Cauta in 21.294 retete
Ceapa alba si ceapa frantuzeasca (salota) se curata si se taie felii într-o cratita. Apoi se pun crengute de cimbrisor, piper si sare si se calesc toate îngredientele în unt si vin rosu. Se adauga supa de vita si se lasa la fiert aproximativ 35 de minute. Se monteaza într-un vas ramekin cu crutoane de pâine si brânza Gruyere si se gratineaza la cuptor aproximativ 10 minute la 200 grade Celsius. Reteta frantuzeasca ”Supa de ceapa” a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu`...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ajutandu-te de mana. Cartofii frantuzesti, doar cei mici, pot fi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru ca asocierea vinurilor cu preparatele culinare este adeseori o provocare, Organizatia Somelierilor din Romania ( OSR 2011 ) ne pune la dispozitie un instrument deosebit de folositor: un ghid simplu cu ajutorul caruia se pot face acorduri intre vinuri si bucate. Nu este un material exhaustiv, ci doar un minim indreptar pentru cei care doresc sa serveasca un vin potrivit la masa. Ghidul este impartit in doua categorii: Vinuri rosii si Vinuri albe. La fiecare categorie exista...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tarta franceza cu lamaie este parintele neintrecut al placintei cu lamaie americane. Si spunem neitrecut deoarece tarta franceza are ceea ce toate celelalte ignora sau trateaza intr-un plan secund: aluatul. Aluatul sfaramicos al acestei tarte  pate sablee (nisipos, franceza)  realizat din unt, faina si migdale macinate, este cel care face cu adevarat remarcabila umplutura fina, de lamaie. Aluatul devine nisipos atat din cauza ingredientelor dar, mai ales, in urma tratamentelor termice la...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si simple reteta ale bucatariei frantuzesti. Iata: Conditiile participarii sunt foarte ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... , Lecturi si arome , a pregatit Clatite frantuzesti cu sos de portocale . Stefy ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... retetele italienesti, nemtesti sau retetele frantuzesti de foietaje. Trebuie sa recunosc ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... 7 retete irezistibile cu ciocolata 7 retete frantuzesti 10 idei pentru micul-dejun ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... . Aceasta bucatarie imbina elementele traditionale frantuzesti cu ingredientele gasite de oameni ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Un clasic al bucatariei franceze moderne, rata cu portocale este o delicatesa in adevaratul sens al cuvantului. Pieptul de rata  cea mai valoroasa parte a acestei pasari  gatit iute in propria grasime, sfarait in sos de soia si inecat in sos de portocale cu miere si vin alb este un reper al bunului gust, aducand laolalta toate gusturile pe care le poate percepe limba. Un singur sfat merita dat si ascultat: nu tineti prea mult pieptul de rata in sos pentru ca se va gati excesiv si se va...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... decat clatite romanesti sau cele frantuzesti, dar mai subtiri decat cele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cornulete este aluatul. Ruda a aluaturilor frantuzesti cu unt (foitaj), aluatul nu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ) si un pic la cartofii frantuzesti(echipa Puya) dar ca nu ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Bucataria franceza foloseste cu regularitate caramelul, inca din Evul Mediu. Una dintre marile calitati ale acestuia, dincolo de gust, aroma si culoare, este textura sa catifelata si densitatea care pastreaza in interior sucul fructelor tari, inabusite in el. O clatita cu pere caramelizate, servita cu o cupa de inghetata de vanilie de Bourbon este deja un cliseu al bunului gust. Portii: 2 Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 4 clatite 2 pere tari 200 gr zahar tos 1 plic de zahar vanilat...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Direct din miezul muntos al Frantei vine aceasta tocana de vita fiarta indelung, cu ceapa, rosii si usturoi, in vin rosu. Fel de mancare ieftin si onest, lipsit de nazurile haute cuisine, coufidou sau confidou poarta numele regiunii care a facut-o populara: Aveyron (Rouergue) . Coufidou rouergat exprima cel mai bine apetitul muntenilor de a manca bine si satios. Exact asa este aceasta tocana densa si cu personalitate puternica, in care carnea de vita se fragezeste lent in vinul taninos....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , o ceapa marisoara, o gramajoara de cepe frantuzesti (hasme ori salote li se ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
Supa crema de telina, sau doar crema de telina cum i se mai spune, reuseste sa reuneasca mare parte din legumele pentru care francezii au facut o pasiune: telina, morcovul si ceapa. Din amestecul cremos de legume pasate, emulsionate cu unt si ingrosate cu un liezon din smantana dulce cu putina faina, aroma de telina  dulce si parfumata  isi impune cu delicatete personalitatea puternica. Portii: 6-8 portii Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 1 radacina telina de un kilogram (cu tot cu...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aroma puternica a somonului se combina perfect cu gustul delicat al oualor in aceast gustare sau mic dejun rafinat. O delicatesa frantuzeasca. Portii: 2 Timp de preparare: 20 minute Ingrediente: 4 oua 1 lingurita de unt 1 lingurite smantana 1 lingurita marar tocat 80 de grame somon afumat sare piper proaspat macinat Preparare: Incingeti cuptorul la 160 de grade. Pregatiti 4 vase ramekin. Ungeti vasele cu unt. Rupeti fasii somonul si impartiti-l in proportii egale pe fundul fiecarui vas. ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se dizolva sarea de mare în lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider. Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei. Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, congnac si vin si se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece. Mod de servire Se monteaza pe suport de pâine prajita, cu dulceata de ceapa. Reteta face parte...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Coq au vin  cocosul fiert in vin cu legume, carne de porc sarata, ciuperci si cognac  este o mancare originara din Burgundia. Desi in prezent este prezentat ca o mancare rafinata  datorita timpului de preparare si a ingredientelor sale  coq au vin este de fapt o mancare rustica, densa si consistenta, veche de mii de ani. Asa dupa cum ii spune numele acest fel de mancare se prepara folosind carnea unui cocos; in prezent, insa, majoritatea retaurantelor care il prepara folosesc carne de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro