Cauta in 16.218 retete
Iata cum poti prepara "altfel" celebra toba, pentru a primi numai laude. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 burta de porc 500 grame de carne (fleica) 2 rinichi 1 lingura cu sare 1 lingurita cu boia 1 limba cateva fasii de sorici 2 urechi (varfurile) 1 varf de cutit cu piper macinat 200 grame de slanina (o bucata lunga cat burta) Mod de preparare: 1. Se taie toata...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se spala carnea, se taie cubulete si se lasa sa se scurga, dupa care se pun la înabusit. 2. Se spala ceapa si ardeii si se taie felii subtiri. Se freaca cu sare si se pun peste carnea înabusita. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba în sucul propriu, adaugându-se apa calduta. Se pun si cartofii taiati cubulete si se lasa la foc mic. 3. Se verifica cu o furculita daca s-a fiert carnea si se condimenteaza cu sare, zahar, paprika, piper negru boabe si macinat, iar la sfârsit se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
O ciorba romaneasca unica, de sezon, ce contine in ea toata dulceata si bucuria verii, culeasa din ingredientele proaspete. Pastaile de fasole cruda, completate de zarzavaturi, rosii si o cana de iaurt, fac din acesta mancare fara carne o desfatare racoritoare. O veti gasi prin toate satele din aceasta tara (cu mici variatiuni), sorbita la orele pranzulului, la umbra racoroasa a unui copac, dupa o dimineata de munca a campului. [note]Pastaile de fasole au o viata scurta in care pot fi...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta simpla, de zi cu zi, gustoasa si hranitoare, realizata in traditia retetelor ardelenesti, cu smantana si afumatura  mazare cu carnaciori. Carnatii afumati, satiosi si plini de gust, sunt cei mai la indemana pentru aceasta reteta rapida. [readalso] Vezi aici si reteta de: Mazare cu piept de curcan. [/readalso] Reteta: Mazare cu carnaciori si smantana Ingrediente: 1 kilogram de mazare congelata (sau fiarta) 1 ceapa mare 300 grame carnati afumati 1 lingura de unt 1 lingura de faina 400...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Paradoxal probabil cu ce vedeti de obicei pe acest blog, eu as da oricand o friptura pe o tocanita. Iar aceasta tocanita este fix genul de mancare - simpla si neaparat cu ardei si boia ;) Mai intai se caleste in ulei ceapa si ardei taiti fasii. Peste ei se pune carnea de porc taiata cubulete (cam 800 gr ) si se prajeste un pic impreuna. Apoi se stinge cu 800 g apa, 50 g pasta de tomate si se adauga boia, piper si sare dupa gust. Se amesteca separat 2 oua cu faina pana obtineti consistenta ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
oase de porc neafumate (cu carne sa fie, ca daca-s goale is dijaba :)))) 4-5 morcovi potriviti 1 ceapa 1 ardei gras 1/4 de telina 1 dovlecel 4-5 cartofi potriviti 200 g smantana 2 oua o lingura plina de tarhon acru bors, sare, alte condimente - carnea se fierbe bine cu putina sare si se spumeaza bine - taiem marunt ceapa, ardeiul, telina - morcovii se curata si se dau pe razatoarea mare * calim zarzavaturile cu putina apa * cand carnea e fiarta, o mutam in alta oala si strecuram apa in care...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Drojdia se pune la dospit timp de 5 minute cu laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul, drojdia cu laptele si apoi faina. Se framanta bine si se imparte in 4. Se intinde fiecare foaie si se umple cu nuca, mac, mere sau branza. Se ruleaza si se pune in tava unsa sau cu hartie de copt. La sfarsit se unge pe deasupra cu un ou batut si se coace jumatate de ora la 180 grade.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Unul dintre cele mai putin apetisante cuvinte ale limbii romane, tocana, ascunde in intelesul sau gustul ingredientelor sale fierte inabusit, pe indelente, din care rezulta o mancare consistenta in arome si nutrienti. Tocanita din carne de porc, incropita sub diverse forme in toate gospodariile, in special in ziua taierii porcului , cucereste prin simplitate. Reteta de mai jos, facuta pe gustul ardelenilor, este usor de realizat de catre oricine, indiferent de experienta din bucatarie....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
imi pare rau ca pozele nu sunt reusite ... * am taiat deci o varza medie am masat-o putin cu sare si am lasat-o sa-si astepte randul ;) * intr-o cratita incapatoare, am pus cateva bucati de slanina (sotul meu e ardelean, pita si slana-s la baza, in orice :))) ) iar cand s-au topit am adaugat niste costite afumate si le-am perpelit bine * cand astea au fost facute, am taiat o ceapa marunt si am aruncat-o peste ele * am adaugat si varza, am condimentat si NU AM ADAUGAT NICIUN STROP DE APA !!!!...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Papricasul taranesc preparat in Ardeal, inspirat desigur din cel unguresc, se remarca prin faptul ca, asemeni multor feluri de mancare locale, nu-i lipseste  ci mai degraba ii prisoseste  smantana. Un papricas zdravan, servit cu paste proaspete stropite cu unt cald. O reteta taraneasca, descrisa de la capo al fine , ravnita dar nerecomandata persoanelor cu un colesterol ridicat. Portii: 4-6 Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente: 1 pui 3 morcovi 3 radacini de patrunjel (sau 1/2...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pestele sarat (heringi sau scrumbii) se curata si se toaca marunt. Se amesteca apoi cu cartofii fierti si taiati felii, cu ouale fierte, taiate de asemenea felii, merele rase, ceapa rasa. Se amesteca toate cu putin otet indulcit si cu doua linguri de smintina. Deasupra se toarna maioneza. Se asaza pe o farfurie si se orneaza cu maioneza. - 2-3 scrumbii sarate, 2-3 oua, 4-5 mere rase, 1 ceapa rasa, 2 linguri smintina, 5 linguri maioneza, 1 farfurie adinca plina cu cartofi fierti. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumind din cind in cind. Dupa ce au fiert si puiul si legumele, se strecoara zeama. Din legumele ramase se poate incropi o salata Boeuf insa cu carne de pui. ideaua se fierbe separat inainte de fiecare servire, in apa condimentata cu putina Vegeta, se repartizeaza in fiecare farfurie o cantitate egala si se adauga lapte sau ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si ardeiul gras taiate marunt. Cand ciorba e aproape fiarta (se incearca daca zarzavatul e aproape fiert), se adauga rosiile decojite si tocate marunt. Inainte cu 10 min. de a opri focul se toaca marunt impreuna, slanina, patrunjelul si usturoiul. Se adauga la ciorba. La sfarsit ciorba se acreste dupa gust cu otet. Se serveste fierbinte. - 1 kg tacamuri de pui, 2 morcovi, 1 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta si un pic de orez. Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute. Se ia de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit. In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina. Se adauga imediat otetul lasind sa se caleasca putin si salata. Se adauga 4-5 cani de apa si laptele si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc, se adauga mararul tocat fin si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata dovleacul si se razuie in fasii mai lungi. Se pune ulei la incins, se adauga o lingura de faina, putina boia si se prajeste putin. Se stinge cu laptele dulce. Se pune apoi dovleacul stors in lapte si se fierbe. Se adauga sare, ardeiul gras curatat de seminte si taiat in jumatati, delikat si marar. Cand este fiert dovleacul se pune laptele batut. Se serveste calda sau rece (la temperatura camerei), dupa preferinta. Se poate adauga smantana. - 1 dovleac, 1 l lapte dulce, 2 l lapte...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da un clocot separat si se spumeaza. Apoi se da la fiert impreuna cu fasolea si zarzavatul de ciorba. Separat se prepara un rintas cu ceapa si faina. Cind fasolea si carnea de pe oase s-a fiert se amesteca cu rintasul turnat in ploaie. Se acreste cu otet, se sareaza dupa gust si se adauga tarhon din belsug. Se serveste cu ceapa rosie si piine de casa. - 500 g fasole...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se iau parti mai mici din aluat si se intinde, se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval ras. Sunt delicioase, rapide si foarte dragastoase mai ales ca merg de minune cu o sticla de vin rosu de la rece. Un aperitiv delicios pentru o seara in doi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Luni - Pui in sos dijonez cu smantana Marti - Macaroane cu branza in stil american Miercuri - Pui Shanghai Joi - Aripioare picante Vineri - Tocana ardeleneasca cu carne de porc Sambata - Salata de mazare cu ricotta Duminica - Aripioare crocante cu sos de piper si usturoi Desert - Prajitura cu banane si ciocolata
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com