Cauta in 21.292 retete
... pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar ... pana la 1 litru. Se aseaza zacusca in cratite mari si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 kg ardei, 1/2 kg ulei, 4 linguri miere, 1 ceasca cafea cu otet, 1 lingura mustar, sare Mod de preparare: Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul, mierea si sarea. Se fierb, amestecandu-se, 40 de minute. Se ia de pe foc, se adauga mustarul, incalzit in prealabil. Se pune in borcane cu filet. Se racesc in paturi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa, 50 grame ulei, 1 lingura de zahar, sare Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa. Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana mai scade zeama, observind sa nu se prinda de fund. La sfirsit se condimenteaza cu boabe de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7 kg. gogosari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion Mod de preparare: Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pana se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ca sa puncteze la impresia artistica, Un morcov facea echilibristica Pe marginea oalei cu zacusca l-am vazut Dar l-a distras o vanata si a cazut. INGREDIENTE pentru zacusca 500 de grame de vinete, cantarite dupa ce au fost coapte si decojite 250 de grame de morcovi curatati de coaja si razuiti 400 grame ardei copti, [&] Post-ul ZACUSCA CU VINETE, ARDEI SI MORCOVI apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Ingrediente 5 kg vinete 2 kg ardei capia 2 kg rosii 1 kg ceapa 1/2 l ulei sare, piper Mod de preparare Se coc vinetele si ardeii. Se curata se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Adaugam vinetele si ardeii, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca adaugam si rosiile date pe razatoare si mai fierbem aproximativ 30 minute. Punem zacusa fierbinte in borcane (borcanele trebuie sa fie curate si...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 kg. rosii, 200 gr.ceapa, 2 mere mari, 1 ardei gras (sau kapia), 1 pahar otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamii, 1 lingurita sare, 100 gr. zahar, 1 lingurita boabe enibahar, 1 foaie dafin maruntita Mod de preparare: Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor. Se fierbe o ora si jumatate (pina scade). Se pune la borcan si se leaga a doua zi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... -vie.blogspot.com/2011/06/zacusca-raw.html Ingrediente: 1 ardei gras ... sare si piper si gata zacusca, e un deliciu extrem de sanatos ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
... in apa. Cea mai buna zacusca este cea facuta cu legume ... apoi vinetele. Amestecam mereu in zacusca sa nu se prinda si ... aproximativ 1.30 - 2 ore. Eu dau zacusca la cuptor dupa ce adaug ... . Potrivim de sare si punem zacusca in borcane incalzite, le dam ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 conopida, 3 cepe, 2 linguri otet de vin, 1 kg rosii sau 3-4 linguri bulion, citeva felii de lamiie, sare, piper, 1 bucatica zahar, 1 foaie de dafin, cimbru, frunze de patrunjel Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau bulionul, foaia de dafin, cimbru, sare, piper, zahar, felioarele de lamiie si frunzulitele de patrunjel. Se toarna sosul cald peste conopida scursa de zeama. Se lasa 1-2 ore in...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , rece. La fel se pregateste zacusca de morun sau nisetru. - 1 kg ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pastra pe iarna ca si zacusca de ardei. - 500 g rosii, 2 vinete ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... se potriveste gustul sarat. Aceasta zacusca se poate pastra si pe ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa (dupa gust), 50 grame ulei, 1 lingura de zahar, sare Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 kg ghebe, 2 kg gogosari, 3 kg rosii, 1 kg ceapa, 1 kg ulei, sare, piper Mod de preparare: Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt. Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeiul si rosiile. Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeiul si cand se inmoaie putin se adauga rosiile. Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele.Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra. Se pune in borcane si se se leaga cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Intr-un litru de ulei incins, se prajeste ceapa tocata. Se spala gogosarii, se curata de codite si seminte, se dau prin masina de tocat carne si se pun peste ceapa prajita. Se lasa sa mijoteasca pe marginea sobei sau pe aragaz, la flacara mica. Ardeii grasi mai intai se coc si se curata de pielite, de seminte si de codite, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se toarna si acestia peste ceapa prajita. Vinetele se coc, se curata de coaja, se toaca, se adauga in restul compozitiei. Se adauga...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pe foc si se toarna zacusca in borcane (este indicat ca sub borcanul in care turnati zacusca sa fie o farfurie de tabla ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul, mierea si sarea. Se fierb, amestecindu-se, 40 de minute. Se ia de pe foc, se adauga mustarul, incalzit in prealabil. Se pune in borcane cu filet. Se racesc in paturi. - 5 kg ardei, 1/2 kg ulei, 4 linguri miere, 1 ceasca cafea cu otet, 1 lingura mustar, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in felii subtiri si se rumeneste auriu in tot uleiul. Se fierb rosiile si se strecoara. Se amesteca toate acestea, se adauga sare si usturoiul taiat felioare si se pun sa fiarba la un foc moale pina ce gogosarii s-au muiat iar uleiul se ridica deasupra. - 5 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 5 kg rosii, 3 capatini usturoi, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa care se adauga gogosarii copti curatati si dati prin masina, pestele fiert dezosat si dat prin masina si in final sucul de la cele 3 kg de rosii(se poate inlocui cu un borcan de 300g de bulion). Se condimenteaza dupa gust cu sare si mirodenii si se scade pana se ridica uleiul. Se pune in borcane si se sterilizeaza. - 1/2 kg ulei, 1 1/2 kg ceapa, 1 1/2 kg morcov, 3 kg ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro