Cauta in 21.292 retete
... sau mancaruri care "striga", prin definitie, "Dragostea pluteste in aer!". Insalata ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pun la prajit in unt momitele, slungul, creierul si maduva taiate ... tine si el cald. - 300 g momite de vita sau de porc ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Lasagna la cuptor este, prin definitie, o mancare de casa. Un fel ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... britanica si foloseste ingredientele locale. Definitie a mesei de dimineata din Statele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... deasupra jarului fac parte din definitia de baza a barbeque-ului american ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... masline si oregane, painici prin definitie mediteraneene, se regasesc atat in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Una dintre cele mai cunoscute branzeturi italiene, Gorgonzola, este o branza fementata moale produsa din lapte de vaca si inobilata cu mucegai albastru (penicilinum gorgonzola). Specifica regiunii italiene care-i poarta numele, faima branzei Gorgonzola s-a extins in toata Europa fiind apreciata in combinati cu paste, pizza, fripturi de vita sau pui sau consumata ca atare, ca desert, alaturi de alte branzeturi si fructe. Gorgonzola are o consistenta cremoasa si un gust dens, picant- intepator.
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sortiment de branza asemanator cu Gruyere, Fontina este de origine italina si se prepara din lapte de vaca. Cu textura ferma si consistenta elastica, adevarata Fontina provine din nord-vestul Italiei, din Alpi, iar procesul de productie este unul special: un calup de Fontina este produs din laptele obtinut de la un singur muls, nepasteurizat; branza este presata, fiarta si maturata 3 luni. Fontina autentica are o stampila cu varful Matterhorn din Alpi pentru a fi recunoscuta ca produs...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Dorada este prin definitie un peste slab, cu carne alba si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mirodenii variate, cuscusul este prin definitie mancarea deserturilor, a locurilor salbatice si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... vinete cu ardei copt Sumar : O definitie a verii din doua ingrediente Ingrediente ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... atat de special. Rapitor prin definitie, cu o carne si o textura aparte ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... alcoolice si nealcoolice sunt, prin definitie, obiecte reciclabile si refolosibile. Insa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Bautura de vara prin definitie, de plaja sau de iarba verde ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... singura. O bautura excelenta, recomandata prin definitie pentru zilele calduroase de vara ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , pentru ca bucataria Asiei e prin definitie rapida, fara sa fie un ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ciusca (plural: ciuste) este un regionalism (din sudul tarii) ce desemneaza ardeiul iute. Se foloseste cu precadere pentru ardeiul iute rosu (sau portocaliu). Etimologia cuvantului vine din limba bulgara  cuska . ____________________________________________ Referinte: Dictionarul explicativ al limbii romane (DEX), Academia Romana, Institutul de Lingvistica ,,Iorgu Iordan, Editura Univers Enciclopedic, 1998 Noul dictionar explicativ al limbii romane, Editura Litera International, 2002
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Emmenthaler (emmentaler) a devenit sinonim al branzeturilor elvetiene, un simbol folosit adesea chiar pentru branza in sine. Celebra datorita gaurilor din interiorul calupurilor, emmenthaler are un gust inconfundabil si o culoare galben inchis. Numita la noi si svaiter, branza emmenthaler autentica provine din Valea Emmei, Elvetia, dar exista unitati de productie si in Franta si Germania, nefiind subiectul unei protectii stricte ca gruyere. Golurile din branza se formeaza prin producerea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro