Cauta in 24.510 retete
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina,margarina si coaja de lamaie se amesteca bine. Incorporam ,zaharul,smantana,laptele caldut,drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.Framantam un aluat bine lucrat,pe care il lasam sa se odihneasca 20-25 min. Impartim aluatul in bucati cam cat un ou mai mare din care intindem foi rotunde pe care le taiem in forma de triunghiuri.Punem dulceata la baza triungiului apoi rulam. Coacem la foc mediu si apoi le pudram cu zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
250g margarina 120gr zahar 1ou 450-500 gr faina , 1/2praf de copt, un virf de sare Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga oul, faina, praful de copt, sarea si se framinta bine, la nevoie se adauga putin lapte pana obtinem un aluat moale, nelipicios.. Se lasa la rece o ora . Se intinde o foaie subtire si se decupeaza cu o cana sau un pahar mai mare. Pe fiecare bucatica se pune nuca macinata amestecata cu zahar, esente, cacao. Se lipesc marginele apasind usor furculita. Se pot umple si cu...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Ingrediente: 300 ml apa 400 g faina 650 180 g gris 15 g drojdie proaspata 1 lingurita de sare 2 linguri de ulei de maslina 1 ou 1 lingurita de otet 2 linguri de lapte praf Mod de preparare: Dragelor, eupun toate ingredientele in masina de paine si setez functia de paine alba, de 1 kg, bine rumenita. Sa va explic cele 4 secrete ale acetei paini: 1. oul , leaga 2. uleiu l, da savoare si fragezeste 3. grisul , da acel surplus de gluten, de care are nevoie painea (adica capacitate de absorbtie a...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
... si le rulam pentru a forma cornulete. Le asezam in tava acoperita ...
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
Ingrediente cornulete de post : un pahar bors, drojdie 25 grame proaspata ... ) VN:F [1.9.22_1171] Rating: 0 (from 0 votes) Cornulete de post cu bors , 7.9 out ...
Reţetă de pe www.egospodina.ro
300 gr. faina, 200 gr. smantana, 200 gr. unt, sare, rahat Mod de preparare: Se cerne faina pe o planseta, la mijloc se pune untul taiat in bucate, smantana si sarea. Se framinta un aluat care se da la rece o noapte. Se intinde o foaie care se taie in patrate cu laturile de cite 4 cm, pentru a se obtine cornulete foarte mici, si la mijloc se pune o bucatica de rahat. Se rasucesc incepind cu un colt al patratului. Se coc la foc potrivit si se tavalesc fierbinti in mult zahar...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
De cativa ani m-am apucat sa fac fursecuri pentru Craciun, mai ales pentru ca imi place sa le daruiesc celor dragi. Am tot incercat diverse retete, cu multe am dat chix, pe altele le-am pierdut si uite asa a trebuit sa caut alte si alte retete. Anul asta am gasit cateva retete intr-un numar din revista Bucataria pentru azi si am zis ca merita sa le incerc. Evident, cantitatile din revista erau altele decat cele de la fata locului, dar asta nu am constatat-o decat atunci cand m-am apucat de ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Dragelor si dragilor, Mai m-am gandit (vorba reclamei): draga de Laura a organizat concurs , iar draga de mine s-a gandit sa participe. Nu-mi imaginez eu acum ca voi castiga, dar pentru ca mancare tot trebuie sa fac si pentru ca pusesem ochii de ceva vreme pe reteta asta , m-am gandit sa o fac si eu si sa v-o arat si voua, cu ingaduinta Laurei. Mari tangente n-am prea avut eu de-a lungul timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram mica de prajiturile...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Varianta tiparibila Retete > Prajituri > Cornulete cu gem, jeleu sau rahat Informatii ... - 25 Calorii: 3985 (fara gem) Cornulete cu gem, jeleu sau rahat ... intr-un colt, se formeaza cornuletele care se pun intr-o o tava ...
Reţetă de pe www.vulpeabucatar.com
Mod de preparare Se dizolva drojdia in cana de apa, pe care o incalzim. Adaugam sarea, zaharul, uleiul si faina. Se framanta un aluat tare. Se lasa la dospit cam 30 minute. Se intinde o foaie subtire; din care se taie triunghiuri; se asaza pe fiecare triunghi cate o bucatica de rahat apoi se ruleaza. Se coc la foc mic pentru 15-20 minute. Le pudram cu zahar si le putem servi in orice perioada fiind o reteta buna si pentru cei care tin post si doresc totusi ceva dulce!
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 pachet aluat foietaj gem, rahat, nuca ... Se taie aluatul in doua cercuri, care se impart in 8 raze fiecare Fiecare raza va primi o lingurita de gem la baza, apoi se va rula si se va aseza in tava 15 min, 230 gr Pofta buna! :))
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Cand soarele ma cheama la o bere Accept intotdeauna cu placere Nu uit sa iau cu mine toate cele: Crema de plaja, ochelari de soare, saratele& INGREDIENTE 150 gr. faina 80 gr unt (am folosit specialitate de la Koliba) 100 gr cascaval (am folosit de la Koliba) 1 ou 50 gr telemea de vaca 2 [&] Post-ul SARATELE FRAGEDE KOLIBA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Varianta tiparibila Retete > Prajituri > Cornulete cu nuca Informatii Dificultate: Timp necesar: 90 minute Portii: 30 fursecuri Cornulete cu nuca Ingrediente 2 galbenusuri 200 ... de 5 cm si se fac cornulete de grosimea unui deget. Daca ...
Reţetă de pe www.vulpeabucatar.com
Aluat: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 1 ou. Crema: 1 kg prune, 3 linguri apa, 100 g zahar, 2 linguri faina, 6 foi gelatina, frisca pentru decor. Mod de preparare: Se amesteca faina cu untul mai moale, zaharul, oul si 2 plicuri de zahar vanilat. Se pune aluatul 2 ore la rece apoi se intinde in forma de tarta si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca. Prunele se macina si se amesteca cu zaharul si apa. Se pun la fiert, se adauga faina si se amesteca pentru a nu se face...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
carne de curcan (piept, pulpe sau tacimuri), o ceapa mica, 4-5 buc. morcovi mari si sanatosi, 1 buc. pastirnac, 1 buc. telina mai mica, optional 1 buc. gulie mica, 2 buc. cartofi, 2 buc. radacina de patrunjel, 1/4 lingurita piper, 1 lingurita sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cind sa racit se dau cornuletele prin sirop si nuca/cocos ... se va da forma de cornulet. Dupa care se coc la ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... spre cel ascutit. Se coc cornuletele circa 25 minute, apoi se ...
Reţetă de pe www.egospodina.ro
... fiecarui patrat si se fac cornulete. Se coc la foc ceva ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro