riceta traditionala de zapicanca
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
zapicanca brinza, receta zapicanca brinza, mincare craciun traditionala moldoveneasca, lasagna traditionala, tort gingasie riceta, traditionala zacusca vinete, zapicanca cu macaroane, zacusca vinete traditionala ca in bucovina, turta in foi traditionala, zapicanca cu brinza
Facem aluatul, adica peste faina adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, sarea, zaharul ,doua oua, laptele dulce , framantam bine si lasam 25 de minute la dospit. Intindem foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire.Adaugam ingredietele astfel, intai ungem cu sos de rosii ,adaugam bucatile de salam, rosiile taiate feliute,oregno, piperul si la urma cascavalul. Introducem la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Scoatem de la cuptor si servim calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun la fiert urechile, piciorul, limba, carnea, inima, si slanina cu sorici. Rinichii se fierb separat, deoarece au nevoie de un timp de gatire mult mai scurt. Dupa ce au fiert se maruntesc toate ingredientele. Limba su curata înainte de pielita alba si apoi se taie bucati. În zeama care contine gelatina si va lega toate ingredientele se pun toate condimentele pentru a asezona toba de porc. Zeama nu trebuie sa acopere toate ingredientele taiate, lasându-le sa mai fiarba încet...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta clasica de gulas unguresc. Are exact gustul gulasului pe care l-am mancat in Ungaria. - 600 gr carne de vita mai moale (de la umar), taiata in cuburi de 2x2 cm - 2 linguri ulei sau untura - 2 cepe medii taiate fin - 2 catei de usturoi, feliati - 1-2 morcovi, feliute rotunde sau cubulete - 1 pastarnac, feliute sau cubulete - 1-2 frunze de telina - 2 rosii medii, decojite si taiate cubulete, sau 1 lingura pasta de tomate - 2 ardei verzi, taiati foarte marunt sau rasi pe razatoate -...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Uneori simt nevoia sa experimentez in bucatarie, nu pentru ca sunt satula de retetele obisnuite ci pentru ca incerc prin mancare sa descopar culturi noi. Un exemplu puternic este aceasta reteta greceasca, pentru o supa cu ou si lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta de ingrediente si este si o experienta interesanta din punct de vedere al gustului. Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla. Iata cum se prepara. Un piept...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Prin sudul incins al Romaniei, pe unde nuntile inca dureaza trei zile si se bea si mananca tot atat e nevoie de toata priceperea gospodinelor pentru a da sens resturilor de pasare (maruntaie, aripi, gaturi, picioare, etc.) ramase de la imparteala de friptura. Din aceasta pofta de viata olteneasca si in acest context practic s-a nascut ciorba de potroace, cea care se mananca in dimineata de dupa nunta, cea inca invaluita in misterele betiei din ajun. Caci nici soacra mare nu poate trezi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... castravete.[/note] [important]In mod traditional, iaurtul si apa se omogenizeaza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Voi incerca sa va dau cateva idei de meniu, cu retetele realizate deja pe blogul meu. Voi reveni si cu alte exemple... Melcisori de Bougogne - Escargots de Bourgogne Boeuf Bourguinon Mihalt in bacon si rosii chery la cuptor Buturuga cu crema de castane si ciocolata - Buche chocolat marrons
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Aceasta reteta este cunoscuta si sub numele "sarmale imprastiate" sau de Varza a la Cluj, am incercat-o si am gasit-o foarte buna si usor de realizat. Este tipul de reteta familiala care poate fi servita chiar si cand aveti invitati la masa, mai ales ca dintr-o varza facem 8-10 portii. Pregatiti totul inainte in vasul de gratin si il puneti in cuptor timp de 30-40 minute inainte de a-l servi. Compozitia este aceiasi ca si pentru sarmale, dar carnea nu o rulam in foile de varza murata, ci o ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
O mare parte dintre preparatele pe care le pregatesc de Sfintele Sarbatori Pascale sunt cele traditionale. Oua vopsite, drob, stufat, bors de miel, cozonaci si pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste. In plus, de fiecare data aleg si alte retete avand ca tema Primavara: flori si gaze, iepurasi si vrabiute, soare, verdeata, bucurie, veselie, pe scurt, renasterea naturii.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Prajitura numita "La galette des Rois" se serveste, de obicei, pe 6 ianuarie in fiecare an cu ocazia sarbatoarii religioase numita Epiphanie. "La feve" - inainte era un bob de fasole, era ascuns in prajitura si cine il gasea mancand partea sa era regele. Regele trebuia sa ofere convivilor inca o prajitura si putea sa-si aleaga regina. Fevele in boabe de fasole au fost inlocuite cu o moneda in argint, iar in 1870 a aparut prima figurina in portelan, inlocuite apoi de figurine in plastic. In ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Salata de vinete Musaca de vinete Varza ca la Cluj
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pentru noi, romanii, vinetele sunt legume efemere si cu o utilitate nedrept de redusa. Sunt amare, au o culoare nepotrivita asa ca, una peste alta, nu prea le vedem rostul. Putine bucatarii din lumea asta folosesc vinetele atat de limitat si neimaginativ cum o facem noi. Salata de vinete, zacusca, poate cateva felii de vinete pane si, daca facem un efort, musaca de vinete. Toate se iarta, insa, in zilele de vara in care blocurile isi dorm tihnite somnul de pranz si scarile sunt inundate de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
M-am trezit si eu tarziu sa onorez provocarea de pe blogul Can't boil an egg si ma prezint frumos cu carnati afumati, dupa o reteta secuiasca a bunicii mele. Ca sa explic pornirea mea foarte carnivora de acest Craciun, trebuie sa intelegeti ca anul trecut pe vremea asta eram gravida si aveam interzis la carnati si alte delicatese cu carne cruda. Si sa nu va spun cat pofteam la ele! :) Asa ca de aceste sarbatori am de recuperat pofte stranse de un an. Reteta de carnati este de la bunica, doar...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ca sa va fie mai usor sa gasiti inspiratie pentru masa de Craciun, m-am gandit sa fac o retrospectiva cu cele mai gustoase si aspectuoase preparate din meniurile mele anterioare. Si am sa incep cu: un mic dejun, aperitive, biscuiti, salate: Mic dejun cu iz de Craciun Saratele festive pentru Mosul Aperitiv Stelutele Spiridusilor Salata festiva de peste Salata festiva de pui Salata de boeuf
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Va descriu o reteta de baza a aluatului pentru prepararea cornuletelor fragede . Este o retete venita din buni' strabuni si foarte raspandita la noi in Moldova. Dar stiu, ca si in Romania se foloseste aceasta reteta cu unele modificari . Eu am la rusi expusa in 4 moduri aceasta reteta. Citeste mai departe...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... masline Aceasta reteta este una traditionala si nu cred ca trebuie ... is one of my favorite traditional Romanian recipes, the kind that ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... de gustoasa asociere intre branza traditionala a italienilor si legumele sfarsitului de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Dupa primul tur de dulceata "traditionala", m-am si plictisit si am ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... ofera o gama variata de produse traditionale si inovatoare care satisfac toate ... sarbatori si ocazii speciale : cozonac traditional romanesc si o gama larga de ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... sa le prepar. Sant andive traditionale cultivate in pamant, cu aceasta ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com