Cauta in 21.294 retete
... cimbru Mod de preparare: 1. Sarmalutele moldovenesti se fac cat mai mici ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Legenda spune ca denumirea orasului Bucuresti vine de la cel care s-a stabilit pentru prima data aici, un pastor pe nume Bucur. Nu se stie cu exactitate cand a sosit acesta in Capitala, insa prima atestare a localitatii Bucuresti dateaza din 1459.Proprietarilor "Casei Bucur" le place sa spuna ca acesta a fost construit chiar pe locul in care Bucur s-a stabilit prima data cu turma lui. Intrand in "Casa Bucur", ai impresia ca timpul s-a oprit in loc si ca esti intr-o incapere veche de 100 de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sunt mai fragede. Este de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ambele parti in untura incinsa. Pirjoalele se fac din carne de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... gasi si reteta de mucenici moldovenesti de dulce. Ingrediente: 500 gr ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... bucataria Maicutei mele, sunt papanasii moldovenesti ... parca o vad acolo, in bucatarioara ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... a fost inventat pentru a spala rusinea istorica a Burgundiei, lasate fara etalonul ei ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ochii. Aceasta este pe scurt istoria drojdiei mele salbatice (maia/sourdough ...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
2 verze, 3-4 felii de piine alba rece, 1 pahar lapte, 4 oua, o lingura pesmet, 4 linguri grasime, sare, piper Mod de preparare: Se fierbe varza in apa cu sare. Apoi, se toaca marunt sau se da prin masina de tocat si se amesteca cu piinea imbibata in lapte, piperul, ouale batute si pesmetul. Se fac pirjoale rotunde sau lunguiete si se prajesc in grasime fierbinte.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... blogul: http://olivian92.blogspot.ro/2013/03/mucenici-moldovenesti-sfintisori.html ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... compozitia bine si se fac pirjoale in forma de para, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Iti oferim o reteta inedita de caltabosi, pe care nici cei mai mofturosi nu o vor refuza. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 mat gros de porc, bine curatat Pentru umplutura: 1 kg de carne de porc (piept sau ceafa) 2 cepe 1 pahar cu orez 3 linguri cu stafide 2 linguri cu untura sare, piper si coriandru dupa gust Zeama: Apa cata trebuie pentru a-l acoperi sau chiar mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se framanta intr-un lighean aluatul format din faina, 3 oua, drojdie, sare, laptele caldut si 2 linguri de zahar. Daca mai este nevoie, mai adaugam faina astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de maini. Se lasa aluatul la dospit in loc ferit de curent, timp de 30 de minute. Intre timp se face umplutura din branza de vaci scursa bine, 2 oua, esenta de rom si restul de zahar. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bile mai mari care se intind cu ajutorul sucitorului pe planseta. Din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: (pentru 18 buc) 1 kg faina 50 gr drojdie 400 ml lapte 300 gr zahar 150 gr unt 2 oua 1 lingurita sare 1 galbenus 4 linguri miere 300 gr miez nuca Mod de preparare Din drojdie, cateva linguri de lapte caldut si putina faina facem o maia pe care o lasam la crescut. Punem faina intr-un vas impreuna cu sarea. Adaugam maiaua crescuta. Batem ouale cu zaharul si le adaugam peste faina. Turanam laptele caldut si incepem sa framantam. spre final adaugam si untul topit si framantam in ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Se pune faina intr-un vas si peste ea adaugam drojdia muiata cu apa calduta ,100 gr.zahar pudra si coaja de lamaie.Se face un aluat potrivit de tare pe care il punem dupa aceea pe o pernuta si il invelim cu un prosop curat.Se pune pe o pernuta deoarece creste foarte repede.In alt vas punem 1 kg.branza dulce de vaci si 100 gr.branza de oi sarata framantata,zahar-300gr.,zahar vanilat,stafide si le amestecam foarte bine.Cand aluatul a crescut impartim aluatul in doua bucati si intindem separat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... am facut reteta de sfintisori moldovenesti. Nu au iesit foarte aspectuosi ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Dragii mei, mi-am dorit tare mult sa va arat tehnica prepararii acestor mucenici, si in zeama si dospiti, iar acum, ca am reusit s-o fac, sint foarte incantata :) Sper sa va fie de folos ambele retete, mai ales ca sint de post ;) ...si daca tot am prins curaj (groaza-mi mai era de aluaturile cu drojdie :D) am sa incerc si varianta "de dulce", adica cu oua, unt, etc. Pe saptamana viitoare, insa, acum imi iau o binemeritata pauza :))) Ingrediente: Pentru aluat: - 500 g. faina - 25 g. drojdie ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... : Cea mai buna carne pentru pirjoale sunt antricoatele, desi sunt bune ... pentru supa). Piinea alba pentru pirjoale trebuie sa fie veche. Apa ... necesara pentru ca pirjoalele sa fie mustoase. Pirjoalele sunt mai gustoase ... uniforma. Se formeaza cu mina pirjoale in forma lunguiata, se dau ... bine incinsa, la foc potrivit. Pirjoalele se prajesc numai cu putin ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. ficat de porc, 1 ou, un cartof crud, faina, verdeata, piper, sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Mod de servire Se servesc cu salata de rosii sau cu cartofi natur.
Reţetă de pe www.retete-bune.com