Cauta in 21.294 retete
... fi asortate usor cu vinuri frantuzesti celebre dar si cu deserturi frantuzesti, cum ar fi Fondant au Chocolat, Creme Brulee, Crepes Suzette ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , taiate felii 1 vanata tocata 2 baghete frantuzesti 2 catei de usturoi 2 rosii, taiate ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Navarin -ul de miel este o tocanita clasica frantuzeasca, al carei nume este dat de navet (nap, in franceza). O mancare completa, gustoasa si tihnita, gatita pe indelete, reteta de navarin de miel s-a impus ca una dintre retetele clasice de cratita ale bucatariei universale. Napul, desi definitoriu pentru reteta traditionala, poate fi inlocuit cu alte radacinoase, mai parfumate, cum ar fi pastarnacul sau telina. Vezi aici si reteta de Stifado. Reteta: Navarin de miel Ingrediente: 1 kg pulpa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
ilmul "Julie and Julia", in ciuda rolului excelent jucat de Meryl Strep si succesului sau de public, a nemultumit lumea culinara, in special pe francezii de la Le Cordon Bleu (celebra scoala culinara franceza absolvita de Julia Child, invocata in film) pentru ca au trivializat, la modul Hollywood-ian, arta culinara. In fond, nu dezosarea unei rate - munca mai degraba de macelar decat de bucatar - este suprema dovada a stapanirii artei culinare franceze ci mult mai prozaica preparare a unui...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Ca asa e cu retetele astea frantuzesti, trebuie putina migala... Dar, zic ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
Branza este unul din cele mai complexe alimente ce se prepara din lapte. Fie ca vorbim de branzeturile din lapte de vaca, sau de la alte mamifere (oaie, bivolita, capra sau chiar ren si camila), branzeturile sunt o sursa fantastica de calciu si grasimi pentru organism. Exista peste 650 de tipuri de branzeturi in toata lumea, din care cele mai multe sunt preparate din lapte de vaca. Tipuri de branzeturi Clasificarea branzeturilor se poate face dupa mai multe criterii  tipul de lapte din care...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Dovada a rafinamentului exprimat de bucataria franceza, cartofii duchesse (ducesa) sunt o garnitura eleganta pentru aproape orice tip de carne sau peste. Preparati dintr-un piure de cartofi  fara lapte, dar imbogatit cu unt si oua si aromat cu nucsoara  rumeniti usor la cuptor pentru a prinde culoare in obraji, acesti cartofi cu forma de fursecuri si consistenta de ecler vor da un aer sofisticat farfuriilor dumneavoasta. Asadar, daca v-ati plictisit de acelasi piure de cartofi si va doriti...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Portii: 250 ml Pentru:carne rosie, porc, pui, peste, legume Ingrediente: 120 ml mustar de Dijon (iute) 4 linguri de miere 2 linguri ulei de masline 2 lingurite praf de curry 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1/2 lingurita pudra de usturoi 1/2 lingurita sare 1 varf de cutit boia de ardei iute 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat Portii : 250 ml Pentru : marinata umeda pentru carne rosie, porc, pui, peste, legume Ingrediente : 120 ml mustar de Dijon (iute) 4 linguri de miere 2 linguri...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O gustare calda care copleseste simturile. O delicatesa in maniera nord-franceza (populara si in Elvetia), tartina (sau chiar tarta) cu ceapa caramelizata in otet balsamic si branza de capra topita la cuptor este gustarea perfecta langa un vin rosu dens, cu un buchet bogat. Desfatare de iarna tarzie si de noapte timpurie. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 1 bagheta mare 3 cepe rosii 200 grame branza de capra 6 linguri ulei de masline extravergine 6 linguri de otet...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Inca un sos din marea si generoasa familie franceza a maionezei, sosul remoulade este insotitorul perfect al carnurilor si legumelor reci. Originar din Franta, sosul remoulade a devenit popular in tari ca Danemarca, Germania si Statele Unite. Sparanghelul fiert, desi nu o recunoaste, e indragostit de el. Portii: 4 (200 ml) Timp de preparare: 10 minute Ingrediente: 3 castraveciori murati 100 ml maioneza 2 lingurite de capere 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura de tarhon proaspat, tocat...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Monaco, au si rafinamentul bucatariei frantuzesti si savoarea celei italienesti ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Francezii sunt poporul cu cel mai ridicat consum de oua pe cap de locuitor din Europa. Si, evident, pentru un asemenea apetit e nevoie de multa diversitate. Ouale en cocotte reprezinta, probabil, cea mai rafinata abordare in gatirea oualor. Metoda face referire nu doar la maniera de gatire ci si la cea de servire: fiecare ou intr-un vas individual. Insa ceea ce face dintr-un simplu ou un festin culinar este versatilitatea ingredientelor care pot fi adaugate: legume, branzeturi, carne, peste...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... adevarat inedita, plina de arome frantuzesti care dau puiului fript un ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Carnea de vita are un gust aparte, mai profund si mai dens, mai nobil si totodata mai frust decat alte carnuri domestice. Asocierea carnii de vita cu sosuri de mustar aromate este de la sine inteleasa, astfel incat toate combinatiile de acest gen par firesti. Din aceasta uniune de gusturi s-a nascut, in urma cu un secol, vita Stroganoff, o reteta aristocrata ruseasca, de inspiratie franceza. Pentru ca bucataria franceza a facut ce n-a reusit Napoleon: sa-i cucereasca pe rusi. Si, mai apoi,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Portii: 250 ml Pentru:carne rosie, porc, pui, peste, legume Ingrediente: 4 linguri de ulei de masline 1 legaturica de tarhon proaspat, tocat 1 portocala (coaja rasa si sucul extras) 1 lamaie (coaja rasa si sucul) 2 linguri otet (preferabil din Sherry, sau din vin de buna calitate) 2 lingurite sare 1 lingurita de usturoi tocat 1 lingurita de ghimbir ras 1/2 lingurita pudra de chili 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat Portii : 250 ml Pentru : marinata umeda pentru carne rosie, porc, pui,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Francezilor le place sa vada merele in doua locuri: fermentate intr-o sticla de cidru sau caramelizate pe o clatita bretona. Amestecul de caramel si mar, simplu si elementar, face parte din abecedarul culinar francez. Si toata lumea trebuie sa stie abecedarul. Portii: 2 Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 1 mar mare, tare si aromat (ex.Golden) 4 clatite 200 grame de zahar 1 plic de zahar vanilat 80 grame de unt gras 2 cupe de inghetata (optional, pentru servire) Preparare: Topiti, la...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Un dressing dulce-acrisor, ce merge de minune cu salata verde si cu legume la gratar. De inspiratie franceza, acest sos de salate pune in valoare dulceata din miere si notele iutie ale mustarului de Dijon. Portii : 150 ml Timp de prepare : 10 minute Ingrediente : 50 ml miere de albine 2 linguri de mustar de Dijon 125 ml de otet din vin alb 1 lingura de zeama de lamaie 6 linguri de ulei de arahide (se poate inlocui cu ulei de nuci) Preparare : Puneti intr-un bol mierea, otetul, zeama de lamaie...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Din categoria sosurilor clasice, sosul de vin rosu se serveste la fritpurile de vita, miel sau porc. Preparat pe foc, acest sos va lua gustul vinului folosit; este important sa optati pentru un vin rosu sec cu o aroma puternica, fructata. Portii : 300 ml Timp de preparare : 30 minute Ingrediente : 300 ml vin rosu sec pentru gatit 20 ml vin rosu de desert (licoros) 25 g unt 1 ceapa mica rosie 1 catel de usturoi 2 linguri rase de faina 2 lingurite rase de zahar brun 1 lingurita de rozmarin ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cea mai populara din branzeturile frantuzesti. Originara din Normandia, nord-vestul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro