Cauta in 21.294 retete
Se caleste putin ceapa, se adauga apoi morcovul si ardeiul taiate marunt. Se adauga putina apa si apoi orezul si se continua calirea. Se pun apoi ciupercile si se completeaza cu apa. Se pun apoi boabele de piper, piperul macinat si boiaua. Patrunjelul se adauga la sfarsit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Acest fel de mancare este usor de pregatit, extrem de nutritiv si sepoate servi cu salata simpla sau cu sparanghel. Ingrediente necesare: 41/2 cani ciorba de legume sau supa din conserva 3/4 cana vin alb sec 250g orez 1 ceapa mica tocata 1 catel de usturoi, tocat 1 1/2 lingura ulei de masline 3/4 cana ardei gras, taiat marunt 4 masline, taiate in felii subtiri 1 1/4 cana boabe porumb, proaspete, congelate sau din conserva 1 lingura busuioc proaspat sau 1/2 lingura busuioc uscatsare de mare si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
I-am zis asa pentru ca are in el buruieni specifice primaverii, adica: Ingrediente: - carne de pui (da, eu am avut de tara, nimic nu se compara la gust ca puiul de tara !) - ceapa verde - morcov / - loboda rosie (am constatat ca n-a fost nevoie de toata legatura, asa ca am pus doar o mana) - orez - spanac proaspat - sare si 2 felii de lamaie Mod de preparare: Am pus puiul la fiert separat, pentru ca nu stiam cat dureaza sa se fiarba. Am vazut apoi ca a fost cocosel tanar (de-ala de...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
1 cana de orez 500 gr ciuperci 2 ardei capia 1 ceapa 1 patrunjel radacina 1 pastarnac pasta de rosii 1 morcov 1 legatura patrunjel verde condimente: curry, boia, piper Fierbem ciupercile in putina apa cu sare, condimente si o foaie de dafin. Taiem ardeii julien, ceapa o tocam marunt si radacinoasele le dam prin razatoare. Calim ceapa, morcovul apoi ardeiul, orezul, radacinoasele, adaugam condimente, bulion, si stingem cu zeama de la ciuperci.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
500 gr. carne de berbec, 1 pahar de orez, 2 cepe, 1 lingura untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce carnea si ceapa s-au prajit, se sting cu apa cat sa le acopere, se pune capacul si se fierb inabusit pana cind carnea este moale. Cind se serveste la masa se pun pe platou bucati de carne impreuna cu zeama in care a fiert, iar deasupra se asaza pilaf fierbinte.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Greu de gasit in lumea asta atata seninatate, credinta si pofta de viata cate are Moldova. Si toate trasaturile astea le pune dansa in borsul asta de cocos din care razbat crud aromele verdeturilor proaspat taiate. Nu stiu altii cum sunt, dar mie unuia leusteanul imi aduce aminte de sat si de vara, de o tufa mare si verde, pleznind de zeama, in umbra fantanii, pe acolo pe unde obisnuia odata sa se plimbe batos cocosul. Dar acum, in casa asta canta doar gaina, caci cocosul e in oala, sa faca...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Reteta clasica, cel mai bun pilaf 2 pulpe de pui 1 cescuta plina ... lichidul pana la racire. Servim pilaful cu legumele si carnea. Nemaipomenit ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
o cana de orez 1 morcov 1 ceapa 1 piept de pui dezosat 2 cani supa de pui 1 pahar apa patrunjel verde sare, piper, vegeta ceapa se taie marunt, morcovul se curata si se taie cubulete, orezul se spala un vas de yena se unge cu ulei se pune ceapa, morcovul si orezul si se condimenteaza. pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza si se aseaza peste orez, se presara patrunjel verde. se toarna usor supa si se introduce vasul in cuptorul incalzit. se verifica din cand in cand si se mai completeaza...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Cu siguranta ai auzit cat de sanatoase si pline de vitamine sunt urzicile. Si pentru ca acesta este sezonul lor, le poti include in meniul tau, mai ales daca tii post. Ingrediente: 500 grame de urzici, 1 ceapa, 2 linguri cu ulei, 1 ceasca cu orez, sare. Preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste usor. Urzicile fierte si tocate, dar nu prea marunt, se asaza in cratita cu orezul. Se toarna doua cesti cu apa in care au fiert urzicile, se adauga sare, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Varianta I : Portii pentru 2 persoane 1 ceasca de orez cu bob rotund 4-5 cesti supa de legume sau carne Ulei de masline Sare sau vegeta Patrunjel verde Pastarnac, patrunjel, morcov, telina, ceapa alba si rosie, cozile de patrunjel le punem la fiert in apa cu sare, apa cat sa le acopere cu 2-3 degete. Le-am taiat felii subtiri sa fiarba mai repede si ceapa am lasat-o intreaga. Orezul se spala neaparat in 3 ape dupa care in a patra apa se lasa la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Pilaful de orez cu piept de pui pare a fi o mancarica clasica ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... Pilaf cu legume si costita Ingrediente: 1 cana de orez 1 morcov Cativa ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , se sareaza si se pipereaza. Pilaful de orez cu mazare se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluat: Se face maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri zahar, 100 ml lapte si 1 lingura faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se incalzeste restul cantitatii de lapte si se adauga zaharul, amestecand pana la dizolvarea completa. Untul se topeste si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana se obtine o crema spumoasa. Se cerne faina intr-un vas mai mare, se face o adancitura in mijloc si se pun: maiaua, galbenusurile, esenta si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Separat se oparesc urzicile, in prealabil fiind spalate. Dupa ce au fost oparite, se strecoara si se taoaca. Peste ceapa calita, se adauga urzicile si orezul deja umflat. Se lasa sa fiarba si se mai adauga zeama de supa. Se adauga spre sfarsit usturoiul pisat si sare dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
In copilaria mea erau cele mai iubite si asteptate placinte , care le facea bunica vara, cand se coceau fructele . Primele , care se coceau direct pe vatra , in cenusa cuptorului de piatra , erau VARZARE ( asa le spunea bunica ) cu cirese negre, amare . Vaaai , ce mai mancam din ele , si ne improscam , noi copii, cu samburii marunti de la cirese negre. Peurma se coceau VARZARE cu abricoase ( caise ) , dulce acrisoare la gust . Iar , cand aparea sezonul perjelor ( prunelor ) bunica ne facea...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Orezul se spala si l punem la fiert cu 1 ceapa,ardeiul,pastarnacul toate taiete foarte mici sau date prin robot,adaugam sare ,foi de dafin ,3 linguri ulei si putin piper,pana ce fierbe orezul curatam ceapa,o tocam marunt si punem la calit cu uleiul ramas,adaugam morcovii taiati marunt si orezul fiert,patrunjelul tocat . Pestele ,se condimenteaza se stropeste cu lamaie si se pune la gratar,(am folosit tigaie grill,punand o folie de alumin ptr a nu se prinde pestele)cand este facut se lasa...
Reţetă de pe retete.eva.ro