Cauta in 21.294 retete
Aluat: Se face maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri zahar, 100 ml lapte si 1 lingura faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se incalzeste restul cantitatii de lapte si se adauga zaharul, amestecand pana la dizolvarea completa. Untul se topeste si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana se obtine o crema spumoasa. Se cerne faina intr-un vas mai mare, se face o adancitura in mijloc si se pun: maiaua, galbenusurile, esenta si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un ibric se fierbe laptele cu putin zahar. Intr-o oala se adauga drojdia de bere, o lingura de zahar si putin lapte. Se lasa maiaua sa creasca timp de 20-30 de minute. Preparare aluat: Peste faina din castronul mare se adauga galbenusurile, sarea, maiaua crescuta, mirodeniile, zaharul vanilat, se inchina aluatul si se framanta, usor pentru a se incorpora toate ingredientele. Pe masura ce compozitia devine omogena se adauga laptele indulcit, dupa care se amesteca aproximativ jumatate de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
AICI AVETI PRIMA ETAPA AICI AVETI A DOUA ETAPA CARACTERISITCA ALUATULUI PENTRU COZONAC MOLDOVENESC: Citeste mai departe...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... de saptamana sau de o nunta. Plovul uzbec, mancare nationala din Uzbekistan ... majoritatea tarilor din fostul URSS, plovul este o mancare din carne de ... ). Cunoscut inca din secolul XVII, plovul a influentat si a fost influentat la ... , biryani , etc. In mod traditional, plovul se prepara dintr-un orez ... trebuie sa incercati macar o data plovul. Videoreteta de mai jos sta ... cand tot lichidul...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tot gandindu-ma ce sa mai fac bun de mancare mi-am amintit ca mai am o punga de costite de porc in congelator si am hotarat sa fac un ostropel pe care sa il servesc alaturi de mamaliguta. este foarte simplu de facut si nu trebuie decat cateva ingrediente: 500 g costita de porc 2 cepe 500 ml pulpa de rosii sau o cutie mare de rosii in bulion 5-6 catei de usturoi 100 ml ulei cimbru, sare. Am tocat marunt cepele si le-am inabusit alaturi de carne in uleiul incins. Am stins totul cu apa calda si...
Reţetă de pe bucatariamoraritei.blogspot.com
Cred, ca pentru nimeni nu este un secret , ca mesele festive in Moldova sunt pline de mancaruri foarte gustoase ( FARFURIE PESTE FARFURIE ) si aranjate CU GUST. Este onoarea fiecarei gospodine de aranja o masa cu multe bucate gustoase. Nu importa, e nunta sau cumatrie, e zi de nastere si alte festivitati. Ceeia , ce ma starui eu sa va descriu , si sa va arat in acest blog. Mai putin veti gasi salate pe baza de maioneza, pentru ca nu sunt tare incantata de ele, dar in rest, tot ce vedeti pe...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Greu de gasit in lumea asta atata seninatate, credinta si pofta de viata cate are Moldova. Si toate trasaturile astea le pune dansa in borsul asta de cocos din care razbat crud aromele verdeturilor proaspat taiate. Nu stiu altii cum sunt, dar mie unuia leusteanul imi aduce aminte de sat si de vara, de o tufa mare si verde, pleznind de zeama, in umbra fantanii, pe acolo pe unde obisnuia odata sa se plimbe batos cocosul. Dar acum, in casa asta canta doar gaina, caci cocosul e in oala, sa faca...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In copilaria mea erau cele mai iubite si asteptate placinte , care le facea bunica vara, cand se coceau fructele . Primele , care se coceau direct pe vatra , in cenusa cuptorului de piatra , erau VARZARE ( asa le spunea bunica ) cu cirese negre, amare . Vaaai , ce mai mancam din ele , si ne improscam , noi copii, cu samburii marunti de la cirese negre. Peurma se coceau VARZARE cu abricoase ( caise ) , dulce acrisoare la gust . Iar , cand aparea sezonul perjelor ( prunelor ) bunica ne facea...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... cozonacul unde creste. Un cozonac moldovenesc bine framintat si copt creste ... desprinde ca o fibra lunga. Cozonacul moldovenesc avind multe oua se pastreaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o gaina, 1 litru apa, 1 litru bors, verdeata, o legatura loboda, sare, taitei Mod de preparare: Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se pun taiteii sa fiarba. Cind sunt gata se toarna borsul clocotit, gaina taiata bucati, verdeata si loboda taiata. Se lasa sa mai dea un clocot. Acest bors nu se drege.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg faina, 10 galbenusuri, drojdie de bere, 100 g untura, 200 ml ulei, sare, 300 g zahar tos, o lingura cu zahar pudra, vanilie, 300 g nuci macinate, 2 linguri cu rom, 100 g stafide, o lingura cacao, 3 linguri cu zahar, 500 ml lapte Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas adanc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 ml de lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se amesteca patru linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru framantat) cu 250 ml...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, un pahar smantana, o lingura unt, sare, o ingura verdeata Mod de preparare: Se amesteca intr-un castronas 6 oua cu un pahar smantana. Se incalzeste untul in tigaie, s eprocedeaza ca la orice jumari. Se adauga verdeata tocata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Spalam carnea de pui si o punem la fiert in 1,2 l de apa. Din cind in cind curatam spuma formata la fierbere si adugam putina sare. Cind s-a fiert bine o scoatem afara. In zeama ramasa punem taiteii la fiert. Cind s-au fiert se adauga borsul de preferinta fiert separat, puiul fiert taiat bucati si verdeturile de asemenea maruntite. Se mai da intr-un clocot si nu se drege. - 1 kg carne de pui, 1 l bors, 200 g taitei, 3 legaturi: marar, patrunjel si loboda, o crenguta de leustean. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se taie bucati, se pune la fiert in apa cu sare, iar, dupa ce a dat in fiert, se spumeaza cat este necesar. Dupa doua ore se adauga zarzavatul de supa taiat julien si ceapa tocata, care au fost calite impreuna in ulei. Din faina, oua si putina apa se prepara o coca mai consistenta, din care se fac taitei cu latimea de 4-5 mm, se lasa sa stea pe o planseta o ora si se fierb in supa. Rosiile se curata de coaja si seminte, se taie cuburi si se pun in supa. Se adauga borsul de putina care...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala puiul, se taie bucati, fara piept. Se pune carnea la fiert cu apa rece, la foc mic. Se indeparteaza spuma si se pun legumele curatate, spalate si date pe razatoarea mica, sau taiate marunt. Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce a fiert carnea, se sareaza si se lasa sa mai dea un clocot. Se pune apoi borsul pe care l-am incalzit, patrunjel verde tocat marunt si crenguta de leustean. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Apoi se scoate leusteanul, se drege borsul cu ou batut si amestecat cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Cu 250 ml de lapte clocotit se amesteca 4 linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru framintat). Se freaca drojdie de bere cit o nuca cu o lingura de zahar, se pune pasta obtinuta peste faina oparita, se amesteca si se lasa pe marginea plitei la dospit. Galbenusurile, peste care s-a pus sare, se pun peste faina, se adauga maiaua ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se pun taiteii sa fiarba. Cind sint gata se toarna borsul clocotit, gaina taiata bucati, verdeata si loboda taiata. Se lasa sa mai dea un clocot. Acest bors nu se drege. - O gaina, 1 litru apa, 1 litru bors, verdeata, o legatura loboda, sare, taitei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro