Cauta in 21.294 retete
Taiem ceapa marunt ,radem morcovul si le calim. Cand ceapa este aurie iar morcovii moi adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 de minute ciupercile proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea foarte tare la fiert si mai trebuie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un ibric se fierbe laptele cu putin zahar. Intr-o oala se adauga drojdia de bere, o lingura de zahar si putin lapte. Se lasa maiaua sa creasca timp de 20-30 de minute. Preparare aluat: Peste faina din castronul mare se adauga galbenusurile, sarea, maiaua crescuta, mirodeniile, zaharul vanilat, se inchina aluatul si se framanta, usor pentru a se incorpora toate ingredientele. Pe masura ce compozitia devine omogena se adauga laptele indulcit, dupa care se amesteca aproximativ jumatate de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare) 1 cana de orez 2 cepe catei de usturoi curry boia 3 cani zeama de urzici ulei de masline sunculita facultativ Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 kg carne, 4 cescute orez, 2 linguri unt, 1 ceapa, sare, piper Se fierbe carnea in apa rece cu ceapa Mod de preparare: Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se socotesc 3 masuri de lichid. Se fierbe la foc domol 1/2 ora si cind orezul este aproape fiert, se adauga bucatile de carne. Se da la cuptor inainte de a servi. Daca se adauga putin piper, este si mai bun. Cantitatea de lichid este in functie de calitatea...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... potrivit. Dupa cca 25 minute pilaful este gata. Inainte de a fi ... si putin piper negru. In pilaf nu se amesteca cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cozonacul unde creste. Un cozonac moldovenesc bine framintat si copt creste ... desprinde ca o fibra lunga. Cozonacul moldovenesc avind multe oua se pastreaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o gaina, 1 litru apa, 1 litru bors, verdeata, o legatura loboda, sare, taitei Mod de preparare: Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se pun taiteii sa fiarba. Cind sunt gata se toarna borsul clocotit, gaina taiata bucati, verdeata si loboda taiata. Se lasa sa mai dea un clocot. Acest bors nu se drege.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg urzici, 4 cescute de orez, 1 ceapa, 3-4 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare: Se aleg urzicile (numai frunze), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata, lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se toaca nu prea marunt. Se alege si se spala orezul, se usuca in ulei fierbinte, se adauga ceapa foarte marunt tocata, sarea, piperul si zeama in care au fiert urzicile, bine limpezita. Se lasa la foc mic sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor pana cind...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... foc mic 25-30 minute. Pilaful nu trebuie amestecat cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
orez, ceapa, ciuperci Mod de preparare: Orezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun la calit peste ceapa si se lasa cateva minute bune pana scad. Orezul se fierbe separat, se aduga ciupercile, se condimenteza. Cel mai inportant este ca gustul ciupercutelor sa se simta dupa preparare. Mod de servire Se poate servi cu patrunjel presarat, peste portia fiecaruia, si nu in vasul de gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. carne de pasare (gaina), 70 gr. orez, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, 10 gr. unt, sare, verdeata, 2-3 felii de sfecla coapta Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si cind incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In timpul fierberii se pune zarzavatul curatat, spalat, taiat sferturi, cu care se lasa sa fiarba pana se fragezeste. Orezul se curata, se spala si se toarna in supa. Mod de servire Se serveste cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui fara pulpe, ceapa, busuioc, salvie, menta, boia dulce, orez, 3 rosii, 2 ardei grasi, Mod de preparare: Se caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la foc foarta mic. Cand carnea este in proprotie de 80% fiarta se adauga busuiocul, salvia, menta. Se finalizeaza fiertul, cu adaugarea de rigoare a orezului care a stat la inmuiat in apa calduta cel putin 20 min. Cand este aproape gata se adauga rosiile taiate ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. carne de pasare, 75 gr. orez, 10 gr. unt, sare, verdeata Mod de preparare: Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Orezul se adauga curatat si spalat, dupa aproximativ 10 minute. Se fierbe inabusit si se scade la cuptor. Mod de servire Se serveste cu unt si patrunjel tocat deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 bucati praz, o ceapa mare, 2 morcovi, o cana orez, o cana apa, vegeta, 200 g masline Mod de preparare: Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Se pune vegeta si maslinele. Cratita se pune la cuptor pana se moaie legumele si orezul este fiert. Daca este nevoie se mai toarna putina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se continua astfel cu tot pilaful. Felioarele de cirnati se asaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 dovlecei, 6 linguri ulei, 4 cescute orez, 4 cepe, 4 rosii, marar verde, sare, piper Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de 1/2 cm. se prajesc. Se inabusa ceapa, orezul spalat, mararul, piperul si rosiile felii. Se amesteca si cu dovleceii prajiti si se adauga apa fierbinte, de trei ori cat cantitatea de orez. Se scade bine si se serveste rece, daca este preparat cu ulei, si cald, daca s-a preparat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea ... si sosul se pun deasupra pilafului cald cind se scoate de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
citeva fire de praz, o ceapa, o ceasca orez, 3 lunguri ulei, o lingura bulion sau citeva rosii Mod de preparare: Se taie prazul felii subtiri, se inabusa in ulei, se amesteca cu orezul pregatit ca pilaful.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. ciuperci, 500 gr. orez, 1 litru de apa, 150 gr. unt, sare Mod de preparare: Se taie in patratele mici ciuperci proaspete, curatate si spalate si se prajesc intr-o cratita in unt topit proaspat sau in ulei. Se toarna deasupra apa clocotita, se adauga sare, unt, orez spalat in apa fierbinte si se fierbe totul pana cind orezul se umfla si se desface bob de bob.
Reţetă de pe www.retete-bune.com