Cauta in 21.294 retete
Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte. Se aduna spuma si cand sunt fierte pe jumatate se adauga ficatul spalat si scurs bine. Cand sunt fierte se lasa la racit apoi se toaca marunt , se vor toca si pulpele,ceapa si verdeata. Se amesteca toate intr-un castron cu ouale crude,ulei,delikat si piper dupa gust. Se unge o forma de cozonac si se aseaza un strat din compozitia obtinuta,se pun ouale fierte apoi se aseaza si restul compozitiei. Se da la cuptorul incins...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În plus, poti sa adaugi frunze proaspete de patrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. Se pun ingredientele în robotul de bucatarie si se mixeaza bine.
Reţetă de pe retete.eva.ro
4 cepe mari, 1 kg. de vinete, 5 linguri gris, 5 oua, 100 gr. cascaval de post, 2-3 rosii, 3 legaturi patrunjel, 100 ml. ulei de masline, sare si piper dupa gust Mod de preparare: Se curata vinetele de coaja, se taie pe lungime apoi in cubulete si se oparesc in apa cu sare. Ceapa tocata se caleste in ulei de masline incins pana devine aurie. Peste vinetele oparite si scurse de apa se presara grisul, se amesteca totul cu cepa prajita, se adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper si ouale ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ficat de vitel sau vaca, 100 gr. slanina, 100 gr. unt proaspat, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, foi dafin, boabe de ienibahar Mod de preparare: Ficatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si ceapa curatate se taie in felii subtiri. Toate acestea se prajesc pana sunt gata, impreuna cu slanina taiata bucatele, cu foaie de dafin si citeva boabe de ienibahar. Dupa aceea se dau de 2-3 ori prin masina de tocat (se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: -400 g ficatei -2 cepe-marime medie -2 catei de usturoi -sare si piper dupa gust -ceva ulei -1 canita (espresso) cu vin alb Se taie ceapa pestisori grosi,si se pune la incins in ceva ulei. Cind ceapa e doar putin aurie,se aduga ustroiul tocat grob,si ficateii. Totul de face la foc rapid.Se invirte destul de des(depinde si de vasul in care faceti) Se condimenteaza dupa gust. Cind scade zeama,pe care o lasa ficateii,se aduga cescuta de vin. Se lasa tot la foc rapid,pina scade. Se...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
2 cutii ciuperci taiate, 5 cepe potrivite, 3 oua, 3 linguri faina, marar, patrunjel, delikat, piper Mod de preparare: Se toaca ceapa marunt (sau se da prin masina de tocat), se caleste un pic impreuna cu mirodeniile, se amesteca cu ciupercile, ouale si faina si se pune in tava unsa si presarata cu faina (sau in doua tavi de chec inguste) apoi se da la cuptor. Este gata cind se rumeneste usor pe margini. Mod de servire Se serveste cald sau rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
maruntaiele de la un miel, 2 cepe mari, 2 oua, 1 lingura verdeata tocata, 1 lingura cozi de ceapa verde tocate, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 felie piine alba, 1 prapur Mod de preparare: Se dau maruntaiele prin masina de tocat cu ceapa marunt tocata, cruda sau putin prajita, uleiul si miezul de la o felie de piine inmuiat in apa. Se adauga sarea, piperul, verdeata, cozile de ceapa verde, ouale batute spuma si se amesteca totul bine. Intr-o cratita unsa cu ulei se asaza prapurul bine spalat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr maruntaie de la un miel: plamin, ficat, inima si bucatele de carne de miel grase de la burta, 2-3 oua, o lingura smantana, 2-3 legaturi ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper, 1 lingura untura, o felie piine muiata, prapurul intreg de la un miel, un paharel de coniac Mod de preparare: Se fierb maruntaiele in citeva clocote. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar ficatul si rinichii se taie cuburi. Se amesteca cu ouale, smantana, sare piper,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pieptul de pui se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust. Sarea se pune mai putina decat de obicei, pentru ca baconul e destul de sarat. Din feliile de bacon se face o impletitura patrata.Se pune compozitia de carne pe mijloc, modeland-o si dandu-i o forma usor alungita. Se inveleste cu “paturica” de bacon,apoi se transfera intr-un vas termorezistent sau intr-o forma de chec/cozonac. Se da...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 500 gr ficat 6 oua fierte 8 oua crude 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare, piper Mod de preparare: Tocam marunt frunzele de ceapa si usturoi, mararul si patrunjelul. Fierbem ficatul, il lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Daca doriti ficat ul de pui il puteti innabusi in putin ulei. Ouale le fierbem, le curatam si le taiem bucati. Le punem in bol peste verdeturi. Batem usor ouale si le punem peste celelalte...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1. Unge cu ulei si tapeteaza cu folie alimentara o forma de terina sau de cozonac. Asaza câteva frunze de marar si câteva fâsii de somon afumat pe fundul formei (aceasta va fi partea superioara a terinei, asa ca ai grija sa arate cât mai bine). 2. Marunteste într-un robot de bucatarie jumatate din fileurile de somon, jumatate din cantitatea de somon afumat ramas si crema de brânza. Asezoneaza-le si nu mixa prea mult, pentru a pastra textura. Încorporeaza jumatate din cantitatea de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta italiana foarte rapida pentru a obtine un pate de somon afumat cu parmezan. Un pate rafinat, ideal pentru tartine sau pentru umplut legume (rosii, castraveti, etc.). Asortati-l cu alte paste tartinabile pe baza de peste sau fructe de mare, dar si cu salate proaspete. [readalso] Vezi aici si reteta video de: Pate din ficat. [/readalso] Reteta: Pate de somon cu parmezan Ingrediente: 100 grame somon afumat 100 grame mascarpone 50 grame parmezan ras 20 ml smantana dulce piper proaspat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
300 gr ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 gr unt, sare, Mod de preparare: Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ceapa si prazul le taiem feliute, ardeiul il curatam de seminte si-l taiem in cuburi. Patrunjelul il maruntim. Ciupercile le taiem in bucati maricele, la fel procedam si cu pieptul de pui, fara piele si os, fiert si racit, inainte. Intr-un bol, batem putin ouale, cu o furculita. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam ceapa, prazul si ardeiul, lasam cam 2’, la calit apoi adaugam ciupercile. Amestecam si lasam sa se caleasca cam 15’, in prima faza ciupercile isi vor lasa zeama, dar...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In aceasta saptamana am propus ca tema de gatit (si de gandit) alternative sanatoase pentru sandwichuri, incercand sa adunam cateva idei aici . Incercand sa scapam definitiv de mezeluri din casa, ma vad nevoita sa imi schimb complet perceptia despre ce inseamna un sandwich. Si nu este deloc usor sa te gandesti dimineata de dimineata la ceva practic si sanatos. De aceea sunt foarte curioasa voi ce puneti intr-un sandwich. O varianta tare populara la noi acasa si tare draga mie, este pateul de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Pieptul de pui a fost spalat si scurs bine de apa dupa care l-am tocat la robot.Legumele au fost si ele spalate dupa care au fost tocate marunt sau in cubulete dupa preferinta fiecaruia.Intr-un bol am adaugat carnea peste care am pus ouale amestecam usor cu furculita adaugam ardeiul,morcovul si ceapa codimentam cu sare ,piper eu am adaugat si putin cimbru ,boabele de porumb au fost scurse de zeama si adaugate in compozitie spre final adaugam si patrunjelul tocat fine si le amestecam pana se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 ficat de gisca sau 2-3 ficati de gaina, 2 cepe(dupa plac), 150 gr. unt, 2-3 linguri lapte, gogosari, castraveti acri, 1 ou Mod de preparare: Se taie cepele in patru, se asaza intr-o cratita mica impreuna cu o lingura de unt, ficatul, laptele si citeva linguri de apa. Vasul acoperit se lasa sa fiarba pana cind scade toata apa. Se lasa sa se raceasca, apoi ficatul fiert si ceapa se dau prin masina de tocat, se asaza intr-un castron si se freaca cu restul de unt pana ce devine o pasta untoasa,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: 2 vinete 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 oua 4-5 linguri ulei de masline 1 lingura faina 1 lingura pesmet sare si piper Mod de preparare: Vinetele se spala si se curate de coaja,apoi se taie cubulete,se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecurataoare.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,apoi se adauga vinetele scurse bine si se calesc cateva minute pana prind putina culoare si se inmoaie.Se lasa sa se raceasca putin,si se amesteca cu ...
Reţetă de pe silvia-gusturisiarome.blogspot.com
Se toaca marunt ciupercile,se toaca frunzele de ceapa si se taie ardeii cubulete.Se da branza pe razatoare si se amesteca cu restul compozitiei .Se bat ouale cu un praf de sare pana devin cremoase si se incorporeaza in compozitie. Se bat albusurile spuma si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt apoi amestecul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc mediu aproximativ 40 minute. POFTA BUNAA!!!!
Reţetă de pe retete.eva.ro