Cauta in 20.697 retete
... , pentru ca bucataria Asiei e prin definitie rapida, fara sa fie un ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ciusca (plural: ciuste) este un regionalism (din sudul tarii) ce desemneaza ardeiul iute. Se foloseste cu precadere pentru ardeiul iute rosu (sau portocaliu). Etimologia cuvantului vine din limba bulgara  cuska . ____________________________________________ Referinte: Dictionarul explicativ al limbii romane (DEX), Academia Romana, Institutul de Lingvistica ,,Iorgu Iordan, Editura Univers Enciclopedic, 1998 Noul dictionar explicativ al limbii romane, Editura Litera International, 2002
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Emmenthaler (emmentaler) a devenit sinonim al branzeturilor elvetiene, un simbol folosit adesea chiar pentru branza in sine. Celebra datorita gaurilor din interiorul calupurilor, emmenthaler are un gust inconfundabil si o culoare galben inchis. Numita la noi si svaiter, branza emmenthaler autentica provine din Valea Emmei, Elvetia, dar exista unitati de productie si in Franta si Germania, nefiind subiectul unei protectii stricte ca gruyere. Golurile din branza se formeaza prin producerea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fierti. Reteta de toamna prin definitie, galustele cu prune se pregatesc ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... turistic Intrucat Franta este prin definitie o destinatie de vacanta scumpa, pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de peste care are prin definitie o textura mai delicata. Nu lasati ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Pentru bere Berea este prin definitie prietena rinichilor, in sensul ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... bucatria balcanica, ghiveciul este prin definitie o mancare ( guvech , in bulgara si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro