Cauta in 21.294 retete
se incalzeste putin laptele ,se adauga drojdia ,zaharul si sarea ,faina cat cuprinde ,se framanta un aluat mai moale care se lasa la crescut o ora , Se ia cate o bucata din aluat se intinde ,se pune cate o lingura de branza dulce se impacheteaza se lasa la crescut in tava unsa si tapetata cu faina 30 minute ,se ung placintele cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc Se pudreaza cu zahar Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un vas se adauga : uleiul, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare. Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina. Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena. Compozitia se imparte in doua boluri. Intr-un bol se adauga stafidele, cacao, dulceata si amestecam. In al doilea bol se adauga nuca si amestecam. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia cu nuca apoi pe mijloc se adauga compozitia cu cacao. Se presara cu nuca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fierbem cartofii 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoatem din apa, ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii curatam. Se paseaza cu telul. Peste cartofii pasati, se adauga toate ingredientele de mai sus (indiferent de ordine), cu exceptia mozzarellei, suncii de Praga si 2-3 linguri de parmezan. Se mixeaza pana obtinem o pasta. Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si pesmet. Se pune jumatate din compozitia placintei de cartofi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora. Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul la caldura pana isi dubleaza volumul. In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar ,un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie ,esenta de vanilie si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca în blender toate ingredientele pâna obtii un o consistenta cremoasa.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul in ploaie putin cate putin, galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, esenta. Se pregatesc doua tavi de chec, se tapeteaza cu hartie de copt, punem jumatate de compozitie in forme, in restul compozitiei punem cacao, amestecam usor dupa care punem in tavi in zig-zag. Se da la cuptor pentru 30-40 minute. Se scoate , se tapeteaza cu zahar farin si se feliaza.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aluatul se pregateste astfel: Faina se cerne intr-un castron, iar in mijlocul acesteia se face o mica adancitura unde se pune uleiul si un praf de sare. Se framanta astfel aluatul, adaugand apa calduta. Se pune la fiert apa cu jumatate din cantitatea de zahar si coaja rasa de lamaie sau portocala. Cand incepe sa clocoteasca se adauga si fulgii de porumb si grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se prinde de marginile vasului. Dupa ce umplutura s-a ingrosat, se ia de pe foc si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora. Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul la caldura pana isi dubleaza volumul. In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar ,un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie ,esenta de vanilie si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru inceput rezervam doua cesti. Una cu lapte caldut cealalta cu lapte fierbinte. In cea cu lapte caldut adaugam zahar si desfacem pliculetul de drojdie, iar in cea cu lapte fierbinte adaugam cateva linguri de faina, mestecand evident pana cand totul se incorporeaza.Dupa ce s-a racorit , se mesteca cu drojdia apoi se pune la dospit pret de 30 minute pentru a creste. Dupa ce a crescut, adaugam acest continut peste restul de faina, si amestecam pana cand totul se incorporeaza adaugand si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Incepem sa preparam reteta astfel: Margarina se freaca cu oul si zaharul, supa care se adauga faina, cacao, praf de copt stins cu zeama de lamaie, zahar vanilat si lapte (atat cat sa se obtina un aluat de consistenta unuia de chec). Pentru compozitia de pasca se freaca untul cu galbenusurile si zaharul, se adauga branza data prin sita, faina si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dovleacul se spala, se curata de coaja, samburi, se portioneaza si se da prin razatoare.Intr-o tigaie se pune dovleacul, apa, zaharul. Se pune la foc mediu, se amesteca din cand in cand.Intre timp se unge un vas yena cu ulei se aseaza aluatul foietaj si se adauga compozitia de dovleac.Aluatul ramas in plus se taie fasii si se aseaza peste compozitia de dovleac.Se unge cu galbenus de ou si se introduce la cuptor cca. 45minute.Se presara zahar pudra si se serveste.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fructele se taie în bucati potrivite, se pun într-un vas, se toarna romul si se lasa la rece pentru 30 minute. Se serveste în boluri individuale cu înghetata si ornata cu capsuni.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un bol punem drojdia , apa, lingurita de zahar si sarea si amestecam pana cand drojdia se dizolva. Adaugam 1-3/4 cani de faina si amestecam bine. Dupa ce am adaugat faina si am amestecat, acoperim bolul si il lasam intr-un loc usor cald pana cand cantitatea de aluat se dubleaza, proces ce dureaza aproximativ 45-50 de minute. Intre timp amestecam margarina cu restul zaharului pana cand acesta din urma se topeste si se formeaza o crema. Ouale batute le turnam in aluat impreuna cu faina ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se ia o oala ,se pune laptele in ea si se pune la fiert impreuna cu cele doua linguri de zahar,iar cand a dat in clocot,se adauga orezul ales si spalat bine si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bobul de orez. La final se presara scortisoara
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mic, 100 gr. zahar pudra, 1 pahar vin alb sec, 1/2 litru vin alb de desert, 1 pahar rom, 1 sticla vin spumos sau 1 sifon rece Mod de preparare ... se completeaza cu vinul de desert, romul si vinul spumos sau ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se amesteca fructele în robotul de bucatarie pâna devin cremoase. Amesteca tapioca, laptele si sarea la foc mediu, iar când începe sa fiarba trebuie sa reduci focul la minim si sa adaugi câte putin zahar. Perlele sunt fierte în momentul în care devin transparente. Se orneaza într-un pahar sau bol de sticla straturi de piure de mango, bucati de mango si budinca de tapioca. Credit foto: www.theworldwidegourmet.com
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nuca se macina putin, apoi desfaci piersica în doua, scoti sâmburele si o tai cubulete. Amesteca piersica cu nuca. Împarte amestecul în doua pahare sau borcane si amesteca iaurtul cu mierea, apoi adauga câte o lingura de ulei de nuca. Toarna crema de iaurt peste piersici si presara deasupra nuca macinata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mare amatoare a celebrului si clasicului desert italian, cu siguranta, aceasta varianta ... 6 fructe, pentru decor. 4. Intr-un pahar de dimensiuni medii, toarna 2 linguri ... si topping, pana la umplerea paharului. Ultimul strat trebuie sa contina ... de branza ricotta. 5. Decoreaza fiecare pahar cu visinele din visinata sau ... preferinte. Inainte de servire, lasa paharele cu Tiramisu de visine la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ciocolata, cirese, toate ingredientele de care ai nevoie pentru un desert care sa-ti indulceasca ziua. Pofta buna! Ingrediente 1 cana cu lapte 1 banana 1 ceasca cu cirese congelate 1-2 curmale, fara samburi 2-3 linguri de cacao pudra 1/2 ceasca de iaurt Mod de preparare Pune ingredientele intr-un blender si amesteca-le bine pana obtii o compozitie cremoasa. Toarna amestecul in pahare. Presara pudra de cacao deasupra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Acest desert poate fi preparat cu orice alt tip de fructe ... Mod de preparare: 1. Intr-un pahar de dimensiuni medii, asaza un ... . 2. Repeta procedura pana la umplerea paharului. Ultimul strat trebuie sa contina ...
Reţetă de pe retete.eva.ro