Cauta in 21.294 retete
Amestecam alcoolul cu vinul rosu intr-o sticla . Atentie , vinul folosit trebuie sa fie sec si de buna calitate. Adaugam o esenta de migdale si siropul de visine si agitam bine de tot continutul. Lasam sa se macereze 15 zile timp in care agitam zilnic sticla. Cand este gata scurgem uleiul de la esenta de migdale ramas deasupra bauturii si strecuram prin tifon.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg. zahar, 2-3 linguri cacao, 250 gr. smantana,1/2 lalcool,1 l apa Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul pana ce devine un sirop (face balonase), se adauga cacao, se amesteca incontinuu. Se adauga smantana, se amesteca, se ia de pe foc si se mai amesteca pana se raceste un pic. Se adauga alcoolul, se amesteca si apoi se toarna in sticle. Este bun imediat, dar mai bun este daca se pregateste cu 2-3 saptamini inainte de servire. Va iesi un lichior-crema.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 g miere(salcim), 1 kg piersici, 5 miezuri simbure de piersica, 0,75 l apa, 0,75 l alcool de 80 grade, un varf de cutit de tanin Mod de preparare: Se spala piersicile, se toaca, se adauga miezurile si amestecam cu siropul de miere racit, in prealabil fiert cu apa si taninul si spumuit bine. Se adauga alcoolul si se lasa sa stea 14 zile, intr-un loc mai cald. Se decanteaza, se filtreaza si se trage lichiorul in sticle. Mierea folosita trebuie sa fie de culoare deschisa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 lingura tarhon tocat, foi (coaja) de la 2 rosii, 50 gr. simburi de mere, 1 lingurita foi de menta, 1 lingurita busuioc tocat,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... .[/tip] [tip] Se poate pregati lichior si din coaja de portocala ... .[/tip] [note]Puteti realiza un lichior rafinat din limoncello, foarte potrivit ... de iarna. Inlocuiti romul din lichiorul de oua cu limoncello pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1/2 kg cirese, 200g simburi de cirese sfarimati, 1 litru alcool de 90 grade, 1 kg zahar Se pun intr-o sticla mare 1/2 kg cirese, 200g simburi de cirese sfarimati, alcoolul Mod de preparare: Se acopera si se lasa cam 10 zile, scuturind mereu sticla. Se adauga apoi un sirop rece facut din 1/2 l apa si 1/2 kg zahar. Dupa alte 10 zile lichiorul este gata. Se strecoara si se filtreaza.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... g ciocolata neagra, tocata - 150 ml lichior de oua (am inlocuit cu lichior de ciocolata) - 1 plic zahar vanilat - 1 plic praf de copt - un ... praful de copt, alternand cu lichiorul de oua. La sfarsit punem ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
1 farfurie adinca de menta, 500-600 gr. zahar, alcool Mod de preparare: Se tine menta in alcool la soare timp de 3-4 saptamini. Se strecoara si se amesteca cu un sirop preparat din 500-600 gr. zahar si 2 pahare mari de apa. Se potriveste taria cu alcool dupa plac. Se pune in sticle, se infunda si se pastreaza in camara.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... -se adauga cateva cubulete de gheata. Lichiorul tine astfel circa 8 saptamani ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. zahar, 1/2 l lapte, 4 galbenusuri, 0,25 l alcool de 90 grade, 1/2 baton vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia si apoi se amesteca, pana ce laptele se raceste. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se omogenizeaza complet (cel putin 15 minute). In timpul cat se amesteca, se toarna in suvita subtire laptele, iar la sfirsit se adauga alcoolul. Se trage in sticle.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. zahar, 1/4 kg. cafea, 1/2 litru alcool Mod de preparare: Cafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop preparat din jumatate de kg zahar, potrivit legat si se mai lasa sa stea 15-20 de zile, apoi se filtreaza si se pune in sticle. La fel se prepara si lichiorul de cacao.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 sticla de bere neagra, 200 gr. zahar, 1/2 baton vanilie, 1
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/4 l alcool alb, 30-40 frunze de visin, 250g zahar, 2 pahare apa Mod de preparare: Se pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de ore. Se fierbe apa cu zaharul, pana incepe sa se lege putin ca un sirop. Cind s-a racit siropul se amesteca cu alcoolul strecurat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
125 gr. cafea boabe prajita, 1/2 l alcool, 300 gr. zahar, 1 1/2 l apa Mod de preparare: Cafeaua se piseaza mare si se pune in alcool, la macerat, timp de 8 zile. Se topeste zaharul in apa pe foc, se raceste si se amesteca cu primul preparat, apoi se lasa inca 3 zile. Se filtreaza printr-un tifon des, se toarna in sticle si se astupa bine.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se macereaza in alcool o lingura cu virf de frunze de menta uscate sau proaspete, timp de 8 zile, adaugind, apoi, aceeasi cantitate de sirop cu zahar; se lasa sa stea inca 3-4 zile.Pentru aroma, se pot pune si 2 cuisoare nemacinate, chiar de la inceput. Se filtreaza ca si lichiorul de portocale si se astupa bine.Se oate consuma imediat. - 1 l alcool, 1 kg zahar, frunze de menta, citeva cuisoare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... acum se adauga: nescafe pentru lichior de oua cu gust de ... prin sita de sirma pentru lichior de oua cu gust de cacao;ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de ciocolata ... ); apoi se toarna in sticle.Lichiorul se poate consuma imediat dupa ... galbenusurile, pe aburi.Cu cit lichiorul se pastreaza mai mult, cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
125 gr. cafea macinata, 800 gr. zahar, 1 l alcool de 60 de grade, vanilie Mod de preparare: Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se lasa sa fiarba incet 2-3 minute. Separat, se pune in alt vas
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg zahar, 1 litru apa, 1,5 l coniac, 4 portocale, 4 cuisoare, un varf de cutit tanin Mod de preparare: Se scoate coaja de la 3 portocale, se curata partea alba, se taie, se toarna deasupra coniacul si se lasa sa stea 10 zile la macerat, impreuna cu portocala intreaga. Se strecoara, se amesteca siropul de zahar, pregatit din zaharul fiert cu apa si taninul, bine spumuit. Se adauga cuisoarele si se mai lasa 10 zile, intr-o incapere mai calda. Se decanteaza si se trage in sticle.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg zahar, 1 litru tuica tare, 100 gr. nuci verzi, 1-2 cuisoare anason, scortisoara, dupa gust Mod de preparare: Tuica si nucile verzi taiate bucati mici se pun intr-o sticla, se leaga cu hirtie pergament si se lasa la soare timp de 20 zile. Se adauga apoi putine cuisoare, anason si scortisoara si se mai tin la soare, pana tirziu spre toamna, amestecand bine mereu continutul din sticla. Se adauga apoi un sirop de zahar rece, facut din 1/2 kg zahar si doua pahare mari de apa. Se strecoara,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com