Cauta in 16.218 retete
... Caltabosi moldovenesti Carnati picanti Toba ardeleneasca Sarmalute moldovenesti Lebarvurst Tarta cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Reteta asta e pur ardeleneasca. Poa' sa zica cine ce-o vrea :) N-am ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... bucura de ea. Reteta e pur ardeleneasca, cu faina, cu lapte, cu ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... Electrolux m-a invitat sa prezint o reteta ardeleneasca (cu accente inevitabil unguresti la ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Luni - Friptura irlandeza de pui cu mustar Marti - Pui dulce-acrisor in sos de portocale Miercuri - Tocana ardeleneasca cu carne de porc Joi - Avgolemono Vineri - Friptura de porc cu mustar si spanac Sambata - Bors polonez Duminica- Pui in lapte a la Jamie Spuma capsuni Milan Cookies
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... Sunca in stil florentin Tocana ardeleneasca de carne de porc Supa ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... vedea ulterior  macelareasca, moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum ne mai vine ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o folositi la retete satioase  chiftele, musaka, ardei umpluti, sarmale, lasagna. Care ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... aici si reteta de Placinta ardeleneasca cu branza. [/readalso] Reteta: Langosi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O ciorba a la grec si nu prea, adaptata pentru gusturile ardelenilor, de acolo dintre munti, unde un kilogram de smantana grasa e mai ieftina decat unul de rosii. Este asemanatoare, pe alocuri, si cu ciorba radauteana , dar fara usturoiul specific acesteia si un parfum de tarhon care ii da un aer frantuzesc. Probabil, cea mai rafinata ciorba de pe la noi. Timp de preparare : 1 ora jumatate Portii : 14-16 Ingrediente : 1 pui intreg 4 morcovi 2 patrunjel radacina o jumatate de telina radacina 1...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mezel cu origini romane, cu gust puternic, bogat in fier, sangeretele este o specialitate regasita in mai multe culturi culinare, din Polonia pana in Marea Britanie si din Germania pana in Argentina. Reteta de sangerete este simpla: sangele pastrat de la sacrificarea animalului este amestecat cu grasimi si carne, paine (cereale) sau pesmet, si mirodenii. In Romania, sangeretele este popular in special in Transilvania unde este preparat din sangele proaspat de porc. Reteta: Sangerete...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . In primul rand fiindca e o mancare ardeleneasca , nu e complicata deloc si imi ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
O ciorba de miel cu verdeturi este prin excelenta una sezoniera, pe care nu ai de multe ori ocazia sa o mananci in cursul unui an. Din pacate raspandirea macrisului este sporadica, in doar cateva zone ale Romaniei. Asemanator cu spanacul la frunza, dar acrisor la gust (un gust acrisor proaspat, nu acrisor-amarui ca al steviei), macrisul este ingredientul cheie al acestei ciorbe, cel care da gustul specific de ciorbita pascala, dulce acrisoara. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cap, gat sau...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de carne de porc Tocana ardeleneasca cu carne de porc Tocana ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
O ciorba de cartofi zdravana si consistenta, bogata in carbohidrati si grasimi, buna de incins zilele de toamna-iarna. Specifica zonei de nord-vest a Romaniei, aceasta ciorba se remarca nu doar prin gustul special al carnatilor afumati ci si prin parfumul dat de frunzele de telina si/sau leustean. Hulita de unii, iubita de altii, ciorba de cartofi cu carnati nu este recomandata persoanelor cu colesterol ridicat. Si, tocmai de aceea, este ravnita de acestea& Portii: 12-14 Timp de preparare: 90...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta pe care nu o va prescrie niciun medic cardiolog, o tocanita foarte consistenta din carne de porc si carnati afumati, legata cu smantana grasa. O reteta regionala ce se regaseste in nordul Romaniei, in zonele de deal si munte unde frigul e mai patrunzator, mancarea mai grasa si bautura mai tare, trecand din Transilvania prin Pasul Tihutei catre Bucovina. Reteta poarta, dupa caz, numele de tocana alba (in Ardeal) sau ciulama cu afumatura (in Bucovina) si se gateste, de regula, dupa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... familie a la grec. Reteta: Ciorba ardeleneasca de miel Ingrediente: 2,5 kilograme carne ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
De cum da spanacul prin gradini (fie ca e primavara sau toamna), prin Ardeal si, pe alocuri, in Banat, incepe sa faca ochi(uri) prin cratita. O reteta importata din alte lumi si alte vremi, ce pastra initial un strop de rafinament frantuz, mancarea de spanac cu oua ochiuri s-a incapatanat sa ramana in interiorul arcului carpatic. Iat-o aici in  probabil- cea mai rafinata forma a sa, in care frunzele de spanac se contopesc in densitatea unui sos Bechamel. O reteta cu dedicatie pentru Raluca,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mai consistenta incercati si placinta ardeleneasca cu branza sau spaghetti carbonara ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro