Cauta in 16.218 retete
.Bucatile de peste se mai subtiaza daca fileurile sunt mai grosute,apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Castravetii se feliaza cat mai subtire posibil apoi se aseaza felie langa felie,pe bucatile condimentate de peste.Se pune in capat si cate un bastonas de cascaval apoi se ruleaza cu grija si se prinde cu scobitoare,in asa fel incat sa nu se desfaca. 2.Rulourile astfel obtinute se aseaza intr-o tavita potrivita ca marime,unul langa altul,ridicate(nu asezate pe orizontal),apoi se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Curata ceapa verde de radacini si înjumatateste-le pe lungime. Pune-o la cuptor timp de aproximativ 10-15 minute la foc mediu pâna când se înmoaie si devine frageda. Între timp, pune pe foc o tigaie cu ulei de masline si adauga cartofii taiati cuburi, sare si pieper. Lasa-i pe foc pâna se înmoie, aproximativ 10 minute. Adauga apoi vinul alb, se amesteca un minut, dupa care se pune si supa. Se lasa amestecul sa fiarba, dupa care se lasa la foc mic si se mai adauga sare daca mai e...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru spaghetti cu sos de rosii si carnati pisam usturoiul si tocam ceapa marunt, apoi le punem la prajit in putin ulei pentru 3 minute. Adaugam carnatii (taiati in bucati de 1cm-1,5 cm) si patrunjelul tocat marunt si amestecam. Turnam o jumatate de pahar de vin si lasam sa se evapore, dupa care adaugam si pasta de tomate, putina apa si mai lasam 20-25 de minute ca sa se formeze sosul. Potrivim de sare si piper. Sosul se amesteca cu spaghetele si se servesc cu telemea de oaie rasa deasupra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalati pulpele de pui, condimentati-le si puneti-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Rumeniti-le pe ambele parti.Adaugati vinul, putina apa si puneti capacul sa fiarba la foc mic. In acest timp ardeii sunt in cuptor si se coc. Dupa ce s-au copt, ii curatati de pielita si le indepartati samburii. Nu spalati ardeii copti pentru se pierde aproape tot sucul lor. In final ii taiati bucatele. Mancarea de ardei copti cere putina ceapa tocata, calita in putin ulei. Cand ceapa e rumenita se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de prepararare: Puneti la fiert spaghetele în apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Într-o tigaie su pune smântâna lichida cu galbenusul de ou, parmezanul razuit, vinul, somonul, sare si piper dupa gust. Se fierbe câteva minute pâna se leaga sosul. La sfârsit, când se opreste focul, se aduga patrunjelul. Acest sos se amesteca cu spaghetele. În farfurie se poate adauga parmezan, dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fierbeti pastele in apa clocotinda cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Incingeti uleiul si prajiti fileurile de somon, timp de 3 minute, pe fiecare parte. Presarati sare si piper, apoi indepartati pielitele si desfaceti in bucati cu ajutorul unei furculite. Intre timp, preparati un sos din smantana, vin, la care adaugati sucul de la 1/2 lamaie. Fierbeti la foc mic timp de 2 minute. Scurgeti pastele si turnati sosul deasupra. Amestecati cu somonul, presarati mararul proaspat,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pestele si se spala bine.Legumele spalate si taiate felii.Ungem un vas termorezistent cu ulei si punem un strat de morcovi taiati rondele.Pestele il condimentam cu sare si piper si delikat il punem peste stratul de morcovi.In interior asezam jegumele taiate fasii restul legumelor impreuna cu o feliuta sau doua de lamaie le asezam pe deasupra pestelui si pe langa el, il dam la cuptor pentru 30 minute fiind stropit cu vin ,eu pun folie de aluminiu pentru 10 minute apoi il las fara ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Calim ceapa cu usturoiul în uleiul de masline pentru 1-2 minute. Adaugam morcovul si amestecam. Dupa 1-2 minute adaugam carnea de vitel tocata cu un cutit în bucati cât mai mici. Amestecam bine si lasam pâna carnea se rumeneste usor. Adaugam apa si lasam sa fiarba pentru 5 minute. Adaugam rosiile taiate din conserva, sucul de rosii, pasta de rosii, busuiocul si oregano, vinul rosu, frunza de dafin si mierea. Amestecam bine si fierbem sosul pentru 15 minute, amestecând ocazional....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune sarea, piperul, pudra de usturoi, boia, cimbrul, parmezanul, pesmetul si patrunjelul într-o punga rezistenta. Adauga bucatile de pui si agita pentru ca puiul sa fie bine învelit în compozitie. Unge cu ulei o tava pentru friptura si asaza bucatile de pui în ea. Stropeste-le cu untul topit. Pune tava neacoperita la cuptor si lasa timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius. Scoate din cuptor, toarna vinul alb peste friptura, acopera tava cu capac sau folie de aluminiu si mai lasa înca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata si se taie castravetii cubulete. Se pun într-un blender castravetii împreuna cu un catel de usturoi, iaurtul, laptele, vinul alb si menta. Se mixeaza pâna se obtine o pasta fina. Se potriveste cu sare si piper, apoi se adauga uleiul de masline, zeama de lamâie si mararul, dupa care se mixeaza din nou. Supa se serveste bine racita, ornata cu marar proaspat si câteva frunze de menta.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Se curata stiuculita de solzi si intestine,se indeparteaza urechile si se spala in mai multa ape reci,apoi cu un cutit bine ascutit i se indeparteaza sira spinarii cu o parte din oase,dar cu mare grija sa nu taiem pielea si se indulceste cu un praf de sare. -2.Se curata tot zarzavatul si se spala apoi se feliaza in fasii subtiri(ciupercile,ceapa,ardeii,usturoiul),se opresc cateva fasii de ardei mai lungi pentru decorul stiuculitei,morcovul se da prin razatoarea mica,numai jumatate,cealalta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ficateii se spala , se curata de pielite si se pun in lapte rece pentru 30 min. Ceapa se taie marunt , o calim apoi adaugam ficateii de pui si lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti. Se adauga bulionul, vinul, usturoiul si 50 ml apa calda , se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. Cand mancarea este gata se adauga sare si piper dupa gust. Se presara patrunjelul taiat marunt iar dupa preferinta se poate adauga si usturoi zdrobit. Se servesc alaturi de mamaliguta. Pofta Buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste supa la foc mic. Încinge doua linguri de ulei de masline într-o tigaie mai mare, la foc mediu-iute. Adauga ciupercile si prajeste-le pâna devin moi, aproximativ 3 minute. Scoate-le si lasa-le deoparte, împreuna cu zeama pe care si-au lasat-o. Adauga o lingura de ulei de masline în tigaie si adauga ceapa, pe care o calesti 1 minut. Adauga orezul, amestecând pentru a fi acoperit uniform cu ulei, timp de 2 minute. Când orezul a capatat o culoare aurie, toarna vinul si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastele se fierb al dente si se strecoara. Într-o tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul maruntit, dupa care pun pastele, vinul alb si frunzele de spanac. Se lasa câteva minute pâna când se gateste spanacul, dupa care se condimenteaza cu sare si piper, iar la final se razuieste un strat generos de parmezan.
Reţetă de pe retete.eva.ro
.Se lasa sa se marineze bine ,apoi se scoate din marinata si se frige pestele pe gratar.Marinata in care a stat se da in doua trei clocote,se mai adauga putina apa daca este cazul si se adauga in ea cativa catei de usturoi pisat si putin suc de lamaie si se serveste impreuna cu somonul cald Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune vinul cu zaharul într-o tigaie la fiert, mestecând pâna când zaharul s-a dizolvat. Lasa aproximativ 2 minute la foc si apoi pune-o deoparte. Amesteca pepenele, capsunile, strugurii si menta într-un vas pentru salata. Toarna amestecul cald cu vin peste si amesteca. Acopera-l si lasa-l în frigider la racit aproximativ 2 ore.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preparare: Curatati si taiati puiul în cuburi potrivit de mari. Spalati bine midiile daca sunt întregi. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati ardeii julienne. Pregatiti o tava încapatoare pentru toate ingredientele. Încingeti într-o tigaie 2-3 linguri de ulei si rumeniti bucatile de pui. Adaugati ceapa tocata si usturoiul si, la final, sofranul si boiaua. Dupa ce s-au rumenit, transferati-le în tava. Sotati midiile în tigaia acoperita pâna se deschid. Dupa ce s-au deschis, transferati-le...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Etapa 1 - Supa de peste Curata crevetii. Pastreaza capetele si adauga-le într-o oala alaturi de cele doua capete de peste, morcovii, o ceapa, sare, piper si apa. Pune oala la fiert. Etapa 2 – Mazarea Pune apa la fiert într-un alt vas. Toarna în apa clocotita mazarea cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, pune mazarea în blender cu o parte din apa în care a fiert. Se paseaza pâna se formeaza un sos gros. Etapa 3 – Risotto Pune pe foc o tigaie cu ulei de masline si putin unt. Adauga...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prima data taiem fileurile de peste bine spalate si curatate. Le asezonam într-un castron cu un pic de vin si în acelasi taiem fin patrunjelul, maghiran, usturoiul si ceapa si punem totul pe peste. Acum puteti Preincalzi cuptorul la 200. Se pune fiecare bucata de peste pe hartie de copt,.condim cu ulei si seminte de susan ,pentru decor si închidem foliile .Fiecare separat.: Coaceti timp de 15 minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fierbeti pennele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Tocati ceapa marunt, taiati ardeiul gras – bastonase, ciupercile – lamele, iar usturoiul – rondele Taiati baconul si pieptul de pui în fâsii cât de cât egale. Trageti la tigaie puiul si baconul, în ulei de masline. Când s-au rumenit, stingeti cu putin vin alb, dupa care adaugati legumele si caliti-le 2-3 minute, pâna se înmoaie.Turnati sosul de rosii si un praf de zahar, apoi lasati sa se reduca putin (.Adaugati putina...
Reţetă de pe retete.eva.ro