zacusca
Pagina 1 din 5
... ca un aperitiv de iarna, zacusca se face insa de toamna ... sau bunica le-am aflat. Zacusca de ardei si gogosari Ingrediente ... sa-ti iasa mai multa zacusca, inmulteste cantitatile cu cate portii ... intr-un vas cu apa. Zacusca de vinete si gogosari Ingrediente ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... preferata cititoarelor noastre,si anume zacusca de vinete. Este nevoie de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 5 kg rosii, 3 capatini usturoi, sare Mod de preparare: Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in felii subtiri si se rumeneste auriu in tot uleiul. Se fierb rosiile si se strecoara. Se amesteca toate acestea, se adauga sare si usturoiul taiat felioare si se pun sa fiarba la un foc moale pana ce gogosarii s-au muiat iar uleiul se ridica deaspra.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg de peste (crap, hering, stavrid, macrou), 400 gr. ceapa, 300 gr. morcovi, 500 gr. castraveti murati, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr. masline, 120 ml ulei, 75 ml vin alb sec, o legatura patrunjel, 1-2 foi dafin, sare piper, cimbru. Mod de preparare: Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ulei, 1 1/2kg ceapa, 1 1/2kg morcov, 3 kg gogosari (sau capia) copti, 3 kg rosii (numai sucul, 1 1/2 kg peste (poate fi si macrou), sare, mirodenii Mod de preparare: In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa care se adauga gogosarii copti curatati si dati prin masina, pestele fiert dezosat si dat prin masina si in final sucul de la cele 3 kg de rosii(se poate inlocui cu un borcan de 300g de bulion). Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 vinete mari, 10 gogosari, 15 ardei grasi, 4 kg rosii, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, sare Mod de preparare: Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pana incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg peste (salau, morun etc.), 2 linguri faina, 3-4 cepe, 500 g rosii, 2 morcovi, 100 g ulei, 100 g masline, 1/4 kg arpagic, foi de dafin, piper, sare, 3 lamii, 1 pahar vin Mod de preparare: Se taie pestele bucati, se pune sare, se trece prin faina si se prajeste. Se taie ceapa marunt si se inabusa cat mai mult. Maslinele se pun la desarat, arpagicul se rumeneste, rosiile se trec prin masina de carne, lamiile se curata de coaja si se taie felii, morcovii se fierb si se taie felii rotunde. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg rosii, 4 vinete mijlocii, 8 gogosari, 2 cepe (facultativ), 100 ml ulei, 2 linguri zahar, sare Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata pielita si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul in care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic pana mai scade...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... salata. Sunt bune insa, la zacusca. Varza In special, folosim varza ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se rumenesc. Serviti tartinele cu zacusca picanta. - 1 rosie, 125 g branza Cedar ... , 1 ou, 4 felii de paine neagra, zacusca picanta. Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... varianta regionala, aceasta zacusca are un farmec aparte dat de aroma ... padure care fac din traditionala zacusca o gustare si mai gustoasa. O puteti ... , pana cand lichidul a scazut si zacusca s-a legat. Sarati si piperati dupa gust. Zacusca de ciuperci se consuma proaspata, dupa ce s-a racit minim ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... foaia de dafin si lasa zacusca pe foc înca o jumatate de ... ând si ardeiul iute. Pune zacusca în borcane, capseaza capacele si lasa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... o mancare draga romanului, mixul de zacusca pe baza de ceapa si ... cu morcov este o delicatesa unica: zacusca de fasole. [readalso] Vezi aici ... de: Fasole batuta. [/readalso] Reteta: Zacusca de fasole Ingrediente: 2 kg de ... din care a fiert, calda. Turnati zacusca fierbinte in borcanele calde si ... si 30 minute Portii: 20+ Zacusca cu fasole se poate consuma ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... traditionala de iarna si post, zacusca in intelesul sau etimologic slav ... gogosar rosu, rosii si ceapa, zacusca se nuanteaza cu adaosuri de ... , am gasit solutia pentru a obtine o zacusca rapida, dietetica si care se ... un compromis in privinta gustului o zacusca proaspata de vinete. [readalso] Vezi ... de: Vinete parmigiana. [/readalso] Reteta: Zacusca proaspata de vinete Ingrediente: 1,6...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ceapa se taie marunt in patratele cat mai mici, la fel si gogosarii murati. Se amesteca ingredientele cu zacusca, iar apoi cu maioneza. Se poate servi imediat, dar este recomandabil sa fie tinuta in frigider macar 2-3 h pentru ca aroma gogosarilor si a cepei sa se uniformizeze. - 200 g maioneza, 400 g zacusca de vinete, 2 cepe (rosie, alba) sau ceapa verde, 50-100 g gogosari murati. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
inetele si ardeii kapia se coc direct pe flacara pentru o aroma de exceptie. Imediat dupa ce sunt gata, se lasa putin la racit si se decojesc. Pulpa se lasa la racit. Morcovii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat. Apoi se pun la calit, timp în care tocam vinetele si ardeii. Când ceapa si morcovii încep sa se înmoaie si sa prinda putina culoare, adaugam ardeii, iar la 15 minute distanta si vinetele. Punem sare, piper si ardei iute dupa preferinte. Se lasa la foc mic timp de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Astazi am decis sa gatim zacusca de... fasole. Ca ingrediente ai ... pana cand compozitia se ingroasa. Zacusca astfel obtinuta se toarna in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
inetele si ardeii kapia se coc direct pe flacara pentru o aroma de exceptie. Imediat dupa ce sunt gata, se lasa putin la racit si se decojesc. Pulpa se lasa la racit. Morcovii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat. Apoi se pun la calit, timp în care tocam vinetele si ardeii. Când ceapa si morcovii încep sa se înmoaie si sa prinda putina culoare, adaugam ardeii, iar la 15 minute distanta si vinetele. Punem sare, piper si ardei iute dupa preferinte. Se lasa la foc mic timp de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
inetele si ardeii kapia se coc direct pe flacara pentru o aroma de exceptie. Imediat dupa ce sunt gata, se lasa putin la racit si se decojesc. Pulpa se lasa la racit. Morcovii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat. Apoi se pun la calit, timp în care tocam vinetele si ardeii. Când ceapa si morcovii încep sa se înmoaie si sa prinda putina culoare, adaugam ardeii, iar la 15 minute distanta si vinetele. Punem sare, piper si ardei iute dupa preferinte. Se lasa la foc mic timp de...
Reţetă de pe retete.eva.ro