Cauta in 21.294 retete
... Placinta desert. Se amesteca branza cu zaharul dupa gust si cu ... lasa 2-3 minute ,se adauga un pahar de apa sau supa de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg.faina de grau,1 pahar de iaurt-400 gr.,1 plic de 100 gr.zahar vanilat,un cub de drojdie,se incalzeste un pic iaurtul ,se pune drojdia peste el si zahar vanilat si un pic de sare si se face un aluat,il lasam sa creasca o ora si apoi facem sfintisorii pe care ii dam cu ou cand ii bagam la cuptor si cu miere cand ii scoatem si presuram nuca pe ei!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa si se vantura sau se trec sub un jet de apa rece. Le amestecam cu 2 linguri de ulei. Stafidele le lasam cateva momente in apa fierbinte. Ouale le mixam, dupa care adaugam laptele, zaharul si esenta de vanilie. Amestecam macaroanele cu ouale si stafidele si le punem intr-un vas termorezistent pe care l-am tapetat cu hartie de copt unsa cu unt. Dam la cuptor pana se rumenesc macaroanele. Cand sunt gata, rasturnam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fierbem in apa , cu sare si zahar, orezul, separat in alt vas, tot cu apa si sare, fierbem pastele. Branza o amestecam intr-un castron cu zahar, un ou, stafidele( care au stat macar o ora in apa in prealabil), zahar vanilat si iaurtul. In forma de copt punem intai unt si-l intidem bine, adaugam pastele si le intindem uniform, peste ele adaugam jumatate din amestecul de branza, urmeaza orezul, restul de branza, deasupra punem oul ramas. Dam la cuptor pentru 30 minute la foc iute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iaurtul se va pune intr-un vas,adugam pe rand zaharul,uleiul,ouale, faina si praful de copt amestecand bine cu un tel. Vom pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si vom da la cuptor 45-50 min la foc mediu.Dupa ce s-a copt scoatem hartia si glazuram cu ciocolata topita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Freci spuma grasimea cu zaharul, adaugi oul intreg, galbenusul, laptele si sarea. Amesteci faina cu praful de copt si o cerni de 2-3 ori, apoi impreuna cu nucile le adaugi in compozitie si framanti. Daca aluatul iese prea moale, il dai la rece pana se intareste. Eu l-am tinut peste noapte si tot n-am putut sa-l intind ca era ca o crema, astfel incat am fost nevoita sa mai adaug faina. Intinzi o foaie de 7-8 mm si decupezi cu forma inimioarele. Cu un cutit ascutit tai fiecare migdala in doua,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Desertul este preferatul copiilor ce ar manca intreaga zi doar ciocolata ... gaseste la plafar) o jumatate de pahar de lapte pentru bebe Mod ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. Taiem rahatul si banana cubulete mici, pe care le vom pune peste compozitia din tava, punem si stafidele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Frecati galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugati cacaoa, puneti faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Amestecati usor, de sus in jos, pentru a se ingloba albusul si a nu se lasa compozitia. Coaceti intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Pentru crema, dati nucile prin masina de tocat nuci si apoi opariti cu laptele in care a fiert vanilia tocata. Adaugati untul si zaharul, apoi frecati totul cu lingura de lemn, pana cand crema creste si se albeste. Taiati blatul in doua sau...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, zaharul, vanilia. Peste ele se pun ouale batute putin, laptele si untul (margarina) usor topit, se framanta bine. Aluatul se imparte in doua. Se intinde o foaie de placinta de 1 cm grosime, se aseaza pe o tava unsa cu ulei, se presara un strat subtire de pesmet, apoi un strat uniform de visine amestecate cu zahar. Din aluatul ramas se intinde o alta foaie care se taie cu cutitul in fasii de latimea unui deget care se aseaza in forma de plasa peste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pregatesc intai fructele; sunt de preferat cele mai acrisoare, se scot samburii si se taie cubulete, sau felii subtiri. Se poate face cu un singur fel de fructe sau le poti combina. Acum ne ocupam de crema: se amesteca toate ingredientele: 3 oua batute, 8 lg zahar, iaurtul, uleiul,praful de copt. Se unge tava dreptunghiulara de dimensiunea foilor de placinta (daca este mai mica tava, fireste se taie din foi, in nici un caz nu se indesa ca sa incapa), se pun 2 foi pe fund, se ung cu 2 lg...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amestecati apa, zaharul si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga peste amestecul de mai sus. Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data. Urmeaza nucile pisate si stafidele. Turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca asternuta cu hartie de copt - eu am folosit o tava rotunda de 28 cm diametru. Daca vreti cantitate mai mare de prajitura dublati cantitatea de ingrediente. Puneti tava la cuptor pt 35-40 de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amestecati ingredientele uscate, taiati in interiorul lor margarina sau untul pana la obtinerea unei granulatii fine, apoi framantati foarte rapid cu oul si cateva linguri de lapte, pana se aduna toate ingredientele intr-o bila de aluat. Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.Merele decojite si curatate de casuta semintelor se cantaresc. Se dau pe razatoare si imediat se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se amesteca rapid, pentru a ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preparare compozitie: Se amesteca zaharul si ouale apoi se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit faina.Se poate folosi mixerul sau robotul de bucatarie.Se unge forma de faguri cu ulei si se coc pe ochiul aragazului. Preparare crema:Se amesteca zaharul,faina,cacaua si laptele si se pun la fiert.Se mesteca continuu pana se intareste pentru a nu face cocoloase.Cand e gata se da la racit si cand este inca calduta se adauga esenta de rom si pachetul de unt sau margarina. Dupa ce am terminat se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata merele si se taie bucati potrivite. Se unge o tava cu unt (eu am folosit o forma rotunda cu pereti detasabili), se tapeteaza tava cu pesmet si se aseaza merele in tava. Pentru aluat: Se bat ouale cu zaharul sau se mixeaza pana se fac spuma si apoi se adauga faina si praful de copt, amestecandu-se bine. Se toarna aceasta compozitie in tava peste mere si se da la cuptor pentru circa 20 de minute. Inainte de a servi prajitura se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Se adauga Mascarpone (eu am prins o oferta la Real- 2 cutii la pret de una), apoi albusurile batute spuma. Se amesteca lichiorul in cafea, - eu nu am avut, dar am pus sirop Amaretto 3-4 lg si am facut doua cesti de cafea espresso, in care am inmuiat piscoturile. Ciocolata se topeste pe bain-marie- eu am folosit ciocolata amaruie-nu fulgi de ciocolata si pt ca am avut doar o tableta-100g- am mai pus Nutella tot...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si 2 linguri de faina ,amestecam si apoi se lasa la caldura ca sa creasca,Galbenisurile se freaca cu zaharul si sarea pana se fac spuma si se adauga apoi faina si drojdia,Se framanta un aluat cam 20 min si apoi se adauga untul si se amersteca pana la incorporarea acestui.Se lasa cam o ora aluatul la crescut intr-un loc caldut dupa care se intind doua foi .Branza se amesteca cu smantana,zaharul vanilat ,stafidele -care in prealabil au fost tinute in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se framanata un aluat din ingredientele de mai sus ,se lasa la dospit o ora apoi se intinte o foaie ,se fac fac forme rotunde de placinta sau patrate dupa preferinta fiecaruia ,se umplu cu sunca si cascaval ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se coc in ulei 2-3 minute pe ambele parti Se servesc calde !
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Cerni faina intr-un vas, pui untura (nu topita) si framanti pana cand faina a cuprins toata untura. Pui drojdia la inmuiat in lapte, dupa care il adaugi in vas impreuna cu zaharul si sarea. Framanti pana cand aluatul nu se mai lipeste de vas. Lasi la dospit aproximativ doua ore. 2. Amesteci branza cu smantana, zaharul, esenta si praful de sare si omogenizezi bine. 3. Intinzi o foaie de aluat nu prea subtire, tai patrate, pui deasupra cate o lingura de umplutura si aduci colturile la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amestecam branza de vaci cu: 8 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita de rom, 2 linguri de smantana si daca compozitia este prea tare, adaugam si cateva linguri de iaurt de casa sa lapte batut. Cu ajutorul unei pensule, undem foile de placinta, pe fiecare parte cu ulei. La fiecare rulou de umplut cu branza, vom pune cate 4 foi de placinta. Punem peste cele 4 foi de placinta branza amestecata si apoi rulam si punem in tava, la cuptor pentru 30 de minute. Este o placintuta...
Reţetă de pe retete.eva.ro