Cauta in 24.260 retete
300 gr. zahar, 1/2 l lapte, 4 galbenusuri, 0,25 l alcool de 90 grade, 1/2 baton vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia si apoi se amesteca, pana ce laptele se raceste. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se omogenizeaza complet (cel putin 15 minute). In timpul cat se amesteca, se toarna in suvita subtire laptele, iar la sfirsit se adauga alcoolul. Se trage in sticle.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. zahar, 1/4 kg. cafea, 1/2 litru alcool Mod de preparare: Cafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop preparat din jumatate de kg zahar, potrivit legat si se mai lasa sa stea 15-20 de zile, apoi se filtreaza si se pune in sticle. La fel se prepara si lichiorul de cacao.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 sticla de bere neagra, 200 gr. zahar, 1/2 baton vanilie, 1
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/4 l alcool alb, 30-40 frunze de visin, 250g zahar, 2 pahare apa Mod de preparare: Se pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de ore. Se fierbe apa cu zaharul, pana incepe sa se lege putin ca un sirop. Cind s-a racit siropul se amesteca cu alcoolul strecurat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
125 gr. cafea boabe prajita, 1/2 l alcool, 300 gr. zahar, 1 1/2 l apa Mod de preparare: Cafeaua se piseaza mare si se pune in alcool, la macerat, timp de 8 zile. Se topeste zaharul in apa pe foc, se raceste si se amesteca cu primul preparat, apoi se lasa inca 3 zile. Se filtreaza printr-un tifon des, se toarna in sticle si se astupa bine.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se macereaza in alcool o lingura cu virf de frunze de menta uscate sau proaspete, timp de 8 zile, adaugind, apoi, aceeasi cantitate de sirop cu zahar; se lasa sa stea inca 3-4 zile.Pentru aroma, se pot pune si 2 cuisoare nemacinate, chiar de la inceput. Se filtreaza ca si lichiorul de portocale si se astupa bine.Se oate consuma imediat. - 1 l alcool, 1 kg zahar, frunze de menta, citeva cuisoare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... acum se adauga: nescafe pentru lichior de oua cu gust de ... prin sita de sirma pentru lichior de oua cu gust de cacao;ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de ciocolata ... ); apoi se toarna in sticle.Lichiorul se poate consuma imediat dupa ... galbenusurile, pe aburi.Cu cit lichiorul se pastreaza mai mult, cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
125 gr. cafea macinata, 800 gr. zahar, 1 l alcool de 60 de grade, vanilie Mod de preparare: Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se lasa sa fiarba incet 2-3 minute. Separat, se pune in alt vas
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg zahar, 1 litru apa, 1,5 l coniac, 4 portocale, 4 cuisoare, un varf de cutit tanin Mod de preparare: Se scoate coaja de la 3 portocale, se curata partea alba, se taie, se toarna deasupra coniacul si se lasa sa stea 10 zile la macerat, impreuna cu portocala intreaga. Se strecoara, se amesteca siropul de zahar, pregatit din zaharul fiert cu apa si taninul, bine spumuit. Se adauga cuisoarele si se mai lasa 10 zile, intr-o incapere mai calda. Se decanteaza si se trage in sticle.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg zahar, 1 litru tuica tare, 100 gr. nuci verzi, 1-2 cuisoare anason, scortisoara, dupa gust Mod de preparare: Tuica si nucile verzi taiate bucati mici se pun intr-o sticla, se leaga cu hirtie pergament si se lasa la soare timp de 20 zile. Se adauga apoi putine cuisoare, anason si scortisoara si se mai tin la soare, pana tirziu spre toamna, amestecand bine mereu continutul din sticla. Se adauga apoi un sirop de zahar rece, facut din 1/2 kg zahar si doua pahare mari de apa. Se strecoara,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... astupa bine.Dupa 10 zile, lichiorul se poate consuma.Pe parcurs se va ingrosa.In acest lichior se pot adauga, de asemenea ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 kg. soc, 2 l apa, 750 gr. zahar, zahar vanilat,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg zahar, 0,75 l apa, 1 baton vanilie, 0,5 l alcool de 90 grade, un varf cutit tanin Mod de preparare: Se lasa batonul de vanilie la macerat in alcool, timp de 14 zile. Se amesteca cu siropul facut din zahar si apa. Se filtreaza si se pune in sticle. Se poate colora cu coloranti alimentari.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
cafea, 1/4 baton vanilie, 400g alcool de 90 grade, 200g zahar, 150g apa Mod de preparare: O sticla de 700g se umple pe sfert cu cafea risnita de cea mai buna calitate si se adauga batonul de vanilie, alcoolul si apa pana la completare (se umple sticla pana la git). Se lasa sa stea 2-3 luni dupa care se strecoara si se filtreaza. Se adauga apoi un sirop din 200g zahar si 150g apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zaharul se dizolva in apa si siropul se fierbe 2-3 clocote.Dupa ce s-a racit, se adauga romul, alcoolul, fragutele si vanilia.Se toarna in sticle cu gitul mai larg care se vor astupa bine cu dop si se vor duce in camara.Dupa 15 zile, lichiorul se poate consuma cu fragute cu tot. - 500 ml rom, 250 ml alcool, 500-800 g zahar, 1 kg fragute, 400 ml apa, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zmeura se pune impreuna cu zaharul intr-o damigeana de 3 l, care se tine 5-6 zile la caldura, agitindo zilnic pina se topeste zaharul; se pun apoi, rachiul alb, romul si vanilia. Damigeana se scutura bine si se inchide ermeticcu un dop. Se lasa la rece 2-3 saptamini, apoi lichiorul se filtreaza si se poate consuma. - 1 kg zmeura, 1 l rachiu alb, 100 ml rom, 500 g zahar, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... lui, va incorpora toate impuritatile; lichiorul va fi foarte clar si ... , un strat subtire de vata. Lichiorul se toarna in pilnie si ... . Sticlele se astupabine cu dop. Lichiorul se poate consuma imediat. - 1 l alcool ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zaharul se dizolva in bere si se infierbinta pina aproape de fierbere 2-3 minute.Dupa aceea, se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, si, facultativ, o cuisoara intreaga. Alcoolul se adauga, numai dupa ce s-a racit lichidul.Lichiorul va avea un gust placut, putin amarui de la bere.Dupa 15 zile, se poate consuma. - 500 ml bere, 300-500 g zahar, 250 ml alcool, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fragutele si zaharul se pun intr-o damigeana de 3 l, care se tine 5-6 zile la caldura, agitand-o zilnic; apoi se adauga romul, rachiul si vanilia si se astupa bine. Dupa 15 zile, lichiorul se poate consuma. - 1 l de rachiu alb, 1/4 l rom, 800 g zahar, vanilie, 1 kg fragute. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro