Cauta in 27.236 retete
... se face un amestec de brinza de vaca cu ou,sare ... ,deasupra se pune amestecul de brinza,se ruleaza si se da ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , putina sare; Umplutura: 300 gr. brinza de burduf sau telemea, 2 oua ... parti. Umplutura se prepara amestecind brinza cu ouale si mararul. Placintelele ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
5 buc. dovlecei, 5 linguri de branza de vaca sau urda, 1 ou, o ceasca de smantana, 1 lingurita de gris, 2 legaturi marar, 1 lingura untura, 3 lingurite de faina, sare, piper Mod de preparare: Se taie capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga. Se alege branza de vaci bine scursa, se freaca cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, gris, marar tocat si ou, iar daca este...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
franzela, 2 linguri branza de vaci, 10 gr. unt, gogosar Mod de preparare: Se da branza de vaci prin sita sau se striveste cu furculita, apoi se amesteca cu untul pana se omogenizeaza. Se ung feliile de franzela cu un strat uniform din aceasta pasta si se garnisesc cu gogosar.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... iar nectarinele se taie felii. Brinza de vaci se amesteca cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. cartofi, 1 buc. ceapa, untura, 40 gr. branza rasa, 4-5 felii branza Mod de preparare: Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cind sunt aproape patrunsi, se adauga branza rasa; se amesteca totul bine si se lasa cratita pe foc mic, pana se formeaza o crusta aurie. Se intoarce acesta clatita pe partea cealalta, se acopera cu felii se branza si se lasa cratita acoperita cu un capac, pana cind branza se topeste. Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza bine scursa de zer, 150 g unt, 5 oua, 2 linguri faina, sare, unt pentru forma Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se adauga branza data prin sita si galbenusurile unul cite unul. Se amesteca bine, se pune sare (dupa gust) si faina. Se unge cu unt o forma de budinca cu capac inchis ermetic, se asaza compozitia si se fierbe intr-un vas cu apa clocotita, timp de 40 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , se amesteca cu spanacul, smintina, brinza rasa nedesarata, galbenusurile si mararul ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... : 1 h5 min Ingredinte: 500 gr. brinza de vaci, 3/4 pahar de smintina ... un aluat tare. Se trece brinza de vaci prin masina de ... cite o lingurita din compozitia de brinza de vaci, se indoaie unindu ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... , 1 ceasca smintina, 2 linguri ulei, 300 g brinza de vaci, 1 pachetel zahar vanilat ... de clatite. Separat se amesteca brinza cu un ou, citeva linguri ... putin lapte. Se presara cu brinza si se pun la cuptor ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
o chifla mai veche,100ml lapte,8 foi mari de Varza, un ardei gras, rosu, 200 g fasole verde,2 cepe, 150 g branza de vaci, 2 linguri cimbru tocat,1 ou, 2 linguri unt, 200 ml vin alb, o foaie dafin, piper, chimen Mod de preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu branza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratita rezistenta la foc. Se toarna deasupra vinul, se acopera cu apa, se adauga boabele...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaci, 150 g smantana proaspata groasa, chimen, ceapa. Mod de preparare: Brinza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecandu-se apoi cu smantana. Smantana se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma, se pot adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel, taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu sare si se scurg. Brinza de vaci, data prin sita ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
450 g morcovi, 500 g cartofi, 400 g telina,o legatura ceapa verde, 2-3 ardei de diferite culori, 200 g branza de vaci; sos: 250 ml lapte, 250 ml smantana, 5 oua, un catel usturoi pisat, nucsoara Mod de preparare: Morcovii, cartofii si telina se oparesc putin apoi se taie felii potrivite. Pentru sos, se amesteca ingredientele si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. In forma unsa se pune un strat de legume, sos si se presara cu branza rasa. Se repeta inca o data operatia si se termina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. capsuni, 500 gr. branza de vaci neteda, 150 gr. zahar, 4 albusuri, 1 lingurita esenta de migdale, 3 foi de gelatina, 3 linguri zahar tos Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pun pe foc, intr-o craticioara, trei linguri de apa sa se infierbinte. Se scoate gelatina din bol, se preseaza intre palme ca sa se scurga, se pune in apa clocotita (luata de pe foc) si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. carne tocata slaba, 2 oua, 200 gr. cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare), sare si piper dupa gust, 150 gr. faina, 1 ou batut bine cu 3 linguri de lapte, 400 gr. pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mina umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet. In...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
80 gr. taitei fara ou, 50 gr. telemea de vaca, 10 gr. unt, sare Mod de preparare: Se fierb taiteii, se clatesc cu apa calda si se amesteca cu untul si telemeaua desarata data pe razatoare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. miere, 150 gr. faina, 150 gr. zahar, 150 gr. branza de vaci, 100 gr. unt, un varf cutit scortisoara, coaja rasa de la 1/2 lamiie, 5g bicarbonat de amoniu, gem de capsuni, 2 galbenusuri Mod de preparare: Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga branza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamiie, scortisoara, bicarbonatul de amoniu si omogenizam bine toata compozitia. Se rastoarna pe o planseta, in faina si framintam un aluat moale. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 pahare lapte, malai, sare, 150g branza de oi, 100g unt, 2 oua Mod de preparare: Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca cu jumatate din cantitatea de branza si unt, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale batute spuma si se amesteca cu lingura de lemn. Se unge o forma sau o cratita cu putin unt, se asaza jumatate din mamaliga astfel preparata, se presara cu restul de branza si de unt taiat bucatele si se acopera cu restul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pachet aluat de foetaj, 250 g branza de oaie (telemea sfarimata), 3 dovlecei, 5 linguri ulei de masline, cimbru verde, sare, piper Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza de jur-imprejur o "bordura", care se umezeste cu putina apa, ca sa se lipeasca mai bine. Peste aluat se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com