Cauta in 16.218 retete
Curata vinetele si taie-le felii, pe lungime. Presara-le cu sare si lasa-le timp de 10 minute pâna când încep sa-si lase zeama. Într-o craticioara, caleste usturoiul tocat marunt timp de trei minute în uleiul de masline, apoi adauga busuiocul, piureul de rosii, o lingurita cu zahar si un praf de sare. Lasa la fiert timp zece minute, amestecând din când în când. Sterge feliile de vinete cu prosoape din hârtie. Într-o tigaie din teflon unsa cu putin ulei, prajeste feliile de vinete...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Cel mai bun suc de portocale se obtine din portocale proaspat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Topeste 2 linguri de unt într-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga crevetii si sare si piper dupa gust. Gateste-i timp de 2-3 minute sau pâna devin roz, amestecând din când în când. Scoate crevetii si pune-i deoparte. În tigaia în care ai gatit crevetii adauga usturoiul pisat si lasa-l timp de un minut, pâna când începe sa-si degaje aroma, amestecând des. Toarna supa de pui si zeama de lamâie. Lasa sa dea în clocot, apoi redu focul si lasa sa fiarba încet pâna când se reduce...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O retetea minunata, simpla si gata in 10 minute. Te vei indragosti de ea. Ingredientele sunt pentru opt portii Ingrediente: 200 grame sunculita afumata, 300 grame faina, un plic de praf de copt, patru oua, 150 grame cascaval ras (merge orice branza putin sarata si uscata), sase linguri de ulei, trei linguri de apa, sare piper. Preparare: Incinge cuptorul si unge o tava de chec clasica cu unt si tapeteaz-o cu faina. Taie bucatele sunculita si rumenese-o in putin ulei. Amesteca 300 grame faina...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Roquefort este una din cele mai cunoscute branzeturi cu mucegai albastru. Din lapte de oaie, roquefort este o branza traditionala maturata din regiunea Combalou, sudul Frantei. Branza roquefort se produce prin stropirea cheagului de lapte cu mucegaiul Penicillium roqueforti . Se lasa la maturat 3 luni, in folie, se spala in saramura ceea ce ii confera un gust intens sarat si o consistenta cremoasa. Roquefort este o branza fara coaja, de culoare alb-galbuie, strabatuta de firisoare de mucegai...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Cimbrul, denumit si cimbrul de vara, este originar din Iran de unde s-a extins atat inspre vest, in intreaga Europa, cat si inspre Est, pana in Orientul Indepartat. Nordul Americii si cel al Africii sunt de asemenea zone care cultiva si folosesc calitatile deosebite ale cimbrului. Prezentare: Planta anuala, cu tulpina de aproximaiv 50 de centimetri, cimbrul se regaseste in 48 de varietati. Cimbrul poate fi plantat in ghiveci sau in gradina alaturi de fasole pe care o protejeaza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
La sfarsitul acestei saptamani, sambata, 17 septembrie 2011, in localitatea Saschiz din judetul Mures, va avea loc Sarbatoarea Rabarbarului. Pe parcursul intregii zile, la Hanul Cetatii din centrul comunei, localnicii vor oferi spre degustare si vanzare produse care au un singur numitor comun: rabarbarul (revent). Localnicii promit sa ofere dulceturi si compoturi de rabarar, tarte si prajituri, inghetate si chiar mancaruri care sa aiba in compozitie planta dulce-acrisoara pentru care...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... zice sa ai incredere in bunul tau simt. Sa mananci ceea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta de exceptie atunci cand vreti sa va bucurati de creveti intr-o combinatie foarte gustoasa si rapid de gatit  risotto cu creveti. Ideala pentru un pranz sau cina dar si pentur momente mai speciale. Daca nu aveti la indemana un orez carnaroli sau arborio , incercati un orez cu bobul cat mai mare si mai rotund, care sa absoarba cat mai mult din gustul ingredientelor. [readalso] Vezi aici si reteta de Risotto cu pui si ardei copt. [/readalso] Reteta: Risotto cu creveti Ingrediente: 400...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru ca cel mai bun prieten al carnii (si al legumelor ... legume - intre 1/2 si 1 ora Spor la treaba si pofta buna! _________________________
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Si asta pentru ca o margarina buna asigura reusita prajiturii, asa cum ... ca "margarina e rea si untul e bun", pentru ca daca e sa analizam ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... cu seara. Si cat de buna e! Reteta aici . 8. Supa pescarului din ... O supa consistenta si picanta, numai buna sa te scoata din mahmureala ... . Supa gula s O supa ungureasca, o fiertura buna si consistenta a carui rosu intens ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt cernute. Punem o parte din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in compozitia oprita punem lingura de cacao.Omogenizam si punem compozitia cu cacao in tava peste cea alba si cu o furculita facem onduleuri. Presaram deasupra miezul de nuca maruntit si dam la cuptorul incins la 180°...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In cursa pentru cea mai buna prajitura Avem o prima candidatura Va rugam sa o incercati Si sa ne spuneti ce nota ii dati. INGREDIENTE pentru blat (tava 40
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se adauga carnea de pui, apa, ceapa, piperul boabe si sarea într-o oala mare. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mare, pâna când începe compozitia sa fiarba, dupa care se reduce caldura la mic spre mediu, pentru aproximativ 45 de minute. Daca se formeaza spuma, îndeparteaz-o cu ajutorul unei linguri. Se pun bucatile de pui pe un tocator. Se strecoara zeama si se arunca celelalte ingrediente. Daca exista o abundenta de grasime, îndeparteaz-o cu ajutorul unei linguri. Pastreaza 2...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Unul dintre multele mezes (aperitive grecesti) care pun in valoare  se putea altfel!  versatilitatea branzei feta. Preparata rapid, in cuptor sau pe gratar, feta picanta are cam tot ce trebuie ca sa te duca cu gandul catre Grecia: rosii, ulei de masline, oregano. Portii: 2 Timp preparare: 15 minute Ingrediente: 300 grame branza feta (de capra sau de oaie) 1 ardei iute rosu 1 rosie 1 lingurita de oregano 2 linguri ulei de masline Preparare: 1. Incalziti cuptorul la 170-180 de grade ( ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O garnitura universala, simpla si eficienta, potrivita cu aproape orice tip de carne atata timp cat aromele acesteia nu intra in conflict deschis cu gustul rozmarinului. Portii: 4  5 Timp preparare: 35-40 minute Ingrediente: 1 kilogram de cartofi (de preferinta rosii, care sa nu se sfarame la fiert) 50 ml ulei de masline 3 catei usturoi 1 crenguta rozmarin (sau o lingurita de rozmarin uscat) sare piper Preparare: 1. Cartofii  daca nu sunt noi  se curata se coaja si se taie in bucati mari,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ardei copt. Ca sa iasa bun asa cum le iese italienilor ... . Spor la treaba si pofta buna! [readalso] Vezi aici si reteta ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
E cool , si in acelasi timp hot , sa mananci  vorba reclamei- ca odinioara. Curentul nu e nou si nici macar original. Poate doar la noi.A fost anuntat de miscarile care propovaduiau slow-food-ul ca alternativa sanatoasa la fast-food si organicul ca replica la mancarea ultraprocesata. Cu siguranta ca nu e mai ieftin sa mananci organic, poate nici macar intru totul sanatos, regimul alimentar traditional romanesc era solicitat de regimul de viata, ultra-activ fizic, al vremurilor pe care le ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro