zacusca vinete traditionala ca in bucovina
Pagina 3 din 5
... se adauga zaharul si otetul. Vinetele se aseaza pe un paltou. Peste vinete, cu ajutorul unui pos se formeaza flori din pireul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vinetele se taie rondele, se sareaza si se pun pe gratar. Între timp se prepara un dressing din usturoi, sare, piper si o jumatate din semintele de susan pisate în mojar. Apoi se amesteca zeama de lamâie si uleiul pentru a rezulta un dressing cremos. Se amesteca rondelele de vinete cu acest dressing atunci când sunt calde pentru a absorbi toate aromele. Se pot consuma alaturi de o salata cu rosii, ceapa, patrunjel, quinoa, ulei de masline, zeama de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vinetele si gogosarii se coc pe o plita incinsa, se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata de coaja , se spala se toaca marunt si se caleste in ulei. Rosiile chery se spala se toaca si se adauga peste ceapa calita. Adaugam gogosarii, la urma vinetele,se calesc impreuna inca 10 minute, punem praful de piper si saram dupa gust. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Se taie vinetele felii de grosime medie si se prajesc în ulei ... minute, pâna se rumenesc usor. Vinetele trebuie coapte în mai multe transe ... putin ulei la fiecare tura. Vinetele fripte se pun într-un ... din patrunjelul tocat. Asezati apoi vinetele într-o cratita, presarati sare peste ... cu o lingura si turnati-l peste vinete. Se lasa la fiert la ... , ca sa nu se rupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vinetele se coc , se curata bine de coaja si cu un instrument nemetalic se toaca marunt. Se pun intr-un castron, se adauga ulei turnand in fir subtire in timp ce se freaca bine cu o lingura de lemn, invartind intr-un singur sens. Vinetele au capacitatea de a absorbi o cantitate mare de grasime, asa incat vor deveni cremoase. Dupa incorporarea uleiului se adauga ceapa tocata foarte fin, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.Merge de minune cu feliute de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Alegem vinete lungi si nu foarte groase. Le taiem felii subtiri. Incingem grill-ul apoi punem feliile de vinete pe el. Le coacem pe ambele parti . Punem intr-un vas un strat de vinete, apoi presaram sare si piper, adaugam usturoi pisat si patrunjel tocat marunt.Repetam operatiunea pana terminam vinetele . Turnam deasupra uleiul de masline astfel incat sa le acopere in totalitate. Dam la rece cateva ore ca sa se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Rondelele de vinete se coc pe gratar. Se asambleaza sandvisul punând o felie de vânata, brânza de capra, frunze proaspete de busuioc si o felie de rosie, continuând în felul aceste în functie de câte straturi doresti sa aiba sandvisul. La final presara peste sandvis putin ulei de masline.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se coc vinetele pe foc iute si se curata si se spala la fel de repede pentru a evita inegrirea vinetelor.Se toaca marunt si se face maioneza dintr-un galbenus fiert si un glabenus crud si o lingura de mustar si ulei.Se amesteca maioneza cu vinetele maruntite ,cu ceapa tocata marunt si sare dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vinetele si gogosarii se coc pe o plita incinsa, se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata de coaja , se spala se toaca marunt si se caleste in ulei. Rosiile chery se spala se toaca si se adauga peste ceapa calita. Adaugam gogosarii, la urma vinetele,se calesc impreuna inca 10 minute, punem praful de piper si saram dupa gust. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
3 vinete mari, 2 rosii, 1/2 pahar maioneza, 100 gr. masline, sare, piper, 1 ceapa mica Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca bine. Se face o maioneza dintr-un galbenus, se acreste cu otet si se amesteca cu vinetele si ceapa tocata. Se sareaza si se pipereaza dupa gust Se orneaza cu felii de rosii si masline.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... kg. vinete, 1/2 kg. ceapa, 1 kg. ardei grasi, 1 1/2 kg. gogosari, 700 ml ... Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa ... usturoiul tocat, ardeii, gogosarii si vinetele. Se omogenizeaza si se da ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Mod de preparare: Taiem vinetele pe jumatate in lungime.Scoatem mijlocul ... sa se inmoaie legumele,adaugam vinetele,sare si piper,cai lasam ... tocat.Cu aceasta compozitie umplem vinetele,pe care le punem intr ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . ceapa, 3-4 buc.rosii, 3 buc. patlagele vinete potrivite, o legatura patrunjel Mod de ... la foc mic 1-1 1/2 ore. Patlagelele vinete se curata, se taie bucati ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... aleg in cantitati egale morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras, fasole verde ... separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in ... ml), se adauga 3 rondele de vinete, 6 de morcov, 3 de dovlecei, 2 linguri ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... vinete mai lungi si nu prea groase (cca 1 1/2 kg ), 300-500 ... , piper, sare. Mod de preparare: 1.Vinetele se spala, se taie pe ... ca sa se prajeasca uniform. 2.Vinetele, dupa ce au fost spalate ... 1-2 linguri de untdelemn, se asaza vinetele unele linga altele, cat mai ... sa se moaie prea mult. 3.Vinetele, spalate ca al punctul 1, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... tot auzim de zacusca de vinete si zacusca de ciuperci. Astazi am decis sa gatim zacusca de... fasole. Ca ingrediente ai nevoie de 1 kg de fasole, 2 vinete, o jumatate de kilogram de ceapa ... tomate. Cum se prepara? Fasolea, vinetele si ardeii se fierb, pentru ... adauga compozitia obtinuta prin amestecarea vinetelor, ardeiului cu fasolea. Treptat, se ... pana cand...
Reţetă de pe retete.eva.ro
- se taie ceapa fideluta, se caleste putin impreuna cu usturoiul - se adauga continutul borcanului (e bine sa ai provizii pentru iarna:))-pentru cei care nu au, se taie o vanata felii subtiri, se inabusa impreuna cu ceapa, usturoiul, putina apa, dupa care se adauga sos de rosii, bulion, ce are fiecare, piper) - se mai lasa putin pe foc si gata - piureul-cartofii curatati, taiati mai marunt, sa fiarba repede; dupa ce au fiert, se zdrobesc, impreuna cu putin ulei si sare Sa aveti pofta si in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Zaalouk este o gustare marocana traditionala, servita la inceputul mesei, calda sau rece. O salata de vinete de post, apropiata de o zacusca, dar cu un inconfundabil parfum african ... preparare: 45 de minute Ingrediente: 3 vinete medii 2 rosii mari 1 ardei iute ... . Taiati ardeiul iute rondele. Curatati vinetele si taiati-le cubulete. Incingeti ... minute. Descoperiti vasul si zdrobiti...
Reţetă de pe www.cevabun.ro