Cauta in 21.435 retete
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si un praf de sare. Lasa-le sa se inabuse bine ... cartofii taiati in bucati si lasa totul sa fiarba. 3.Spala bine ... la calit cu putin ulei. Adauga usturoiul taiat marunt. Lasa urzicile cat lasa putin suc. Adauga ... fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , pe restul am transformat-o in gem. La fiert rubarba se comporta ... este foarte zemoasa, asa ca gemul nu trebuie fiert prea mult ... ajunge la consistenta dorita. *Pentru gem sau dulceata folositi o cratita foarte curata, cu fundul cat mai gros. Gem de rubara Ingrediente ... zaharul. Se amesteca si se lasa 20 de minute, pentru ca ... lamaie si se lasa la fiert pana...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Se face aluatul ca pentru paine si dupa ce a stat la dospit, se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se decupeaza bucatele mici cat pentru un corn. Se umplu cu gem si se ruleaza, apoi se aseaza in tava de copt. Se dau la cuptor pentru 30 de min si apoi se ung cu apa si miere pentru aspect de stralucire. Pofta Buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... loc de apa. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Presaram ... aluatul in doua si intindem cate o foaie de aluat nu prea ... final in 8). Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingura de gem. Nu puneti foarte mult gem (ca mine) fiindca o sa curga la ... tava si le lasam la dospit jumatate de ora. Dizolvam mierea ... cornurile pe un platou si cat sunt inca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... scortisoara .Cand s-au calit le lasi sa se raceasca.Intr-o tava ... alt strat de foi unse,gemul de caise si ultimul strat ... coaca.Cand e gata o scoti si o lasi sa se raceasca.Inainte de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data. Urmeaza ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune intr-un vas inalt faina si se amesteca cu untura,si nu uitam de sare. Apoi adaugam galbenusul si smantana si le amestecam.Inmuiem drojdia in putina apa calda si o punem peste ingredientele din vas.Framantam bine si lasam sa dospeasca. Dupa ce a dospit aluatul luam cc 3-4 linguri de aluat si intindem bine cu sucitoarea. il taiem cu cutitul patratele ,punem gemul si il rulam.Dam la copt cc 20 min,iar dupa ce se racesc le putem pudra cu zahar! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Presara peste bucatile de pui prafurile de boia, curry si piper, iar mai apoi asaza bucatile într-o tava unsa cu ulei sau cu unt. Amesteca mustarul cu miere si gemul într-un castron. Continutul se toarna peste bucatile pui si se lasa la marinat timp de o ora, dar se poate lasa si peste noapte. Mai apoi, tava cu pui se baga la cuptorul care a fost încalzit în prealabil si se lasa la copt timp de o ora, verificând...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cocoloase. Se adauga uleiul,stafidele, gemul de prune,cinci linguri de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... drojdie 1 plic zahar vanilat faina cat cuprinde Se amesteca drojdia cu ... de faina si se lasa la dospit in apropierea unei surse de caldura Se bat ouale ... si se amesteca cu drojdia dospita.Se adauga faina si se ... lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea. Se presara faina pe masa ... cu ajutorul unui pahar. Se lasa inca 10-15 minute la...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... n-am gatit nimic zilelele astea cat am lipsit, dar ca sa nu va las de izbeliste am scotocit prin ... ce am gasit: un aromat gem de zmeura facut in vara ... wok. Fierbe fructele pana ce gemul se ingroasa. Adauga zaharul si ... de 2 ore. Pune gemul fierbinte in borcane curate. Lasa borcanele desfacute pana ce se racesc ... -le bine cu capace. Cand gemul s-a racit,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Din ingredientele de mai sus am pregatit aluatul pe care l-am lasat apoi pret de aprox. 30 min. la dospit.Am impartit aluatul in 5 parti.Fiecare parte rezultata am intins-o pe masa de lucru si am taiat-o in 8 .Am adaugat cate putin gem si am rulat cornuletele. Cuptorul preincalzit le-a rumenit la temperatura moderata, timp de 15 minute. La final le-am pudrat cu zahar.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... varf de cutit de sare, gem Mod de preparare: Untul se ... foc potrivit 20 minute. Se lasa sa se raceasca, se taie ... si se umple cu un gem fin. Deasupra, se pudreaza cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 lingura miere, 1 cutie mica de iaurt, 200 ml lapte, 100 g gem de capsuni, 1 lingurita de zahar vanilat Mod de preparare: Gemul, iaurtul, laptele rece se bat in mixer, adaugind, in timpul mixarii, mierea si zaharul vanilat. Mod de servire Se serveste in castronase sau pahare cu capsuni.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... gr. faina, 3 portocale, 400 gr. gem de portocale, 2 linguri zahar pudra ... in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se ... servetului de bucatarie si se lasa sa se raceasca. Pentru umplutura ... si se amesteca bine cu gemul de portocale. Se desfasoara aluatul ... unge uniform cu amestecul de gem si portocale, apoi se ruleaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . faina, 1 plic praf de copt, gem sau visine Mod de preparare ... , se unge repede cu un gem sau se presara visine fara ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... mirodeniilor iar culoarea este deosebita Gem de prune si corcoduse cu ... oala in care se face gemul, se acopera cu un rand ... in jumatate ca sa-si lase zeama si deasupra restul de ... asta a iesit foarte bune, exact cat trebuie de dulce. Spre sfarsit ... sau doua in functie de cat de scazut vreti sa iasa ... prin sita deasupra oalei cu gem (eu o folosec pe cea de ... apa fiarta...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... unt pentru umplutura: 200 gr gem pentru sirop: 200 ml apa ... loc de apa. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Presaram ... aluatul in doua si intindem cate o foaie de aluat nu prea ... final in 8). Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingura de gem. Nu puneti foarte mult gem (ca mine) fiindca o sa curga la ... tava si le lasam la dospit jumatate de ora....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... sunt putine, va recomandam scovergi dospite, care sunt economice si usor ... cantitati: 1 ciur de faina drojdie cat o nuca 1/2 de lingurita de sare ... si sarea cu apa pentru a obtine o coca potrivita. Se lasa la dospit. Se imparte in bucatele mici care se intind in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro