Cauta in 16.218 retete
Aluat: Se face maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri zahar, 100 ml lapte si 1 lingura faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se incalzeste restul cantitatii de lapte si se adauga zaharul, amestecand pana la dizolvarea completa. Untul se topeste si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana se obtine o crema spumoasa. Se cerne faina intr-un vas mai mare, se face o adancitura in mijloc si se pun: maiaua, galbenusurile, esenta si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un ibric se fierbe laptele cu putin zahar. Intr-o oala se adauga drojdia de bere, o lingura de zahar si putin lapte. Se lasa maiaua sa creasca timp de 20-30 de minute. Preparare aluat: Peste faina din castronul mare se adauga galbenusurile, sarea, maiaua crescuta, mirodeniile, zaharul vanilat, se inchina aluatul si se framanta, usor pentru a se incorpora toate ingredientele. Pe masura ce compozitia devine omogena se adauga laptele indulcit, dupa care se amesteca aproximativ jumatate de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
800 g carne de porc 500 g cartofi 1 morcov 80 g ulei 3 cepe 1 ardei gras rosu 3 linguri pasta de tomate 300 g rosii 200 ml vin 1 lingurita boia de ardei iute sare piper 1 foaie de dafin 1 lingurita decimbru 1 lingura de zahar Ceapa, morcovul si ardeiul se taie cubulete si se caleste in ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. Se stinge cu o cana de apa si se fierbe inabusit cu capacul asezat intr-o parte pe oala, la foc potrivit timp de 20 de minute....
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... fi Bab Gulyas-ul, o varietate a gulasului care insa aduce dupa sine ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
... sa va spun ca asa gulas bun si iute nu am ... din interior, se umple cu gulas si se serveste presarata cu ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... dulce ca n-as putea manca gulasul asta -sare,piper,zahar -1 ardei ... sunt gata si ardeii. Asta-i gulasul,se serveste cu smantana. Tipareste
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Avem nevoie de: -o varza murata (marime potrivita) -500 g carne de porc -3 cepe potrivite -300 ml bulion (se poate si mai mult) -condimente (cimbru, piper) -nu necesita sare pentru ca varza e destul de sarata. Cateva precizari: daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare. Se caleste ceapa, pana se inmoaie putin.Se adauga carnea si caleste si ea putin, pana devina alba. Se adauga bulionul, o cana de apa si condimentele...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Greu de gasit in lumea asta atata seninatate, credinta si pofta de viata cate are Moldova. Si toate trasaturile astea le pune dansa in borsul asta de cocos din care razbat crud aromele verdeturilor proaspat taiate. Nu stiu altii cum sunt, dar mie unuia leusteanul imi aduce aminte de sat si de vara, de o tufa mare si verde, pleznind de zeama, in umbra fantanii, pe acolo pe unde obisnuia odata sa se plimbe batos cocosul. Dar acum, in casa asta canta doar gaina, caci cocosul e in oala, sa faca...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In copilaria mea erau cele mai iubite si asteptate placinte , care le facea bunica vara, cand se coceau fructele . Primele , care se coceau direct pe vatra , in cenusa cuptorului de piatra , erau VARZARE ( asa le spunea bunica ) cu cirese negre, amare . Vaaai , ce mai mancam din ele , si ne improscam , noi copii, cu samburii marunti de la cirese negre. Peurma se coceau VARZARE cu abricoase ( caise ) , dulce acrisoare la gust . Iar , cand aparea sezonul perjelor ( prunelor ) bunica ne facea...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Ingrediente 1 kg carne porc 4-5 cepe 4-5 cartofi 100 gr smantana 1 ou 1/2 pahar faina sare,piper boia de ardei 1 legatura patrunjel 2-3 linguri bulion Mod de preparare Se prajeste carnea in putin ulei pana se rumeneste. Se scoate pe o farfurie si in acelasi ulei se caleste ceapa tocata marunt pana devine sticloasa. Se adauga boiaua,sarea, piperul,carnea prajita si cartofii taiati cubulete. Se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Se fac galustele:se bate oul cu doua trei linguri...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
500 gr carne de vita/porc 30 gr unt 2 cepe marime medie 3 catei de usturoi 1 ardei rosu 1 ardei verde 1/2(500ml) supa (sau apa cu vegeta) 2 linguri de pasta de tomate 1 ardei iute(dupa preferinte) 1 foie de dafin 1 linguritza de chimen 1 lamaie(numai coaja) 1 lingurita de boia dulce de ardei sare si piper Ceapa si usturoiul se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se topeste untu-ul si se caleste un pic ceapa si usturoiu atit cit sa se inmoie un pic. carnea se taie cuburi si se pune la ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Carnea se taie cubulete mici, se inabusa impreuna cu ceapa si ardeii, se adauga apa, se condimenteaza si se fiebe la foc mic aprox.2 ore, amestecind mereu. Se ia de pe foc, se adauga smintina. Se poate servi cu paste fainoase fierte separat si eventual se amesteca ulterior cu gulasul. - 1 kg carne vitel, 1 kg carne porc (de preferat de la git), 1 kg ceapa, 4 ardei grasi rosii, sare, piper, boia, chimen, ulei, smintina. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... feliile de carnati. Se lasa gulasul astfel preparat sa se infierbante ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... nu lungesc vorba, de un gulas e purfecta! Ce-am bagat in ... numai 2 linguri, cat iti trebuie... Gulasul se mai face prin alte ...
Reţetă de pe spoonschallenge.blogspot.com
... (dupa gust). Cand se serveste gulasul, in fiecare farfurie se pune ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... felii si se incorporeaza in gulas impreuna cu gutuile. Dupa 30 ... rece. Se mai gusta o data gulasul de sare si piper si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Spalam carnea de pui si o punem la fiert in 1,2 l de apa. Din cind in cind curatam spuma formata la fierbere si adugam putina sare. Cind s-a fiert bine o scoatem afara. In zeama ramasa punem taiteii la fiert. Cind s-au fiert se adauga borsul de preferinta fiert separat, puiul fiert taiat bucati si verdeturile de asemenea maruntite. Se mai da intr-un clocot si nu se drege. - 1 kg carne de pui, 1 l bors, 200 g taitei, 3 legaturi: marar, patrunjel si loboda, o crenguta de leustean. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro