bine cu zaharul,sarea si esentele -se unge tava cu unt sau un pic de ulei dupa care se pun 2 foi de placinta pe care se toarna o parte din compozitie si se repeta actiunea pana se termina foile de placinta si branza. -la sfarsit ultima foaie de placinta se unge cu un pic de ulei si cu galbenus de ou. -se da la cuptorul incins in pealabil si se tine cca 45 minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -un pachet sunt cca 12 foi asa ca o parte este formata ... .Se pune prima parte de foi dar se ung 2 cate 2 cu ... compozitia cu a doua parte de foi tot asa unse 2 cate 2 cu ... . Se acopera cu restul de foi unse cu ulei. Deasupra ultima ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... marunt ,o lingura de patrunjelul si 2 foi de dafin. Inainte ca ceapa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... nuci, apoi se intind in foi subtiri. Se ia foaie cu ... format se aduce iarasi peste foi si tot asa pana ajungem ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ulei/un/margarina se aseaza 3 foi de placinta, unse intre ele ... aseaza inca un strat de foi de placinta(3 buc) unse intre ... branza, iar deasupra restul de foi. Se da la cuptor, care ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Eu pregatesc placinta asa: branza de vaci o amestec cu zaharul, vanilia, stafidele, coaja de lamaie, bat 4 oua si le amestec in branza. Apoi iau cate 2-3 foi de placinta pe care le-am tinut la temperatura camerei sa se dezghete, le ung cu ulei, adaug amestecul de branza, le rulez, le asez in tava si cand termin compozitia si foile, bat 2 oua si le dau cu ou pe deasupra foilor umplute cu branza, le dau la cuptor pana se coc, apoi le scot, le tai si le pudrez cu zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cu faina un pachet cu foi de placinta,astfel incat sa ... acopera cu celalalt pachet de foi de placinta,astfel incat sa ... si preseaza usor.Prinde marginile foii de alua.Din resturile de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... o ceapa,o capatana de usturoi ,piper ,foi de dafin si sare dupa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... le pun intr-o lasagna. Ingrediente: - foi de lasagna - 1kg de ciuperci ... parmezanul. Punem alt strat de foi, altul de ciuperci, altul de ... strat trebuie sa fie de foi, peste care punem sosul bechamel ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com