gogonele n saramur tocate
Pagina 5 din 5
Fie ca e vorba de un sandvis obisnuit sau de un fel de mancare special, castravetii murati isi gasesc cu usurinta locul pe masa. Ei reusesc sa completeze perfect o masa cu feluri de mancare dulci, precum diversele tipuri de tocanite sau mancarea de fasole. Ingrediente: 8 kg castraveti 5 litri de apa, 100g sare, usutroi, foi de dafin, frunze de telina, boabe de mustar Mod de preparare: Spala castravetii si pune-i cat mai inghesuiti in borcane, adaugand boabele de mustar si cateii de usturoi....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... nevoie de: 500 gr Carne tocata 70 gr orez 100ml lapte ... pune si restul de carne tocata si se vor pune bucati ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... adauga si restul de smantana si se presara cu verdeata tocata
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... este gata, se adauga in saramura si se lasa sa mai ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... telina, albitura, morcov, conopida buchetele, gogonele felii, castravete si deasupra iar ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 kg peste, 50 ml ulei,1 legatura verdeata, boia de ardei, sare, ardei iute Mod de preparare: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior. Saramura se pregateste cu apa calda, ulei, boia, ardei iute taiat marunt; se lasa sa fiarba si se adauga peste pestele fript, continuand firberea inca 5 minute. La servire se adauga verdeata taiata marunt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr carne macra, 2 linguri unt sau untura, 1/2 pahar pesmet pisat, putin piper, sare Mod de preparare: Carnea, spalata, se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu sare si piper. Din aceasta pasta se fac 6 turtite de grosimea unui centimetru, se dau prin pesmet si se prajesc in grasimea fierbinte Se servesc cu cartofi prajiti, pireu de cartofi sau legume fierte si oparite cu unt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. cartofi, 100 gr. carne, verdeata, cimbru, 2 linguri lapte, 20 gr. unt, sare, 100 ml sos tomat dietetic Mod de preparare: Se da carnea prin masina si se amesteca cu verdeata si putin cimbru. Cartofii curatati se fierb in apa cu sare, se scurg, se fac pireu si se amesteca apoi cu untul si laptele pana se omogenizeaza. Se asaza intr-o forma unsa cu unt straturi alternative de piure de cartofi si carne si se da la cuptor. Mod de servire Se serveste fierbinte, cu sosul tomat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta de vara, menita sa utilizeze castravetii ce se pregatesc sa dea in copt si sa domoleasca pofta de muraturi. Asadar, o reteta de muraturi instant, gata intr-o saptamana, pentru a va bucura mai repede de acesti castraveti murati-cruzi. Portii: 2,5 kilograme Timp de preparare: 40 de minute (plus 1 saptamana) Ingrediente: 2,5 kilograme castraveti de sezon (nu de sera) 5 linguri de sare mare 8 catei de usturoi 1 lingura boabe de mustar 1 lingura boabe de piper 3 foi de dafin 2-3 tulpini...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1-2 platici (1,5-2 kg.), o capatina de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. In timp ce pestele se scurge de apa, pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pana la acoperirea suprafetei tablei. Pina se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... -l cu tot cu coaja la saramura doar sa-i dea gust. Punem ... in clocot punem restul ingredientelor si 1/2 patrunjel tocat. Lasam sa scada saramura un pic cam la jumate, punem restul ... zeama ramasa in folie, punem saramura si dam la cuptor inca ... doriti puteti aseza pestele in saramura si-l mai lasati 1 min sa ... compozitia dupa ce a fost fiarta. Saramura este buna atat rece cat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Arayes kafta este o gustare libaneza, calda, extraordinara: o placintica fripta iute la gratar (plita sau tigaie), umpluta cu amestecul picant parfumat de kafta. Genul de aperitiv cu care incepe o masa si care e atat de bun incat nu mai ai chef de altceva si toata masa se rezuma la el. Incercati-o alaturi de un pahar de iaurt rece. Portii: 4 Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 8 lipii medii 700 grame amestec de kafta 2 linguri de unt 800 ml iaurt pentru servire Preparare: Ungeti lipiile pe...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1,5 kg crap, 100 gr. rosii in bulion, 50 ml Mod de preparare: Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se condimenteaza su sare, piper si cimbru. Se frig pe o plita sau pe un gratar. Dupa ce s-au fript, se asaza pe un platou. Se fierb 300 ml apa cu sare. Uleiul ramas si rosiile in bulion se amesteca cu usturoiul pisat. Apa fiarta se toarna peste peste, apoi se adauga sosul de rosii si usturoiul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Varza alba frageda Marar uscat din abundenta Sare pt muraturi 1 lg potrivita la 1 l de apa Taiem varza fideluta dupa care o framantat putin ca sa intre mai bine. Asezam pe fundul unui borcan niste marar, punem varza, la mijloc iar marar si varza, lasam putin loc deasupra pt ca va fermenta. Dam in clocot apa cu sare si punem calduta peste varza. Punem borcanul intr-un vas mai adanc ca sa nu curga pe afara, acoperim cu farfurioara sau celofanul si lasam in bucatarie vreo 2-3 zile sa se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... lasavoruri urbane Umplutura : 1/2 kg carne tocata ulei de masline 1 ceapa medie ... pot incerca si cu pui tocata dar mai grasa. Calim usturoiul ... apoi adaugam ceapa tocata foarte marunt si foaia de dafin. Peste ... miroase a vin s-a evaporat. Urmeaza rosiile tocate. Clatim conserva de rosii cu ... -o cratita calim usturoiul zdrobit si tocat, punem pasata de rosii, sare ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 kg. crap, o lingurita ulei, 1 buc. ardei iute, sare Mod de preparare: Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul uns cu ulei si incins si se rumeneste pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un castron. Separat, se fierbe apa cu sare si se pune ardeiul taiat marunt. Se toarna fierbinte peste peste. Se acopera castronul cu un capac si se lasa 5-10 minute. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Topul preferatelor Dintre retetele cu carne "Din cauza" spaghetelor Sta sa se rastoarne.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Varianta I, asortata : 1 varza de 1 kg Frunze telina Marar uscat Cimbru Boabe de mustar Boabe de piper 1 morcov Cateva frunze de visin 1 lg sare de muraturi (22 gr) 1 l apa Tocam varza fideluta la cutit, frunzele de telina si patrunjelul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare. Frecam varza cu morcovul si verdeata ca sa se inmoaie. Asezam pe fundul borcanului marar, frunze de telina, punem varza, deasupra mirodenii, marar, frunze de visin, cimbru. Fierbem apa cu sarea si punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Placinta cu carne in forma de floare& Satioasa, deliciosa, o incantare. Blat cu lapte incredibil de pufos Cu greu poti gati ceva mai savuros!
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com