pilaf moldovenesc
Pagina 3 din 5
... branza se pot servi cu pilaf. Daca nu se poate gasi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... broccoli si dovleceii, se pune pilaful din nou la fiert (5-7 minute ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Spalam carnea de pui si o punem la fiert in 1,2 l de apa. Din cind in cind curatam spuma formata la fierbere si adugam putina sare. Cind s-a fiert bine o scoatem afara. In zeama ramasa punem taiteii la fiert. Cind s-au fiert se adauga borsul de preferinta fiert separat, puiul fiert taiat bucati si verdeturile de asemenea maruntite. Se mai da intr-un clocot si nu se drege. - 1 kg carne de pui, 1 l bors, 200 g taitei, 3 legaturi: marar, patrunjel si loboda, o crenguta de leustean. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun intr-o cratita ciorba si vinul si se pun pe foc. Se pune uleiul intr-o tigaie si se adauga orezul, ceapa si usturoiul si se lasa 2 minute pe foc sau pana cand orezul devine maroniu si ceapa este moale. Se pune in tigaie o cana de ciorba din cratita si se lasa pe foc amestecand continuu, pana scade lichidul. Se mai adauga o cana de ciorba si se repeta procedeul. Se continua pana cand se termina ciorba iar orezul este moale. Se adauga ardeiul gras, maslinele, porumbul, busuiocul si se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se inabusa ceapa taiata fin cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se aseaza intr-o tava un rind de rosii taiate felii, curatate de pielita, un rind de ardei taiati felii, inabusiti separat cu sare, verdeata, un rind de orez inabusit cu ceapa si rosii. Se continua pina ce se termina toata cantitatea, deasupra raminind un strat de rosii si verdeata. Se toarna ulei rece si se da la cuptor pina se rumeneste bine. In momentul servirii, se mai...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se taie bucati, se pune la fiert in apa cu sare, iar, dupa ce a dat in fiert, se spumeaza cat este necesar. Dupa doua ore se adauga zarzavatul de supa taiat julien si ceapa tocata, care au fost calite impreuna in ulei. Din faina, oua si putina apa se prepara o coca mai consistenta, din care se fac taitei cu latimea de 4-5 mm, se lasa sa stea pe o planseta o ora si se fierb in supa. Rosiile se curata de coaja si seminte, se taie cuburi si se pun in supa. Se adauga borsul de putina care...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala puiul, se taie bucati, fara piept. Se pune carnea la fiert cu apa rece, la foc mic. Se indeparteaza spuma si se pun legumele curatate, spalate si date pe razatoarea mica, sau taiate marunt. Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce a fiert carnea, se sareaza si se lasa sa mai dea un clocot. Se pune apoi borsul pe care l-am incalzit, patrunjel verde tocat marunt si crenguta de leustean. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Apoi se scoate leusteanul, se drege borsul cu ou batut si amestecat cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Curatati rosiile de pielita si taiati-le bucatele. Spalati dovleceii, stergeti-i si taiati-i felii. Ceapa curatata taiati-o rondele si presati sau zdrobiti cateii de usturoi. Prajiti intr-o tigaie ceapa (in uleiul incins) si, cind se ingalbeneste usor, adaugati usturoiul si amestecati-le bine. Puneti si orezul in tigaie, turnati zeama de legume, amestecati si lasati sa fiarba circa 15 minute la foc mic. Incorporati rosiile si dovleceii si lasati-le sa mijoteasca citeva minute. Sarati,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Cu 250 ml de lapte clocotit se amesteca 4 linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru framintat). Se freaca drojdie de bere cit o nuca cu o lingura de zahar, se pune pasta obtinuta peste faina oparita, se amesteca si se lasa pe marginea plitei la dospit. Galbenusurile, peste care s-a pus sare, se pun peste faina, se adauga maiaua ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Am adunat de prin lume Cele mai bune legume Ce cresc pe vrej sau in sol Si nu au colesterol.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se pun taiteii sa fiarba. Cind sint gata se toarna borsul clocotit, gaina taiata bucati, verdeata si loboda taiata. Se lasa sa mai dea un clocot. Acest bors nu se drege. - O gaina, 1 litru apa, 1 litru bors, verdeata, o legatura loboda, sare, taitei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Orezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun la calit peste ceapa si se lasa cateva minute bune pana scad. Orezul se fierbe separat, se aduga ciupercile, se condimenteza. Cel mai inportant este ca gustul ciupercutelor sa se simta dupa preparare. Se poate servi cu patrunjel presarat, peste portia fiecaruia, si nu in vasul de gatit. - Orez, ceapa, ciuperci, ulei, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca intr-un castronas 8 oua cu un pahar smantana. Se incalzeste untul in tigaie si se procedeaza ca la orice jumari. Se adauga verdeata tocata. - 8 oua, 1 pahar smantana, 1 lingura unt, sare, o lingura verdeata. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atat cat este nevoie. Dupa ce a fiert, se aduna spuma, se adauga putina sare. Daca mai apare spuma din nou, se aduna, apoi se sterg marginile oalei si se lasa sa fiara incet pe foc domol. Dupa ce pasarea a fiert 50-60 minute, se adauga legumele intregi crestate la capete in patru ti se lasa sa fiarba incet impreuna pana va fi gata. In acest interval, se prepara taiteii de casa cu ou si cu faina cat cuprinde. Dupa ce gaina a fiert, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb racii (circa 25 de bucati) in apa cu sare, dupa ce au fost bine spalati. Se lasa sa se racoreasca, se scurg de apa; se curata gaturile, se trage matuf afara si se scot carapacea si stomacul. Labele se pun deoparte. Cojile de rac, uscate, se piseaza, se trec prin sita si se amesteca cu 1-2 linguri de ulei pana cand incep sa se rumeneasca; se sting cu 3 cesti de zeama in care au fiert racii. Se lasa sa fiarba bine si se strecoara printr-o sita fina. Se infierbanta 3 linguri de ulei, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se fierbe in supa de carne cu zarzavatul. Orezul curatat de impuritati, spalat in sita de sirma, bine scurs, se caleste, 2 minute, cu ceapa intr-o cratita cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt, amestecind mereu ca sa nu se rumeneasca, apoi se stinge cu supa de carne cintarita si o lingurita cu virf de "vegeta" pentru gustul mai bun, care si sareaza si sare cit mai trebuie. Se fierbe la foc mic, acoperit circa 20 minute. Cait inca nu a scazut complet lichidul , se adauga carnea fiarta...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dupa ce au fiert racii in apa cu sare si s-au racorit, se curata de coaja, se scoate matul din gaturi, iar acestea, impreuna cu labele, sunt puse deoparte. Orezul fiert este amestecat cu un sos facut din putin zarzavat ras fin, fiert inabusit cu putin unt. Cand sosul e scazut, se adauga 1-2 linguri de sos de rosii; se amesteca cu gaturile de raci fierte sau orezul amestecat cu sos se acopera cu gaturile de raci fierte. - 25 raci, ulei, orez,sos de rosii. Livrare la domiciliu! Cumpara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zarzavatul se curata, se spala, se da prin razatoarea cu gauri mari, se pune intr-un vas cu ulei si se inabusa 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apa clocotita si se lasa sa fiarba. Separat, se pun la fiert castravetii curatati de coaja si de seminte si taiati sferturi de felii, dar cand zarzavatul este fiert, se adauga in bors. Se potriveste de sare. Se adauga si bors de tarate, dupa gust, pentru a fi mai acru. La servire se presara cu verdeturi. - Pentru 6 portii:...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun la fiert carnea taiata si oasele. Dupa ce au dat primul clocot, se micsoreaza focul, se aduna spuma, se sterge marginea oalei si se lasa sa fiarba, acoperit, cu capacul putin tras la o parte. Intre timp, se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea mare sau se taie solzi. Se pune in bors cand carnea este pe jumatate fiarta. Se adauga sare si castraveti murati curatati de coaja, taiati in lung in patru si apoi felii subtiri. Cand borsul este gata, se adauga bulionul si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro