Cauta in 20.692 retete
Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se iau parti mai mici din aluat si se intinde, se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval ras. Sunt delicioase, rapide si foarte dragastoase mai ales ca merg de minune cu o sticla de vin rosu de la rece. Un aperitiv delicios pentru o seara in doi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Caltabosi moldovenesti Carnati picanti Toba ardeleneasca Sarmalute moldovenesti Lebarvurst Tarta cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit. In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina. Se adauga imediat otetul lasind sa se caleasca putin si salata. Se adauga 4-5 cani de apa si laptele si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc, se adauga mararul tocat fin si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata dovleacul si se razuie in fasii mai lungi. Se pune ulei la incins, se adauga o lingura de faina, putina boia si se prajeste putin. Se stinge cu laptele dulce. Se pune apoi dovleacul stors in lapte si se fierbe. Se adauga sare, ardeiul gras curatat de seminte si taiat in jumatati, delikat si marar. Cand este fiert dovleacul se pune laptele batut. Se serveste calda sau rece (la temperatura camerei), dupa preferinta. Se poate adauga smantana. - 1 dovleac, 1 l lapte dulce, 2 l lapte...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da un clocot separat si se spumeaza. Apoi se da la fiert impreuna cu fasolea si zarzavatul de ciorba. Separat se prepara un rintas cu ceapa si faina. Cind fasolea si carnea de pe oase s-a fiert se amesteca cu rintasul turnat in ploaie. Se acreste cu otet, se sareaza dupa gust si se adauga tarhon din belsug. Se serveste cu ceapa rosie si piine de casa. - 500 g fasole...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Luni - Pui in sos dijonez cu smantana Marti - Macaroane cu branza in stil american Miercuri - Pui Shanghai Joi - Aripioare picante Vineri - Tocana ardeleneasca cu carne de porc Sambata - Salata de mazare cu ricotta Duminica - Aripioare crocante cu sos de piper si usturoi Desert - Prajitura cu banane si ciocolata
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... Reteta asta e pur ardeleneasca. Poa' sa zica cine ce-o vrea :) N-am ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... bucura de ea. Reteta e pur ardeleneasca, cu faina, cu lapte, cu ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... Electrolux m-a invitat sa prezint o reteta ardeleneasca (cu accente inevitabil unguresti la ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Luni - Friptura irlandeza de pui cu mustar Marti - Pui dulce-acrisor in sos de portocale Miercuri - Tocana ardeleneasca cu carne de porc Joi - Avgolemono Vineri - Friptura de porc cu mustar si spanac Sambata - Bors polonez Duminica- Pui in lapte a la Jamie Spuma capsuni Milan Cookies
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... Sunca in stil florentin Tocana ardeleneasca de carne de porc Supa ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... vedea ulterior  macelareasca, moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum ne mai vine ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o folositi la retete satioase  chiftele, musaka, ardei umpluti, sarmale, lasagna. Care ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... aici si reteta de Placinta ardeleneasca cu branza. [/readalso] Reteta: Langosi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O ciorba a la grec si nu prea, adaptata pentru gusturile ardelenilor, de acolo dintre munti, unde un kilogram de smantana grasa e mai ieftina decat unul de rosii. Este asemanatoare, pe alocuri, si cu ciorba radauteana , dar fara usturoiul specific acesteia si un parfum de tarhon care ii da un aer frantuzesc. Probabil, cea mai rafinata ciorba de pe la noi. Timp de preparare : 1 ora jumatate Portii : 14-16 Ingrediente : 1 pui intreg 4 morcovi 2 patrunjel radacina o jumatate de telina radacina 1...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mezel cu origini romane, cu gust puternic, bogat in fier, sangeretele este o specialitate regasita in mai multe culturi culinare, din Polonia pana in Marea Britanie si din Germania pana in Argentina. Reteta de sangerete este simpla: sangele pastrat de la sacrificarea animalului este amestecat cu grasimi si carne, paine (cereale) sau pesmet, si mirodenii. In Romania, sangeretele este popular in special in Transilvania unde este preparat din sangele proaspat de porc. Reteta: Sangerete...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . In primul rand fiindca e o mancare ardeleneasca , nu e complicata deloc si imi ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
O ciorba de miel cu verdeturi este prin excelenta una sezoniera, pe care nu ai de multe ori ocazia sa o mananci in cursul unui an. Din pacate raspandirea macrisului este sporadica, in doar cateva zone ale Romaniei. Asemanator cu spanacul la frunza, dar acrisor la gust (un gust acrisor proaspat, nu acrisor-amarui ca al steviei), macrisul este ingredientul cheie al acestei ciorbe, cel care da gustul specific de ciorbita pascala, dulce acrisoara. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cap, gat sau...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de carne de porc Tocana ardeleneasca cu carne de porc Tocana ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com