gulas moldovenesc
Pagina 4 din 5
... ii asociati prima data? Poate gulasul, nu? Ei bine, va prezentam ... . Va veni curand si randul gulasului. O serie de documente dovedesc faptul ... crap a la Szeged Felul doi > Gulas la ceaun > Cocteil de pui ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Tai carnea cubulete pe care le prajesti in ulei. Adaugi ceapa taiata solzisori, Vegeta adaos pentru carne de porc, boiaua si imediat torni 1 cana de apa calda. Lasi sa fiarba inabusit si cand carnea s-a inmuiat pe jumatate adaugi cartofii taiati cubulete si mai torni 1/2 cana de apa. Cand totul se apropie de final, adaugi vinul, otetul si faina desfacuta cu putina apa. Mai lasi sa fiarba un clocot, doua si stingi focul. - 600 g carne pulpa de porc, 50 ml ulei, 100 g ceapa, 1 lingurita boia,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald. In untura ramasa se pune ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atita apa cit sa acopere mincarea. Cratita selasa la foc mic sa clocoteasca incet....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Inima sau ugerul se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 gr., se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste in tigaie, in untura incinsa cu ceapa tocata marunt. Dupa aceea se presara cu faina si se mai prajeste inca putin. Bucatile prajite se asaza in cratita si se toarna apa fierbinte ( cit sa acopere carnea), se adauga bulion de rosii, foi de dafin, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic 1-1/2 ore. Ca garnitura se servesc cartofi prajiti sau...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand iar cand incepe sa se rumeneasca, se adauga boia, bulion, sare si putina apa. Se fierbe inabusit, pana ce carnea devine frageda. Separat se pregatesc galustele astfel: se freaca untul sau untura cu oul, faina, apa si sarea. Se amesteca totul bine. Se ia o lingurita din pasta obtinuta si se da drumul galustelor in apa clocotita. Se fierb 10 minute. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atat cat este nevoie. Dupa ce a fiert, se aduna spuma, se adauga putina sare. Daca mai apare spuma din nou, se aduna, apoi se sterg marginile oalei si se lasa sa fiara incet pe foc domol. Dupa ce pasarea a fiert 50-60 minute, se adauga legumele intregi crestate la capete in patru ti se lasa sa fiarba incet impreuna pana va fi gata. In acest interval, se prepara taiteii de casa cu ou si cu faina cat cuprinde. Dupa ce gaina a fiert, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca din cind in cind, ca sa nu se arda. Cind incepe sa se rumeneasca, se adauga boiaua, bulionul, sare si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, adaugind din cind in cind putina apa, pina se fragezeste carnea. Separat, se freaca o lingura de unt, un ou, faina, putina apa si sare. Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se inabusa in ulei bucatile de carne si ceapa taiata marunt, cu piper, pina cind ceapa capata o culoare galben deschisa. Se adauga apoi sarea, boiaua de ardei si apa cit cuprind bucatile. Se lasa sa fiarba pina carnea se fragezeste. Se adauga bulionul si se lasa sa mai fiarba putin pentru ca mincarea sa fie scazuta, dar sa aiba suficient sos. Separat se pregatesc galustele de faina cu oul si putina sare si se pun in carnea cu sos. -
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala bine inima, se taie in cuburi mici, se prajeste putin in cratita cu grasime si cu ceapa taiata foarte marunt, se presara cu faina, se amesteca bine si se acopera cu apa calda. Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic timp de
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zarzavatul se curata, se spala, se da prin razatoarea cu gauri mari, se pune intr-un vas cu ulei si se inabusa 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apa clocotita si se lasa sa fiarba. Separat, se pun la fiert castravetii curatati de coaja si de seminte si taiati sferturi de felii, dar cand zarzavatul este fiert, se adauga in bors. Se potriveste de sare. Se adauga si bors de tarate, dupa gust, pentru a fi mai acru. La servire se presara cu verdeturi. - Pentru 6 portii:...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun la fiert carnea taiata si oasele. Dupa ce au dat primul clocot, se micsoreaza focul, se aduna spuma, se sterge marginea oalei si se lasa sa fiarba, acoperit, cu capacul putin tras la o parte. Intre timp, se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea mare sau se taie solzi. Se pune in bors cand carnea este pe jumatate fiarta. Se adauga sare si castraveti murati curatati de coaja, taiati in lung in patru si apoi felii subtiri. Cand borsul este gata, se adauga bulionul si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , fie ca e vorba de un gulas, papricas, friptura sau mancare de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... TE-A SALVAT. HRISTOS A INVIAT cozonac moldovenesc Ma aflu in strainatate , dar ... de sarbatoarea de acasa - cozonacul moldovenesc si pasca , invartita cu nuca ... aceasta vom vorbi aparte . La moldoveni , masa de Paste este incarcata ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... atat de bine mancarurilor picante (gulas, papricas , etc) dar si cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... s-a parut ca seamana mult cu gulasul nostru, cu cateva ingrediente diferite ... -a placut mult, semanand mult cu gulasul dar fiind mult mai usor ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... . Aflata la limita dintre un gulas si un papricas, aceasta mancare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... 900 g carne tocata (eu iau gulas de porc + vita) 2 cepe medii ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... , in secuime, pentru o portie de gulas. Volumul 5 din "Povestile bucatariei romanesti ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com