Cauta in 16.330 retete
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen(optional) si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar ... pentru cozonac sau rotunda) cu untura apoi presarati cu boabele de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... niste cornulete cu dulceata si untura . Si pentru ca am avut untura de la porcule nost', am zis sa le fac baietilor ... niste cornulete cu dulceata si untura nemaipomenite! Evident ca nu se ... de lapte caldut 4 linguri de untura (in reteta dupa care m-am ... se umfla maiaua. Adaugati sarea, untura si restul de lapte si ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... la 2cm felia - 3-4 linguri de untura - apa dupa ochi (cat sa ... pentru gratar Intr-o tigaie, incingem untura si prajim carnea pe ambele ... intr-o cratita turnam peste ea untura in care s-a prajit, apa cat ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... de drojdia de bere si bicarbonatul de amoniu (cunoscut sub numele ... agenti, praful de copt si bicarbonatul, este ca in ambele cazuri ... de copt regasim, pe langa bicarbonatul de sodiu alimentar, si o sare ... , etc.), plus amidon. Pe scurt, bicarbonatul are nevoie de un acid ... contine si acidul care activeaza bicarbonatul. Este posibil ca unele retete ... agenti de afanare este ca...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... bucurie o sa descoperi dincolo de untura. Carnea de porc astfel conservata ... de porc si carnati in untura Ingrediente: carne de porc proaspata ... , spata) carnati proaspeti de porc untura de porc boabe de ienibahar ... la fel cu carnatii. Topiti untura intr-o cratita adanca. Adaugati la ... borcane curate si uscate. Turnati untura peste carne. Pastrati carnea la ... . [note]Carnea si carnatii in...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru unele persoane, cu toate ca este un aliment bun pentru sanatate, varza nu este prea usor de digerat. Pentru a evita acest lucru, puneti o jumatate de lingurita de bicarbonat de soda in apa de fierbere.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... extrasa dintr-un mineral, biodegradabil. Bicarbonatul exista incepand cu anul 1846 ... experientele si transforma carbonatul in bicarbonat. Apoi, in 1963, fratii Solvay demara producerea industriala a bicarbonatului. Bicarbonatul de sodiu este foarte folosit in ... si ingrijirea danturii se utilizeaza bicarbonat cumparat in farmacii, pudra este ... activ, punem un pic de bicarbonat...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... tort. - Blatul: 250 g zahar, 50 g untura, 600 g faina, 3 lingurite de miere ... de lapte, 2 oua intregi, 1 lingurita bicarbonat, cacao. Crema: 3 pungi budinca de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , adaugati fiana in ploaie si bicarbonatul stins.Framantati aluatul si lasati ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune apa minerala cu zaharul si se amesteca pina se topeste ,se adauga uleiul,gemul,miezul de nuca,apoi faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamiie.Se pune in tava si se da la cuptor timp de 40min si cind se scoate se pune nuca de cocos.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune intr-un vas inalt faina si se amesteca cu untura,si nu uitam de sare. Apoi adaugam galbenusul si smantana si le amestecam.Inmuiem drojdia in putina apa calda si o punem peste ingredientele din vas.Framantam bine si lasam sa dospeasca. Dupa ce a dospit aluatul luam cc 3-4 linguri de aluat si intindem bine cu sucitoarea. il taiem cu cutitul patratele ,punem gemul si il rulam.Dam la copt cc 20 min,iar dupa ce se racesc le putem pudra cu zahar! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... devine ca o smantana, se adauga bicarbonatul stins cu otet, apoi se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se cerne faina, iar in mijlocul ei se pun 50 g zahar, uleiul, coaja de lamaie, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se framanta si se acopera aluatul. Dupa 45 minute, se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie si se asaza in tava. Se acopera cu miezul de nuca fiert putin in apa cu zaharul ramas. Se intinde a doua foaie care se unge cu zahar si se presara cu zahar tos, ori se orneaza cu sirop de ciocolata. Se coace timp de 30 de minute, la foc potrivit. VA...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... faina intr-un vas, pui untura (nu topita) si framanti pana cand faina a cuprins toata untura. Pui drojdia la inmuiat in lapte ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si se calesc Aluatul: Oul ,untura ,laptele ,sarea si praful de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adaga zaharul si se bate pana la dizolvarea cristalelor de zahar. Se adauga galbenusurile, laptele si faina. La sfarsit esenta si bicarbonatul. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se pun cubulete de piersica, care in prealabil au fost spalate, decojite si taiate. Se da tava la cuptor pt 45 de min. Cand se scoate, se presara zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... lamaie cu portocala,cana de untura topita(sa fie calduta),sare ... de copt si pun putina untura sa nu se lipeasca cand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ADAUGAM FAINA IN PLOAIE SI BICARBONATUL SI FRAMINTAM PINA OBTINEM UN ...
Reţetă de pe retete.eva.ro